14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Afzuigkappen


Afzuigkappen - koken & comfort bij Klarstein

Ongeacht of je kookt of bakt, stoom is onvermijdelijk en niet altijd een aangenaam bijverschijnsel. Met een afzuigkap verwijder je de luchtjes, die bij het koken ontstaan, door een druk op de knop.

Bij Klarstein vindt je verschillende soorten hoogwaardige afzuigkappen, die functionaliteit combineren met een zorgvuldige selectie duurzame materialen en een aangename esthetiek. Of je nou een afzuigkap met circulatiesysteem, een afzuigkap met afvoersysteem, de verschillende modellen en formaten, zoals een afzuigkap met 90 cm doorsnede of een compacter model met 60 cm doorsnede, zoekt, bekijk op je gemak onze productpresentatie en vindt de oplossing die het beste in je keuken past. Hierna lichten we de belangrijkste verschillen qua design en functie toe.

Afzuigkap - circulatie of afvoer?

Over het algemeen onderscheiden we twee soorten afzuigkappen:

  • Afzuigkap met afvoersysteem: Bij deze afzuigkappen wordt de aangezogen lucht door een filter geleid en aansluitend afgevoerd. Afvoer vindt normaal gesproken plaats via een ingebouwde afvoerpijp of -slang in de woning.

  • Afzuigkap met circulatiesysteem: Een afzuigkap met circulatiesysteem filtert de aangezogen lucht en voert deze terug het vertrek in. Hierdoor hoeven woningen zonder externe afvoerpijp niet af te zien van luchtreiniging. Hierbij wordt gebruik gemaakt van koolfilters, die de positieve eigenschap hebben dat ze luchtjes efficiënt kunnen binden.

Functies & design van afzuigkappen

Geen zin in het klassieke rvs exterieur? Afzuigkappen met een glazen front geven je keuken een bijzonder moderne look en zijn een gegarandeerde blikvanger tijdens je volgende party.

Steeds populairder zijn schuine afzuigkappen, die vanwege hun constructiewijze meer speelruimte boven de kookplaat bieden en dus meer comfort tijdens het bereiden van de maaltijd garanderen.

Ook huishoudens met kookeilanden vinden hier een grote selectie geschikte eiland afzuigkappen, die eenvoudig te installeren zijn en ook goed in het visuele keukenlandschap passen.

Waar moet je rekening mee houden bij de aanschaf van een afzuigkap?

Natuurlijk speelt naast de vorm ook de grootte van je keuken een rol. Hoe meer kubieke meter gefilterd moet worden, des te groter en capabeler moet je afzuigkap zijn.

Ook bij de installatie moet rekening gehouden worden met belangrijke factoren. De montage van een circulatiekap is meestal eenvoudiger, omdat een verbinding naar de afvoerpijp niet nodig is. Ook extra maatregelen, zoals bij een afzuigkap, zijn meestal niet nodig. Daarentegen heeft een afzuigkap met circulatiesysteem meer onderhoud nodig, omdat de actieve koolfilters ter bestrijding van luchtjes, regelmatig moet worden vervangen.

Naar boven