Elektrische verwarming: de koopgids van Klarstein

Wanneer de koude maanden eraan komen zijn elektrische kachels, radiatoren en open haarden essentieel om er altijd zeker van te zijn dat elke kamer van het huis een lekkere temperatuur heeft, helemaal wanneer de centrale verwarming te wensen overlaat en u iets extra's nodig heeft om uw kamers te verwarmen. Meer en meer mensen kopen extra kachels, of het nu is om hun kosten te verlagen, hun kamers selectief te verwarmen of om de warmte nauwkeuriger te regelen.

Functionaliteiten en belangrijkste verschillen tussen elektrische kachels

Er zijn vandaag de dag veel mogelijkheden om uw huis te verwarmen variërend van de klassieke elektrische kachels zoals convectorkachels, oliegevulde kachels tot de apparaten van de volgende generatie, infraroodkachels, elektrische haarden en bio-thenanol haarden inbegrepen. Al deze oplossingen kunnen een kamer in enkele minuten doeltreffend verwarmen maar wat zijn de belangrijkste verschillen als het gaat om bediening, prestaties en verbruik? Wat zijn de belangrijkste voors en tegens van elk elektrisch verwarmingssysteem, en met welke aspecten moet er rekening gehouden worden voordat u uw beslissing maakt?

Ten eerste, om de verwarming of open haard te vinden die het best bij uw behoeften past, moet u eerst goed nadenken over het doel en over de plek waar u de verwarming wilt gaan gebruiken. Om u te helpen hebben we deze korte gids gemaakt waar we de respectieve functiemogelijkheden illustreren, en ook een indicatie maken welke producten, binnen onze verschillende categorieën van draagbare verwarmingssystemen de beste waarde voor uw geld zijn. Laat u niet verassen door lage temperaturen! Dankzij onze elektrische kachels en haarden met laag verbruik kunt u eindelijk dat vervelende koude gevoel in het begint van de herfst, de late winter en op elk ander moment in het jaar vergeten en genieten van een plezierige, veilige en milieuvriendelijke warmte voor uzelf en uw familie.

Convectorkachel: een plezierig, onmiddellijke stroom van warme lucht

De Klarstein Bornholm Smart convectorverwarming zorgt voor het perfecte binnenklimaat!

Producttip

Bornholm Smart convectorkachel

Stijlvol, flexibel en snel: de Bornholm Smart convectorkachel kan aan de wand bevestigd worden of kan gereden worden naar waar u het gezellig warm wilt hebben. Met de nieuwe Klarstein app kunt u de verwarming ook handig bedienen wanneer u niet thuis bent.

 • Ideaal voor kamers tot 40m²
 • 2000 W vermogen
 • Inclusief bediening via de app
 • Ook geschikt voor vochtige kamers
Onze convectoren

Een paar minuten na het aanzetten van een convectorkachel is een kamer effectief verwarmd: door het gebruik van interne verwarmingselementen en door het verspreiden van de warmte volgens het convectie-principe, geven moderne convectorkachels een stroom warme lucht die naar boven stijgt en koude lucht aanzuigt die naar beneden neigt wat bijna onmiddellijk een warm gevoel geeft.

Convectorkachels met een timer en thermostaat laten u gemakkelijk op elk moment de gewenste temperatuur instellen en bijhouden, wat het een praktisch en makkelijk te bedienen warmteoplossing voor binnenshuis maakt. Met dank aan het moderne en elegante ontwerp, passen de aan de wand bevestigde convectorkachels zich makkelijk en discreet aan al bestaande meubelelementen en de draagbare convector is uitgerust met verwijderbare wieltjes om draagbaarheid te verzekeren zodat u van een maximale veelzijdigheid kunt genieten en gerichte verwarming in de kamers waar u het meeste tijd doorbrengt heeft zonder dat u uw boiler moet aanpassen, met een duidelijke vermindering in energieverbruik.

  Voordelen

 • Erg veilig, geen risico op oververhitting
 • Makkelijk in te stellen en te gebruiken
 • Geen installatie vereist

  Nadelen

 • Convectie kan stof, mijt en alergenen laten circuleren
 • Hoog energieverlies in kamers met hoge plafonds

Infraroodkachel: Voelt alsof u door de zon wordt gekust binnen uw eigen vier muren

The Wonderwall Smart infrared heater from Klarstein brings pleasant warmth into your rooms.

Producttip

Wonderwall Smart infraroodkachel

Handmatig of handig via de app: u bepaalt hoe u uw Wonderwall bedient. Het verwarmt doeltreffend met moderne infrarood verwarmingstechnologie, omdat 95% van de opgenomen energie direct in warmte wordt omgezet.

