14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Olieradiator


Overal snel warm met een zuinige olieradiator

Een olieradiator is een mobiele warmtebron voor koude ruimtes. Het is daardoor de ideale oplossing voor kelders, garages of ruwbouw. De met olie gevulde radiator is een convectieverwarming met een bijzonder gering stroomverbruik. Daarvoor zorgen zijn verwarmingselement en zijn moderne bediening.

Hoe werkt een olieradiator?

Radiatoren zijn verwarmingen met een vloeibaar medium. Bijzonder bekend zijn de radiatoren gevuld met water. Het voordeel van een olieradiator tegenover een radiator met water is dat die niet van binnenuit kan verroesten. In de radiator bevindt zich een verwarmingsstaaf. Deze warmt de verwarming op. Na het bereiken van de gewenste temperatuur schakelt de radiator zichzelf uit. De olie is dan nog steeds flink warm en geeft dus gedurende lange tijd ook nog warmte af. Hierdoor is de olieradiator wezenlijk zuiniger dan een verwarming met water.

Meer over de werking van olieradio's, convectorkachels en infraroodstralers vindt u in de gids voor elektrische kachels van Klarstein.

Gebruik van een olieradiator

Ook prijsbewuste apparaten hebben vandaag de dag uitgebreide functieopties voor een comfortabel gebruik van de warmte. Hiertoe behoren bijvoorbeeld de volgende features:

  • Leddisplay
  • Tijdschakelaar
  • Thermostaat
  • Ventilator

Een display laat de actuele en de gewenste temperatuur zien. Zo heeft de gebruiker steeds een nauwkeurig overzicht van de warmteontwikkeling. Een ingebouwde tijdschakelaar schakelt de olieradiator op het gewenste tijdstip in. Dit is buitengewoon handig wanneer je bijvoorbeeld je partykelder wil voorbereiden.

De olieradiator met thermostaat bewaakt de warmte. Wanneer de ruimte sterk afkoelt schakelt de radiator zich dankzij de thermostaatschakelaar weer in en houdt de temperatuur zo constant. De olieradiator met ventilator verdeeld de warmte heel snel.

Olieradiator of duurzaam gebruik?

De met olie bedreven radiator is, net als elke andere mobiele convectieverwarming, alleen onder bepaalde voorwaarden geschikt voor duurzaam gebruik. Zijn energiekosten zijn in vergelijking met een convectieverwarming weliswaar gering, maar niet te vergelijken met een vast geïnstalleerde gas-, olie- of pelletkachel. De met olie gevulde radiator is daarom vooral geschikt voor incidenteel gebruik. In een goed geïsoleerde ruimte is de radiator buitengewoon efficiënt en effectief.

Convector of olieradiator?

Een convector is een convectieverwarming met behuizing en een speciaal ontwerp. Het zijn verwarmingen met een groot oppervlakte die een zogenaamde ‘convectorstroom’ kunnen produceren. Deze verwarmt de lucht op en laat die opstijgen. De warme lucht stroomt langs het plafond totdat ze aan de overkant van de ruimte weer afkoelt en daalt. Van daaruit keert ze terug naar de convector waar ze weer opgewarmd wordt en opstijgt. Zo warmt een ruimte op. De convector werkt relatief langzaam en heeft een groot stroomverbruik. Hij is vooral geschikt voor grotere, gesloten ruimtes die goed geïsoleerd zijn. Hij heeft daarentegen niet de snelheid en mobiliteit van een olieradiator. Deze apparaten produceren eerder doelgerichte warmte en zijn snel inzetbaar.

Olieradiator in het klein

Een kleine radiator is de ideale oplossing voor een bijpassend kleine ruimte. Omdat olieradiatoren bijzonder veilig zijn bij opgesloten warmte zijn ze erg geschikt voor doelgerichte straling:

  • Bedden in onverwarmde ruimtes
  • Ateliers
  • Verzorging van kleine dieren in kooitjes
  • Verwarmen van de benen bij staande arbeid (receptie, barkeeper)

De olieradiator is geruisloos, geurloos en volkomen veilig. Dat maakt hem ideaal voor tijdelijk gebruik tijdens beurzen, feestjes of als noodoplossing.

Olieradiator kopen

Klarstein biedt een grote selectie olieradiatoren die online verkrijgbaar zijn. Als betaalmethodes kun je voor de olieradiator kiezen uit VISA, PayPal of vooruitbetaling. De olieradiator wordt binnen enkele dagen door DPD bij de klant geleverd.

Naar boven