14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Schuine afzuigkap


Schuine afzuigkap - Klarstein biedt verschillende modellen

Een afzuigkap mag als kenmerkend onderdeel van de keukenuitrusting niet ontbreken. Ze voert damp en luchtjes naar buiten af tijdens het koken. Veel afzuigkappen hebben daarbij een tweevoudige functionaliteit. Ze functioneren als afzuigkap en als recirculatiekap.

Geurtjes en vettige wasem behoren met een afzuigkap tot het verleden. Om de beweeglijkheid tijdens het koken niet te belemmeren is een schuine afzuigkap aan te bevelen. Je kunt hierbij kiezen uit diverse modellen, die zich zonder uitzondering harmonisch in je keuken invoegen.

Schuine afzuigkap - Chic design in verschillende kleuren

De schuine afzuigkappen die het hoofd vrijlaten kenmerken zich door het scheef aflopende design. Zo is het uitgesloten dat je je hoofd tijdens het koken aan de puntige rand van de kap stoot. Het design is echter niet alleen functioneel, maar ook heel aantrekkelijk. Je kunt kiezen uit verschillende kleurvarianten. Zo kun je de optiek van de afzuigkap perfect aan de stijl van je keuken aanpassen.

Verschillende formaten schuine afzuigkappen om uit te kiezen

De schuine afzuigkap moet het fornuis of de kookplaat volledig bedekken. Alleen dan ben je er zeker van dat de vettige dampen ook werkelijk afgevoerd worden. Fornuizen en kookplaten zijn in verschillende breedtes verkrijgbaar. De aanbiedingen van Klarstein zijn hieraan georiënteerd. Je kunt ervoor kiezen om een schuine afzuigkap met 60 cm breedte of een schuine afzuigkap met 90 cm breedte te installeren.

Schuine afzuigkap met een breedte van 60 cm

De schuine afzuigkap met een breedte van 60 cm is geschikt voor klassieke kookplaten. Daarbij speelt het geen rol of je een kookplaat of een klassiek elektrisch fornuis gebruikt. Je kunt de schuine afzuigkap probleemloos met beide varianten gebruiken.

Wanneer de breedte van je elektrische fornuis 60 cm is, is de schuine afzuigkap met dezelfde breedte de beste keus. Rechts en links van de kap kun je kastjes hangen.

Schuine afzuigkap met een breedte van 90 cm

Moderne kookplaten zijn breder dan de klassieke 60 cm. Ze bieden plaats voor het warm houden van eten of grotere zones waar je, bijvoorbeeld, een braadpan op kunt zetten. Voor de grote kookplaten is een schuine afzuigkap met een breedte van 90 cm beschikbaar. Deze bedekt de hele kookplaat en zorgt voor een betrouwbare afvoer van stoom en wasem.

Circulatie of afvoer - De keuze is aan jou

De afzuigkappen van Klarstein functioneren met twee verschillende technieken. Je kunt kiezen of je een kap met afvoer- of circulatiesysteem wilt.

Afzuigkap met afvoersysteem

Wanneer je een afzuigkap met afvoersysteem wilt gebruiken moet je de mogelijkheid hebben de lucht naar buiten af te voeren. Wanneer deze mogelijkheid niet aanwezig is, moet je die creëren door een opening in de buitenmuur van je keuken te maken. Wanneer je een huurwoning hebt, gaat het om een structurele verandering. Hiervoor heb je goedkeuring van de verhuurder nodig. Als alternatief heb je de mogelijkheid om voor een afzuigkap met recirculatiesysteem te kiezen.

Je verbind de luchtafvoer van de kap met een slang. Deze leg je in het ideale geval op een kast naar buiten. Zet de kap in afvoermodus. De luchtafvoer vindt naar buiten plaats.

Belangrijk om te weten:

Als je kunt kiezen tussen circulatie- en afvoersysteem, kun je, gebaseerd op de grotere effectiviteit, het beste voor een afvoersysteem gaan.

Circulatiesysteem

Met een circulatiesysteem kun je de afzuigkap gebruiken zonder dat je een aansluiting naar buiten nodig hebt. Alleen een stopcontact is noodzakelijk. Je plaatst zowel een luchtfilter als een vetfilter in de kap. Let erop dat je het filter regelmatig vervangt. Dan is een effectieve opname van damp gegarandeerd.

Verlichting en diverse standen van de schuine afzuigkap

Alle schuine afzuigkappen zijn voorzien van meerdere vermogensstanden. Zo kun je het gebruik flexibel aan je behoefte aanpassen. De ingebouwde verlichting is handig want het verlicht de kookplaat. Ze is ook geschikt als sfeervolle keukenverlichting.

Schuine afzuigkap: eenvoudige installatie

De installatie van alle afzuigkappen is heel eenvoudig. Je verbind ze gewoon met een conventioneel stopcontact en zorgt bij een afvoersysteem voor een verbinding naar buiten.

Wanneer je voor een schuine afzuigkap kiest, kun je bij Klarstein uit verschillende modellen kiezen. Zo kun je het design en de functionaliteit aan je keuken aanpassen.

Ook interessant:

Huishoudelijke Apparaten, Keukenapparatuur, Airconditioning, Verwarming, Luchtkwaliteit, Barbecues, Afzuigkappen, Wandschouw afzuigkap, Eilandkappen, Afzuigkap onderbouw, Downdraft afzuigkappen, Filters & accessoires voor afzuigkappen

Naar boven