 • Zonder luchtcirculatie en daarom geschikt voor mensen met allergieën, en stil
 • Makkelijk te bedienen en timing via de nieuwe Klarstein-app
 • 720 W vermogen
 • Directe infrarood verwarming om mensen of objecten te verwarmen
Onze infraroodstralers

Infraroodkachels zijn een van de meest geavanceerde oplossingen en bieden een volledig nieuwe vorm van verwarming. Na het bereiken van een temperatuur rond de 60 °C, beginnen infrarood verwarmde panelen te stralen en geven direct warmte af aan de lichamen en objecten in de kamer, gebruikmakend van hetzelfde principe als de zon. De lucht wordt niet direct verwarmd, waardoor de luchtvochtigheid hetzelfde blijft en een maximaal ademhalingscomfort wordt gegarandeerd voor mensen met ademhalingsproblemen.

Met een infraroodkachel voelt u onmiddellijk een plezierige warmtesensatie ook al bent u niet in de directe omgeving. Ongeveer 90% van de energie die een elektrische warmtestraler verbruikt, wordt omgezet in warmte, wat een hoger rendement oplevert dan andere elektrische radiatoren. Verkrijgbaar in wit of met exclusieve decoraties en dankzij hun beperkte dikte en totale afmetingen kunnen infrarood-wandkachels eenvoudig op de wand achter deuren en op andere smalle plekken worden geïnstalleerd, wat als een doeltreffende ruimtebesparende oplossing dient. Op het eerste gezicht zijn infraroodstralers niet eens herkenbaar als verwarmingsapparaat, maar geven toch het gewenste effect. Voor uw badkamer kunt u ook kiezen voor een zogenaamde spiegelverwarming, waarbij de infraroodstraler direct in de badkamerspiegel wordt geïnstalleerd.

  Voordelen

 • Hoge energie-efficiëntie
 • Onmiddellijke verwarming
 • Kan schimmel op de wand verminderen

  Nadelen

 • Warmte verdwijnt direct na uitschakelen
 • Gerichte verwarming: warmte wordt alleen in de gezichtslijn van het apparaat gegeven

Infraroodverwarmingen met afbeelding

Wonderwall Air Art Smart infraroodverwarming

Producttip

Wonderwall Air Art Smart infraroodverwarming

Deze beeldverwarming combineert design, weldadige warmte en absolute rust. Ze verwarmt zonder ventilator en is daardoor ideaal voor mensen met een allergie. Daarnaast is ze slim via app te bedienen en kan met andere producten worden gecombineerd.

 • Eenvoudig te monteren
 • slimme bediening per app
 • geen opwarmfase, produceert direct warmte
Naar de infraroodverwarmingen met afbeelding

Stijlvol, elegant en perfect gecamoufleerd: een infraroodverwarming - ook beeldverwarming - is een buitengewoon artistieke oplossing, wanneer het om het verwarmen van de eigen vier muren gaat. Het gaat er hierbij om, zoals de naam al aangeeft, een aan de muur gemonteerde infraroodverwarming, waarvan de voorkant van een afbeelding is voorzien. Gaat je voorkeur naar een klassiek schilderij, een abstract kunstwerk of liever naar een mooie foto van een landschap? In ons grote assortiment infraroodverwarmingen met afbeeldingen is vast en zeker ook voor jouw huis een passend motief te vinden.

De werking van de beeldverwarmingen is niet anders dan die van de klassieke infraroodverwarmingen: hun principe is gebaseerd op infraroodstralen, die op verschillende vaste objecten, zoals mensen en muren, gericht worden en deze direct verwarmen. Er is geen wachtperiode zodat je onmiddellijk van de warmtebron kunt profiteren. Bij het selecteren van de juiste beeldverwarming komt het niet alleen op het juiste motief aan: ook het bereik, het vermogen en de ruimtelijke omgeving zijn belangrijk. Je kiest voor een infrarood beeldverwarming in staand, liggend of vierkant formaat en of je slimme bediening wilt of niet. Wij geven je graag meer advies zodat je de optimale oplossing voor jou vindt.

  Voordelen

 • Stijlvol element
 • veel verschillende motieven
 • geen ventilator dus ideaal voor mensen met allergieën
 • intelligente bediening
 • geen warmteverlies door rechtstreekse infraroodstraling

  Nadelen

 • Geen directe verwarming van de ruimte
 • iets duurder in de aanschaf dan andere convectieverwarmingen

Infrarood panelen en straalkachels

Hot Spot Crystal IR infraroodverwarming

Producttip

Hot Spot Crystal IR infraroodverwarming

Dit warmtepaneel is ideaal voor de badkamer. Spatwaterdicht met ingebouwd rvs handdoekenrek, een comfortabel gebruik via afstandsbediening en een aangename, snelle warmte dankzij IR ComfortHeat technologie zorgen voor heerlijke, ontspannende momenten in bad.

