14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Eilandkappen


Een eilandkap is niet alleen praktisch, maar ook een blikvanger

Een afzuigkap hoort standaard in iedere keuken. Ze dient voor het afzuigen en filteren van waterdamp die ontstaat tijdens het koken. Daarbij worden vetdeeltjes, die samen met de kookdampen opstijgen, eveneens afgezogen. Zo voorkom je dat kastjes, meubilair en andere oppervlaktes met de tijd voorzien zijn van een olie-achtige laag.

Door de opname van stoom en vettige dampen die tijdens het koken ontstaan vermindert een afzuigkap bovendien luchtjes, die anders nog lang nadat er gekookt en gegeten is in de keuken blijven hangen.

Zeker bij gerechten met langere kooktijden of uitgebreid braadvlees evenals geurintensieve etenswaren, zoals vis of kool, zul je je afzuigkap niet willen missen. Een eilandkap neemt visueel een bijzondere plaats in, want zoals de naam al aangeeft wordt een dergelijk model normaal gesproken vrij in de ruimte geïnstalleerd.

Een eilandkap wordt voornamelijk ingezet bij vrijstaande fornuizen en kookeilanden en domineert samen met het kookblok de optiek van je keuken. Bij Klarstein vindt je een ruim assortiment modellen die qua uiterlijk een echt statement maken en fantastische accenten aan je keuken toevoegen.

Wetenswaardigheden rondom de inrichting van een kookeiland met eilandkap

In technisch opzicht is de eiland afzuigkap met circulatiesysteem de klassieker. Hierbij gaat het om een afzuigkap waarbij de damp door een vetfilter wordt gefilterd waarna de lucht weer teruggevoerd wordt. Ze is daarmee een ideale optie voor huurwoningen.

Bij een Klarstein eilandkap met circulatiesysteem profiteer je van een krachtig afvoervermogen die variabel via meerdere standen kan worden ingesteld. Heel handig is een eiland afzuigkap waarbij het vetfilter gewassen kan worden. Dat bespaart afval en op de lange termijn ook extra kosten.

Het aluminium vetfilter kan ongecompliceerd in de vaatwasser worden gezet. Bij veel modellen zijn twee of drie filters inbegrepen zodat je, ondanks de mogelijkheid het filter schoon te maken, dankzij het reservefilter gewoon door kunt gaan met bakken en braden. Als alternatief voor een eiland afzuigkap met circulatiesysteem vindt je bij Klarstein ook modellen die zijn voorzien van een afvoersysteem. Hierbij wordt de damp direct via een slang naar buiten geleid.

De nieuwe eiland afzuigkap van Klarstein vormt een blikvanger in je keuken

Rond, een kubus of plat aan de het plafond gemonteerd en als eilandkap met circulatie- of afvoersysteem: In het Klarstein assortiment vindt je vast en zeker een nieuwe afzuigkap voor boven je kookeiland, die perfect bij de ambiance van je keuken past.

Ook qua kleur heb je de keus: Bij veel modellen kun je kiezen tussen tijdloos wit, glanzend zilver of gelakt edelstaal in elegant zwart met spiegelende zijkanten.

Stijlvol is, bijvoorbeeld, een afzuigkap, die net als een pendelarmatuur aan het plafond wordt gemonteerd zodat het er bijna uitziet alsof hij vrij boven het werkblad zweeft. Vanzelfsprekend zijn deze modellen variabel in hoogte aan te passen aan je keuken.

Kies hierbij tussen ronde afzuigkappen of een kubusvormige, die een moderne keukeninrichting buitengewoon goed aanvullen. Wanneer je het graag simpel houdt, is een plafondkap een interessante optie. Deze uiterst platte modellen zijn optisch heel discreet en perfect als onderbouwkap, maar kunnen als alternatief, uiteraard zoals gezegd, ook direct aan het plafond worden gemonteerd.

Qua kleur of stijl passend bij het werkblad of de keukenkastjes of als interessante onderbreking in de gekozen stijl: Bij het kiezen van een nieuwe afzuigkap boven je kookeiland heb je de keuze! Snuffel rond in ons royale assortiment en maak van je keuken een absolute blikvanger met een eilandkap van Klarstein!

Ook interessant:

Huishoudelijke Apparaten, Keukenapparatuur, Airconditioning, Verwarming, Luchtkwaliteit, Barbecues, Afzuigkappen, Wandschouw afzuigkap, Afzuigkap onderbouw, Schuine afzuigkap, Downdraft afzuigkappen, Filters & accessoires voor afzuigkappen/

Naar boven