14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Inductiekookplaat Test & Advies

Inductiekookplaten zijn waarschijnlijk de snelste en meest comfortabele manier om thuis te koken en lekkere gerechten te bereiden. Bij Klarstein vindt je inductiekookplaten van verschillende afmetingen, voor inbouw, vrijstaand en zelfs voor op de camping. In onze grote adviesgids presenteren we verschillende modellen, benadrukken voor- en nadelen en helpen je zo om de ideale kookplaat voor jou te vinden.

Inductiekookplaten: vergelijken van functies

De keuze van de juiste inductiekookplaat is doorslaggevend voor efficiënte en aangename resultaten en ervaringen tijdens het koken. Bij het maken van je keuze moet rekening gehouden worden met bepaalde factoren, zoals het aantal kookzones, het formaat van de kookzones en het vermogen van de individuele zones om aan de individuele behoeftes en gewoontes te kunnen voldoen. Aanvullende functies, zoals timer, bediening via sensor en veiligheidsaspecten kunnen je ook helpen om de geschikte inductiekookplaat voor je keuken te kiezen. Maar ook op de camping en op andere locaties kan een inductiekookplaat nuttig zijn. Gewoon de stekker erin en koken maar. We laten je zien hoe je het beste een beslissing kunt nemen.

Klarstein dubbele inductiekookplaat

Delicatessa Slim zwart

Producttip

Delicatessa Slim zwart

De dubbele inductiekookplaat Delicatessa is gemakkelijk in gebruik en heeft nogal wat voordelen!

 • 3500 watt vermogen
 • Flexzone en thermoboost
 • Intuïtieve, veilige bediening
Naar de inductiekookplaten

Dubbele inductiekookplaten zijn optimaal voor kleine huishoudens bestaande uit 1-3 personen. De inductiekookplaten brengen een krachtig vermogen mee, zijn gemakkelijk te reinigen en bieden dankzij zogenaamde flexzones een maximale flexibiliteit bij het koken. Zo kan ook een grote braadpan worden gebruikt, in plaats van twee kleine pannen. Aanvullende functies zijn o.a. een kinderslot, panherkenning en een timer.

  Voordelen:​

 • Ideaal voor kleine huishoudens
 • Snel en intuïtief koken

  Nadelen:​

 • Niet geschikt voor grote huishoudens of voor maaltijden waarvoor meer dan 2 pannen nodig zijn.

Klarstein individuele inductiekookplaat

VariCook Single inductiekookplaat

Producttip

VariCook Single inductiekookplaat

De single VariCook inductiekookplaat kan overal neergezet worden en is super eenvoudig in gebruik.

 • Energiebesparend
 • Met leddisplay
 • Met timer
Naar het artikel

Een individuele inductiekookplaat is hartstikke praktisch voor single huishoudens. Ze is intuïtief en moeiteloos te gebruiken, heeft een ingebouwde timer en is met 1800 watt heel krachtig. Omdat ze niet ingebouwd hoeft te worden kan ze overal mee naartoe worden genomen.

  Voordelen:​

 • Praktisch en compact
 • Eenvoudige bediening
 • Verhoudingsgewijs voordelig

  Nadelen:​

 • Geschikt voor één pan

Inductiekookplaat 80 cm

Delicatessa 77 Hybrid Prime

Producttip

Delicatessa 77 Hybrid Prime

Deze inductiekookplaat biedt oneindig veel mogelijkheden. De inductiekookplaat met 80 cm heeft 4 kookzones die variabel kunnen worden gebruikt.

 • Flexzones
 • Totaal vermogen van 7000 watt
 • Touch-to-slide bediening
Naar het artikel

inductiekookplaten met een breedte van 80 cm zijn echte multitalenten. Met veel kookzones, eenvoudige bediening en een thermoboost wordt het koken naar een heel nieuw level gebracht. De inbouw inductiekookplaten bieden de meeste veiligheid en comfort met functies als een timer, een kinderslot, gebruik van resterende warmte en nog veel meer.

  Voordelen:​

 • Grote flexibiliteit bij het koken
 • Maximum plaats voor veel pannen
 • Veel functies en de nieuwste technische standaard

  Nadelen:​

 • Verhoudingsgewijs duur
 • Relatief groot

Inductiekookplaat voor de camping

VariCook Slim dubbele inductiekookplaat

Producttip

VariCook Slim dubbele inductiekookplaat

Compact, praktisch en krachtig: Deze inductiekookplaat voor de camping is altijd klaar voor gebruik.

 • Compacte afmetingen
 • Simpele bediening
 • 2 kookvelden
Naar het artikel

Op de camping hoeft het niet altijd de barbecue of het gasfornuis te zijn. Met inductiekookplaten voor de camping wordt het vakantiemenu naar een nieuw level geholpen. Een krachtig 3500 watt vermogen zorgt ervoor dat je op twee kookvelden moeiteloos iets lekkers kunt bereiden.