 • Produceert direct warmte
 • te combineren voor het verwarmen van grotere ruimtes
 • automatische functie met twee bedrijfsstanden
Naar de infrarood panelen

Straalkachels en infrarood panelen vormen een optimale oplossing voor doelgerichte warmte op een specifieke plaats. Daarom zijn ze vooral in een buitenbereik, maar ook in omgevingen zoals wellnesszones, wikkelruimtes en op gelijkwaardige plaatsen heel geliefd. Door de doelgericht ingezette infraroodtechniek kan een plaats opgewarmd worden, zonder dat eerst de omringende lucht opgewarmd en in beweging gebracht moet worden. Het is een snelle en directe oplossing voor plaatsen, die gelijk van een aangename warmte moeten worden voorzien.

Straalkachels en infrarood panelen vindt je in veel verschillende uitvoeringen in ons assortiment: als mobiele oplossing voor de camping of outdoor bereik, als handige oplossing in de badkamer, inclusief handdoekenrek of als slimme straalkachel, die heel comfortabel per app kan worden gestuurd.

  Voordelen

 • Mobiel en flexibel te plaatsen
 • snelle, doelgerichte warmteafgifte
 • voor kleine ruimtes

  Nadelen

 • Duurder dan andere oplossingen
 • door geringe reikwijdte deels alleen bruikbaar als aanvulling op andere verwarmingssystemen
 • warmte geen hele vertrekken op

Straalkachel

Hightower Heat straalkachel

Producttip

Hightower Heat straalkachel

Deze vrijstaande straalkachel is optimaal om vertrekken snel op te warmen. Dankzij het keramische verwarmingselement zijn er geen onaangename luchtjes en het toestel kan ongecompliceerd met de afstandsbediening worden gebruikt.

 • Tot 2.200 watt vermogen
 • oscillatie voor een goede warmteverdeling
 • hoge mate van veiligheid: automatische uitschakeling, oververhittingsbescherming, kantelbescherming
To the fan heaters

Straalkachels zijn de ideale oplossing voor het snel en kortstondig opwarmen van ruimtes. Ze worden vaak gebruikt in ruimtes waar geen verwarming aanwezig is of daar, waar een extra warmtebron nodig is. Met een straalkachel bereik je al snel een weldadige warmte en zijn mobiele inzetmogelijkheden maken hem heel flexibel.

In ons assortiment vindt je elektrische straalkachels en keramische straalkachels. Beiden functioneren feitelijk volgens hetzelfde principe: de koude lucht wordt aangezogen, door ingebouwde verwarmingselementen verwarmd en vervolgens via de ventilatorkachel weer afgegeven. Het verschil zit hem in het verwarmingselement. Bij keramische verwarmingselementen heb je het voordeel dat het minder heet wordt dan die van de elektrische kachelventilator. Hierdoor verbranden geen deeltjes binnenin de ventilatorkachel en verschijnen er geen onaangename luchtjes.

  Voordelen

 • Vrijstaand
 • mobiel
 • plaatsbesparend
 • snelle verwarming

  Nadelen

 • Minder geschikt voor mensen met een allergie (opwervelend stof)
 • meestal niet geschikt voor duurzaam gebruik
 • bij elektrische kachelventilatoren: lichte geurontwikkeling door brandende deeltjes

Oliegevulde kachel: Laag verbruik en langhoudende
verwarming voor middelgrote kamers

De Klarstein Thermaxx 2500 olieradiator zorgt op koude winterdagen voor aangenaam warme kamerlucht.

Producttip

Thermaxx 2500 oliegevulde kachel

Dankzij zijn speciale geribbelde vorm behaalt de Thermaxx 2500 tot 65% meer verwarmingsvermogen dan andere apparaten en is hij bovendien praktisch compact. Het LED-paneel biedt een snel overzicht van de temperatuur en de gebruiksmodus.

 • Snel opwarmen tot 35°C
 • Doeltreffende verwarming dankzij warmteribbels
 • Eco-modus om het energieverbruik te verminderen
 • Met wielen voor flexibele positionering
Naar onze olieradiatoren

Structureel vergelijkbaar met traditionele warmtewisselaars, gebruiken met olie gevulde radiatoren een elektrische weerstand om een reservoir met thermische vloeistof erin te verwarmen. De olie wordt verwarmd maar niet verbruikt en werkt als een warmteaccumulator die niet bijgevuld hoeft te worden. Oliegevulde kachels blijven, wanneer ze uitgeschakeld zijn, de warmte in de kamer uitstoten, waardoor het energieverbruik wordt geoptimaliseerd, vooral bij langdurig gebruik.

Met extreem lage kosten, zowel qua aanschaf als qua werking, is een oliegevulde kachel een tijdloze klassieker voor de wintermaanden, wanneer u uw hoofdverwarming moet ondersteunen met een praktische en betrouwbare kachel. Moderne elektrische oliegevulde kachels zijn buitengewoon eenvoudig te gebruiken, door middel van een intuïtive interface om de temperatuur en de werkingsmodus in te stellen. Oliegevulde kachels zijn ook gemakkelijk te vervoeren van de ene kamer naar de andere dankzij hun zwenkwielen en een lager gewicht.

  Voordelen

 • Makkelijk te bedienen
 • Extreem stil
 • Energiezuinig apparaat zonder elektriciteitsverspilling

  Nadelen

 • Geen onmiddellijke verwarming: met oliegevulde kachels hebben ongeveer 15 minuten nodig om op temperatuur te komen
 • La humedad excesiva puede dañar los componentes del circuito de calefacción de aceite

Vergelijking van elektrische kachels

Elektrische kachels in vergelijking: zo warmt het appartement snel op

Convectorkachel Infraroodkachel Infrarood panelen en straalkachels Oliegevulde kachel
Type verwarming De kachel verwarmt de lucht aan de zijkant, die door de kamer circuleert en verwarmt. Infraroodstralen verwarmen alle vaste objecten, muren en mensen in de zichtlijn. Koude lucht wordt aangezogen, door een verwarmingselement verhit en in de ruimte afgegeven. Zoals een normaal verwarmingssysteem. Het verwarmt de lucht in de kamer.
Verwarmingscapaciteit Zeer goed zodra de kachel ingeschakeld wordt. Zeer efficiënt, onmiddellijke warmteontwikkeling. Snelle en selectieve verwarmingsoptie. Zeer goed verwarmingsvermogen, omdat deze kachel blijft verwarmen, zelfs als deze uitgeschakeld wordt.
Prijs Sommige modellen zijn vrij goedkoop, met een grote selectie aan varianten voor aan de wand. Duurder in vergelijking met de andere elektrische kachels, vanwege de prestaties en efficiëntie. Ruime prijsklasse. Elektrische straalkachels zijn meestal voordeliger geprijsd dan keramische straalkachels. Redelijk geprijsd en in vele varianten en maten verkrijgbaar.
Stroomverbruik Relatief hoog stroomverbruik door de vele verwarmingsspiralen. Matig stroomverbruik gezien het hoge verwarmingsvermogen. Matig stroomverbruik. Moderne apparaten schakelen zichzelf automatisch uit zodra de gewenste temperatuur bereikt is en worden weer actief wanneer de temperatuur daalt. Ook een automatisch uitschakelmechanisme dat naar wens kan worden geprogrammeerd, bespaart stroom. Elektriciteitsverbruik is lager voor deze kachel doordat de olie de temperatuur langer vasthoudt en de kachel daardoor minder actief hoeft te verwarmen.
Ideale locatie Convectorkachels kunnen aan de wand of vrijstaand worden geplaatst. Het is belangrijk dat er voldoende lucht aan de zijkant is zodat de kachel zijn werk kan doen. Infraroodstralers kunnen het beste aan de wand of aan plafonds gemonteerd worden. Hierdoor kunt u de straling gericht uitzenden. Specifiek gericht op de plaats die verwarmd moet worden. Ze zijn mobiel inzetbaar. De beste plek is een goed geïsoleerde ruimte. Daar bereikt het het grootste effect.
Geluidsvolumeniveau Erg stil wanneer in werking. Er komt helemaal geen geluid uit tijdens het gebruik. Vergelijkbaar met een ventilator, afhankelijk van de instellingen van het toestel. De olie in de kachel kan wat geluid maken. Deze kachels zijn echter stil en onopvallend.

Hoe u het benodigde verwarmingsvermogen kunt berekenen

Het volume - in kubieke meters - van de te verwarmen ruimte is de belangrijkste waarde om het juiste vermogen voor uw elektrische kachel te bepalen: om het te berekenen vermenigvuldigt u gewoon de oppervlakte - in vierkante meters - met de hoogte van het plafond.

Desalniettemin worden de prestaties en doeltreffendheid van elektrische kachels ook door andere factoren beïnvloed, onafhankelijk van de grootte van de te verwarmen ruimte: door onder andere het aantal ramen of beglazingen in de kamer, de kwaliteit van de kozijnen en armaturen, blootstelling aan zonlicht en, in het algemeen, de algemene isolatievoorwaarden van het huis. Al deze aspecten worden gesynthetiseerd door de insulatiecoëfficiënt, een waarde die omgekeerd evenredig is met de thermische efficiëntie van het huis, dat wil zeggen het vermogen om de warmte vast te houden.

Conventioneel wordt de gemiddelde waarde van de isolatiecoëfficiënt vastgesteld op 0,05 aangezien deze kan dalen tot 0,03 voor woningen die recent gebouwd zijn en die bijzonder efficiënt zijn qua isolatie of vice versa, tot 0,1 gaan, voor oude of zelfs zeer oude gebouwen met een groter warmteverlies.