  Voordelen:​

 • Compacte afmetingen
 • Eenvoudige bediening
 • Overal inzetbaar

  Nadelen:​

 • Geen flexzones

Inductiekookplaten vergeleken

Delicatessa Slim VariCook Single inductiekookplaat Delicatessa 77 Hybrid Prime inductiekookplaat VariCook Slim dubbele inductiekookplaat
Kookzones 2 1 4 2
Vermogen 3500 Watt 1800 Watt 7000 Watt 3500 Watt
Afmetingen 29 x 5,5 x 52 cm 29,5 x 7 x 36 cm 80 x 5,5 x 52 cm 60 x 7 x 36 cm
Gewicht 4,6 kg 1,7 kg 12 kg 5,2 kg
Materiaal Glaskeramiek Glaskeramiek Glaskeramiek Glaskeramiek
Bijzonderheden - Sensor-Touch bediening
- Timer met 99 minuten
- Boost-, BBQ- en warmhoudfunctie
- Timer voor automatische uitschakeling - 00.01 - 03.00 uur
- Verschillende vermogensstanden
- Leddisplay
- Timer instelbaar tot 99 minuten
- Spaarfunctie: vermogen kookzone wordt automatisch gereduceerd, om overlast te vermijden
- Flexzone: 39,5 x 19 cm
- Automatische panherkenning
- Verschillende vermogensstanden
- Timer voor automatische uitschakeling: 1 tot 180 minuten

De juiste inductiekookplaat kopen

Nu je de verschillende mogelijkheden kent, willen we er aansluitend nog 5 vragen aan toevoegen, die je jezelf moet stellen wanneer je de ideale inductiekookplaat wilt kiezen:

  • 1. Hoeveel kookzones heb ik nodig en hoeveel ruimte heb ik beschikbaar in mijn keuken?
  • 2. Hoe groot moet de inductiekookplaat zijn om mijn kookgerei optimaal te kunnen gebruiken?
  • 3. Welk vermogen hebben de individuele kookzones en komt dat overeen met mijn wensen als het gaat om snel opwarmen en een nauwkeurige temperatuurregeling?
  • 4. Welke aanvullende functies, zoals een timer, sensor of veiligheidsaspecten, zijn belangrijk voor mij en moet mijn inductiekookplaat hebben?
  • 5. Past de gewenste inductiekookplaat in mijn budget en biedt het een goede prijs-kwaliteit verhouding vergeleken met andere modellen die op de markt zijn?

Inductiefornuis met bakoven

Inductiefornuis met oven in een geschikt design en met een krachtig vermogen? Ook dat is helemaal geen probleem. Vaak worden ze als set aangeboden. Net als bij onze Gusteau Delicatessa inbouw-ovenset. Zo kun je bij het plannen van een nieuwe keuken gelijk alles op elkaar afstemmen en een uniform en sfeervol design creëren.

FAQ

De keuze tussen een inductiekookplaat of een ceran kookplaat hangt van je persoonlijke voorkeur en eisen af. Inductiekookplaten bieden snellere opwarmtijden, een nauwkeurige temperatuurregeling en meer energie-efficiëntie terwijl ceran kookplaten een bredere compatibiliteit hebben met allerlei soorten kookgerei. Die beslissing neem je op basis van je individuele behoefte, de veiligheidsaspecten en je budget.

op een inductiekookplaat mogen alleen kook- en koekenpannen van magnetiseerbaar materiaal, zoals gietijzer of edelstaal met magnetische bodem, worden gebruikt. Andere materialen, zoals aluminium, koper of glas, zijn ongeschikt voor gebruik op een inductiekookplaat omdat ze onvoldoende magnetisch zijn om de elektromagnetische inductie te gebruiken. Daarom mag kookgerei van porselein of keramiek of pannen met een niet-magnetische bodem niet op een inductiehaard worden gebruikt. Het is van belang dat het kookgerei voorzien is van het symbool voor inductieplaten om er zeker van te zijn dat het geschikt is voor gebruik op dergelijke kookplaten.

Ja, de pan kan kleiner zijn dan de inductiezone? Dit kan echter wel tot een ongelijkmatige warmteverdeling leiden. Het is aan te bevelen om een pan te kiezen die een doorsnede heeft die op de kookzone past om een efficiënte warmteoverdracht te garanderen.

Om uit te vinden of een pan geschikt is voor inductie kun je het volgende doen: Controleer of de pan een magnetische bodem heeft - een magneet moet eraan kunnen blijven hangen. Let ook op de instructies van de fabrikant of symbolen op de verpakking, die wijzen op de geschiktheid voor inductie. Je kunt ook een kleine test uitvoeren om te zien of de pan snel en gelijkmatig heet wordt.

Een inductiekookplaat werkt door elektromagnetische inductie. Het produceert een sterk magnetisch veld dat de metalen kookzone activeert. Als een pan met magnetische bodem op de kookzone wordt geplaatst, ontstaan wervelstromen op de bodem van de pan door de wisselende magnetische stroom waardoor die warm wordt. Het kookveld zelf blijft daarbij relatief koel.

Om een inductiekookplaat schoon te maken wacht je allereerst tot het afgekoeld is. Daarna kun je een mild reinigingsmiddel en een zachte doek gebruiken om vuil en vetresidu te verwijderen. Vermijdt schuurmiddelen of -sponzen om krassen op het oppervlak te voorkomen.

Een autarke inductiekookplaat betekent dat het apparaat zelfstandig is en niet afhankelijk van een verbinding met een afzonderlijke oven. Autarke inductiekookplaten beschikken meestal over ingebouwde bedieningselementen en kunnen onafhankelijk van andere keukenapparaten worden gebruikt. Ze bieden flexibiliteit bij het plaatsen en maken het mogelijk om verschillende kookzones en functies individueel te gebruiken.

Naar boven