Het is ook raadzaam om rekening te houden met locatie van het huis, met betrekking tot de klimaatzone. Ook al hebben ze precies de dezelfde grootte, heeft een kamer op 600 meter hoogte in Yorkshire uiteraard een elektrische kachel met een hoger vermogen nodig dan wanneer het huis zich op zeeniveau in Sussex bevindt. Om een empirische schatting te krijgen van de kW die nodig is om een omgeving effectief te verwarmen, doet u dat eenvoudigweg door het volume van de kamer te vermenigvuldigen met het volume van de kamer met de isolatiecoëfficiënt.

Als referentie nemen we een ruimte van 20 m² met een plafondhoogte van 3 m, dus met een inhoud van 60 m². Uitgaande van drie verschillende scenario's om de kW te bepalen die een goed formaat elektrische verwarmingsoplossing zou moeten bieden:

schaarse thermische isolatie: 60 x 0,08 = 4,8 kW

normaal isolatieniveau: 60 x 0,05 = 3 kW

gebouw met hoge energieprestaties: 60 x 0,3 = 1,8 kW

Dit kan misschien best ingewikkeld klinken, en u hoeft het ook niet voor elke kamer afzonderlijk te berekenen als u daar geen zin in heeft. Als vuistregel wordt een uitgangsvermogen tussen 60 en 100 watt per vierkante meter aanbevolen. Zeker in grotere ruimtes in het belangrijk u meerdere radiatoren gebruikt zodat de ruimtes beter opwarmen. Dus als u voor een ruimte van 20 vierkante meter een verwarmingsvermogen van 2000 watt nodig hebt, hoeft u niet maar één kachel van dit vermogen te gebruiken maar kunt u ook kiezen voor twee elektrische kachels met een verwarmingsvermogen van 1000 watt dat ook voor het gewenste effect kan zorgen. Zo berekent u niet alleen het rendement, maar maakt u ook een schatting van de stookkosten.

Elektrische haarden versus ethanol haarden

Als u wilt genieten van de gezellige sfeer en warmte die gegeven wordt door de vlammen die in een open haard branden, zelfs wanneer u in een flatgebouw woont, waar de installatie en het gebruik ervan op zijn zachtst gezegd problematisch zou zijn, zijn bio-ethanol haarden en elektrische haarden twee uitstekende oplossingen. In feite is hun functie te vergelijken met die van klassieke hout- of gashaarden, namelijk het verwarmen van een kamer en voegt het ook een vleugje klasse en sfeer toe.

Beide apparaten kunnen op verschillende manieren geïnstalleerd worden: elektrische haarden voor wandmontage kunnen als een paneel worden bevestigd, terwijl een elektrische inbouwhaard gebruik kan maken van speciale nissen. Als alternatief kunt u ook kiezen voor vrijstaande elektrische haarden: de keuze in vorm, ontwerp en afmeting hangt uiteindelijk alleen van de beschikbare ruimte af en natuurlijk van uw smaak. In het geval van beperkte ruimte kunt u ook overwegen om bio-ethanolbranders op tafel te zetten voor minimale belasting.

Zonder de noodzaak van een rookkanaal, en dus ook zonder de noodzaak van ingewikkelde installatiewerkzaamheden, verschillen deze twee gebruiksklare verwarmingsapparaten in termen van het voedingssysteem dat gebruikt wordt om warmte op te wekken: elektrische houtkachels gebruiken elektriciteit, terwijl biobrandstofhaarden bio-ethanol gebruiken, een hernieuwbare alcohol die het resultaat is van het fermentatieproces van biomassa van suiker- of zetmeelhoudende planten.

Elektrische haard: De magie van een traditionele open haard, zonder rook en as

Creëer met de Klarstein Bormio elektrische haard op elk moment een perfect binnenklimaat en een gezellige sfeer.

Producttip

Bormio elektrische haard

De geïntegreerde verwarmingsfunctie kan apart van de realistische vlammenillusie worden aangestuurd, zodat de haard niet alleen op koude winteravonden voor een gezellige sfeer zorgt, maar ook op milde zomeravonden zonder bijverwarming.

 • Romantisch vlameffect
 • Warmteafgifte: tot 1900 watt
 • OpenWindow-detectie: automatische uitschakeling in geval van plotselinge temperatuurdaling
 • Week-timer voor individueel instelbare werrkingstijden
Op onze elektrische haarden

Het gevoel voor de klassieke houtgestookte open haard te staan, zonder last van rook of geuren te hebben, en zonder as te verzamelen. Dit is allemaal mogelijk dankzij de volgende generatie elektrische haarden, die ontworpen zijn om te voldoen aan de behoeften van mensen die in flats wonen en op zoek zijn naar een elektrische kachel die niet alleen een kamer kan verwarmen, maar ook om als geen ander visueel en thermisch plezier te creëren.

De kunstmatige vlam wordt in elektrische haarden opgewekt door LED-lampjes die reproducties van houtblokken of houtskool verlichten, wat een uiterst realistisch effect geeft. De vuren van elektrische kachels kunnen worden bediend met een afstandsbediening, waarbij u met één druk op de knop verschillende warmteniveau's en lichttinten kunt kiezen. Het is ook mogelijk om de verwarmingsfunctie uit te schakelen en alleen van de vlammen te genieten voor een gezellige sfeer, het hele jaar door. Vergeet voorraden houtblokken, ventilatieopeningen en schoorstenen: een elektrische haard is een probleemloze, kosteneffectieve oplossing en een echte blikvanger, om te genieten van een gezellige sfeer en eindeloze gesprekken bij het haardvuur in al uw kamers.

  Voordelen

 • Plug & play: eenvoudig te installeren en te bedienen
 • U hoeft geen brandstof op te slaan
 • Verschillende lichtinstellingen en warmteniveaus
 • As-, rook en geurvrij

  Nadelen

 • De kunstmatige vlam zorgt niet voor dezelfde sfeer als een traditionele open haard
 • Alleen geschikt voor verwarming van zones, niet voor het hele huis

Bio-ethanolhaard: Een dansende vlam die opwarmt en het milieu respecteert

De Phantasma Modern bio ethanol haard zorgt op elk moment voor een romantische sfeer dankzij een echte vlam.

Producttip

Phantasa Moderne bio-ethanol haard

De Phantasa bio-ethanolhaard combineert echte vuurromantiek in een modern roestvrijstaal ontwerp. De bediening is makkelijk: ethanol erin gieten, de vlam ontsteken, achterover leunen en ontspannen in de gloed van het vuur.

 • 2 x 750 ml volume voor ca. 3 uur brandtijd
 • Inclusief blushulpmiddel
 • Rookloos en geurloos
 • Hoogwaardige roestvrijstalen behuizing
Op onze ethanol haarden

Bio-ethanol haarden zijn trendy en bieden in veel kamers een prachtig zicht. Door de verschillende bouwmethodes en ontwerpen kiest u eenvoudig het model dat perfect in uw kamer past. Bio-haarden werken volgens een eenvoudig principe. De haard bestaat uit een RVS kuip, een losse tank en meerdere glaspanelen om de vlam te beschermen. De ethanol brandt in een rookloze en gele vlam die de aandacht van de toeschouwer trekt.

Haarden op biobrandstof zijn onderverdeeld in verschillende groepen: u kunt bio-ethanol haarden als tafelmodel, vrijstaand of voor montage aan de wand kpen. Dankzij het eenvoudige werkingsprinicpe is er geen schoorsteen nodig en is het onderhoud ook vrij eenvoudig. De mooie, stijlvolle verlichting is vooral effectief in de donkere maanden en springt in het oog door de natuurlijke beweging van de vlammen. Aan de andere kant is het belangrijk om te bedenken dat ethanol haarden geen primaire verwarmingselementen zijn. Ze zijn voornamelijk decoratief en kunnen niet gebruikt worden om grote ruimtes te verwarmen. Aangezien het verbrandingsproces zuurstof verbruikt, moet bij het gebruik van bio-ethanol voor constante ventilatie worden gezorgd.

  Voordelen

 • Extreem gebruiksgemak en decoratief
 • Verkrijgbaar in verschillende maten, ook met tafelbladmodellen
 • Aangedreven met ecologische, hernieuwbare brandstof

  Nadelen

 • Alleen geschikt om kleine ruimtes te verwarmen
 • Brandstofvoorraden nodig voor langdurig gebruik
 • Vereist constante ventilatie

Elektrische haard versus ethanol haard

Elektrische haard Bio-ethanolhaard
Type vlam LED gegenereerd, kunstmatig. Echt, als gevolg van verbranding van ethanol.
Type verwarming en capaciteit Verwarming wordt verzorgd door elektrische spoelen en ingebouwde heteluchtventilatoren om snel op te warmen. Het verwarmt de kamer doeltreffend en snel. Hoewel het een warme, geroosterde sfeer creëert, is het niet voornamelijk ontworpen voor verwarmingsdoeleinden, maar meer als decoratief element ter ondersteuning van het hoofdverwarmingssysteem.
Prijs Lage aanschafprijs en in vele varianten leverbaar. Betaalbaar en verkrijgbaar in verschillende maten, inclusief tafelbladversies.
Stroomverbruik Vrij hoog in verwarmingsmodus. Alleen voor decoratief gebruikt verbruikt het nauwelijks elektriciteit. Bij gemiddeld gebruik van 2/3 uur per dag heeft een model van gemiddelde grootte ongeveer 5 liter biobrandstof per week nodig. Deze waarde kan variëren, afhankelijk van het brandervermogen.
Ideale locatie Overal aan de wand, zolang het aan alle installatievereisten voldoet, het liefst op een centrale positie om het visuele effect te maximaliseren. Afhankelijk van de maat kan hij op de tafel, aan de wand of als vrijstand element worden geplaatst.
Geluidsniveau volume Fluisterstil in decoratieve modus. Als de verwarmingsmodus is ingeschakeld, kan deze luider worden. fluisterstil

Wifi-gestuurde kachels: uw toegangspoort tot een slimme winter

De Bornholm Curved Smart zorgt te allen tijde voor een perfect binnenklimaat dankzij de vele instelmogelijkheden.

Producttip

Bornholm Curved Smart

De Klarstein Bornholm Single Smart convectorkachel zorgt op koude winterdagen voor een gelijkmatige temperatuurstijging en verdeling van warme lucht in ruimtes van 40m² groot.

 • Krachtig: 2 verwarmingsniveau's met 500 of 1000 watt
 • Handig: dankzij bediening via de Klarstein-app of afstandsbediening
 • Praktisch: week-timer voor het eenvoudig programmeren van de verwarmingstijden
 • Intelligent: OpenWindow-detectie voor automatische uitschakeling wanneer het raam open is
Op onze IoT-producten

Bent u ooit van huis gegaan en bent u toen vergeten uw elektrische kachel uit te zetten, of heeft u deze niet voorgeprogammeerd voor wanneer u weer thuiskomt? Als uw plannen voor de dag plotseling veranderen, hoe zorgt u er dan voor dat er een warme en comfortabele woonkamer op u wacht? De nieuwe scenario's van domotica op basis van loT-apparaten hebben een revolutie teweeg gebracht in het dagelijkse gebruik van huishoudelijke apparaten, waarvan sommige nu op elk moment en op elke plaats bediend kunnen worden met behulp van interconnectiviteit.

We hebben het concept van het internet omarmt voor onze slimme elektrische kachels; door onze convectorkachels, infraroodstralers en elektrische haarden met loT-mogelijkheden te kiezen, kunt u na installatie van de nieuwe Klarstein-app de belangrijkste functies gemakkelijk beheren met slechts een paar tikken op het scherm van uw smartphone, net alsof u voor de deur staat. Er is een aftel-timer en u kunt uw wekelijkse schema instellen, beslissen wanneer u apparaat wordt in- of uitgeschakeld en ook de juiste temperatuur en bedieningsmodus selecteren: al deze acties kunnen heel simpel worden uitgevoerd op basis van uw wifi-netwerk thuis, wat zorgt voor maximale flexibiliteit en gebruiksgemak. Uw Android- of iOS-smartphone verandert in een verlengstuk van uw elektrische kachel, zoals een afstandsbediening die altijd met u meegaat en een ongekende flexibiliteit en bruikbaarheid biedt. Met onze app-gestuurde kachels en loT-apparaten kunt u niet alleen maximaal genieten van comfort, maar kunt u verspilling ook aanzienlijk verminderen, energieverbruik optimaliseren en het milieu beschermen.

FAQ

Het regelmatig reinigen van een convectorkachel, vooral bij gebruik op plekken zoals garages en magazijnen, helpt om de ophoping van vuil en stof, die storingen in het apparaat kunnen veroorzaken, te voorkomen. Wij raden aan om de handleiding te lezen voor de juiste procedure, aangezien elk model een ander toegangssysteem heeft tot het ventilatorhuis. Voor het externe gedeelte is de voorkeur om een droge doek te gebruiken in plaats van een vochtige, en er zijn geen specifieke reinigingsmiddelen nodig.

Als de convectorkachel IP24 gecertificeerd is, betekent dit dat hij bestand is tegen water en dus veilig kan worden geplaatst en gebruikt in de badkamer of andere ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. Als het niet IP24 gercertificeerd is, wordt het niet aanbevolen om het in de badkamer te gebruiken en kan het in alle andere kamers worden geplaatst, met een afstand van minimaal 15 cm van de vloer en 50 cm van het plafond, om een betere warmteverspreiding te garanderen. Plaats het niet boven een andere warmtebron, in ruimtes met een hoge stofconcentratie of ontvlambare dampen, of direct onder een stopcontact.

Elektrische verwarming is niet de handigste oplossing voor de hele woning en is hier meestal niet voor bedoeld. Wilt u uw huis echter elektrisch verwarmen raden we u aan om voor een zuinige elektrische kachel te kiezen en er tegelijkertijd voor te zorgen dat u voor een laag stroomtarief kiest. Zo haalt u het maximale uit uw elektrische kachel. Met een oliegevulde kachel kunt u veel geld besparen. Dit komt omdat het een extreem laag energieverbruik heeft en toch goede verwarmingsprestaties biedt.

EEG-verordening 3199 uit 1993 voor het gebruik van decoratieve haarden vereist het gebruik van ethanol gedenatureerd op 96°; Dankzij zijn hoge zuiverheid zorgt deze brandstof voor een perfect reukloze verbranding. Als u een onaangename geur waarneemt bij het gebruik van uw biohaard, kan het zijn dat de ethanol niet de vereiste zuiverheidsgraad heeft bereikt. In dit geval is het raadzaam om van leverancier te wisselen. Als het probleem zicht blijft voordoen, controleer dan of er onzuiverheden op de brander achtergebleven zijn na het gebruik van biobrandstoffen van slechte kwaliteit. In dit geval is het nodig om de biohaard grondig te reinigen.

In elektrische radiatoren circuleert olie in een gesloten systeem en daarom verbruikt het niet en hoeft het niet bijgevuld worden, tenzij de structurele integriteit van de verwarmingselementen aangetast wordt. Dit betekent dat oliegevulde kachels alleen de elektrische energie verbruiken die nodig is om de olie te verwarmen; om een idee te hebben van de energiebehoefte van het apparaat, kunt u de informatie van de fabrikant raadplegen. De oliegevulde kachels van Klarstein hebben bijvoorbeeld een stroomopname tussen de 2000 en 2500 watt.

In een oliegevulde kachel komt de vloeistof die als warmteaccumulator fungeert nooit in direct contact met de elektrische weerstand, die op zijn beurt altijd wordt afgeschermd om te zorgen voor isolatie van de andere elementen waaruit de radiator bestaat. Dit betekent dat een oliegevulde kachel aanzienlijk veiliger is dan andere soorten kachels, waarvan de verwarmingselementen of gloeiende draden in direct contact staan met de lucht.

Vroeger was bio-ethanol moeilijker te vinden maar tegenwoordig komt het steeds vaker voor en is het bijna overal te vinden. Als u op zoek bent naar bio-ethanol voor uw biohaard kunt u voor de dichtsbijzijnde locaties de fabrikant raadplegen, de ijzerhandel of doe-het-zelf-zaken proberen. In het VK varieert de prijs van een liter hoogwaardige bio-ethanol tussen de 4 en 5 Euro, afhankelijk van de hoeveelheid die u koopt, en van de zuiverheidsgraad van het product. We raden aan om voor uw bio-ethanolhaard alleen brandstof van hoge kwaliteit te gebruiken, om een perfecte verbranding te garanderen en het risico op slechte geuren te verkleinen.

Hoewel we vaak gehoord hebben dat blootstelling aan infraroodstraling gevaarlijk is, is het wetenschapplijk bewezen dat C-type infraroodstraling niet alleen onschadelijk is voor het menselijk lichaam, maar ook een gunstig effect heeft op het verbeteren van de bloedsomloop, de activiteit van het immuumsysteem en de zuurstofvoorziening van het weefsel. Hoogwaardige infraroodstralers vallen binnen de wettelijke limieten die toegestaan zijn voor de producten van elektrosmog, zonder schadelijke blootstelling aan straling te veroorzaken. Het enige deel van het apparaat dat elektrosmog produceert, is de stroomkabel, in kleine hoeveelheden, zoals het geval is bij alle huishoudelijke apparaten.

Als u voor langere tijd een convector zonder enige ventilatie aan laat staan, kan dit leiden tot een toename van zwevend stof en droogte van de lucht. Als u traditionele verwarmingselementen heeft, kunt u de oude truc gebruiken om aan de voorkant waterbakken te bevestigen om zo voor verdamping en dus voor een goede luchtbevochtigheid te te zorgen. U kunt er ook een natte doek opleggen. Bij convectorkachels is het echter niet mogelijk om het bovenste rooster, waaruit de hete luchtstroom komt, af te dekken, tenzij het vlak en gesloten is. Anders is de enige oplossing om problemen met stof en droge lucht te voorkomen, dat de kamer regelmatig geventileerd wordt en om eventueel een kamerbevochtiger of ionisator te gebruiken.

Voor een veilig gebruik dient contact tussen de kachel en stoffen, papier of ander licht ontvlambare materialen altijd vermeden te worden. Gebruik ook gen verlengsnoeren en laat het netsnoer nooit onder een vloerkleed lopen, om brand door oververhitting te voorkomen. Probeer het apparaat ook altijd op een oppervlak van keramiek, hout, laminaat of vinyl te plaatsen en tapijten en vloerkleden te vermijden. Stel uw kachel ook niet bloot aan een te hoge luchtvochtigheid, tenzij deze IP24-gecertificeerd is. Als laatste aanbeveling: vergeet niet om het apparaat 's nachts uit te schakelen om oververhitting, vallen of kortsluiting te voorkomen, wat kan leiden tot brand.

Naar boven