14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Gaskookplaten


De gaskookplaat voor professionele en hobbykoks

Als je voor een gasfornuis kiest, kun je bij het koken, bakken en braden van een aantal voordelen profiteren. Want koken op een gasfornuis is bovenal praktisch. De gewenste hitte wordt namelijk direct ter beschikking gesteld. Door de directe warmtetoevoer wordt de kooktijd gereduceerd, zodat je met een fornuis op propaan niet alleen geld bespaart, maar ook het milieu ontziet.

Een aantal jaren geleden werd een gasfornuis van 90 cm - of nog breder - voornamelijk in de gastronomie gebruikt, maar vandaag de dag is dat wel anders. Ook privé huishoudens verheugen zich in toenemende mate over het koken op gas. Door de stijgende vraag heeft ook Klarstein het aanbod aangepast, zodat je hier met maar een paar klikken precies het fornuis kan kopen, dat aan je verwachtingen, wensen en behoeftes voldoet.

Functioneel & innovatief - fornuizen met een gaskookplaat op propaan

Bij Klarstein kun je kiezen welke soort gaskookplaat van 90 cm je wil. Want als het gaat om design, functionaliteit en formaat is de keuze enorm. Het is ook een feit dat wat een gaskookplaat te bieden heeft, beslist niet onderdoet voor een inductie kookplaat.

Profiteer van ons reusachtige aanbod fornuizen met gaskookplaat waarbij de vlammen niet meer open zijn. Bij de modellen in deze categorie dekt een keramisch oppervlak de gaskookplaat af. Op deze manier profiteer je van nog meer veiligheid en van aanvullend comfort, zonder de voordelen van gaskookplaat te hoeven missen.

Welke gaskookplaat is de juiste voor jou?

Op klarstein.nl kun je ontdekken welke fornuizen met gaskookplaat aan je eisen voldoen, ongeacht of het een gaskookplaat voor thuis is of voor op de camping tijden je volgende vakantie.

De Ignito Domino kookplaat evenals de Victoria 4 zone kookplaat, maar ook de Goldflame Domino kookplaat kenmerken zich door talrijke pluspunten. Automatische uitschakeling, met extra gietijzeren pannendragers, met messing of sabaf branders of geheel zelfvoorzienend - de keuze is aan jou. In elk geval is de kwaliteit doorslaggevend. Welke variant laat jouw hart sneller kloppen?

Het verschil tussen de gaskookplaten zit hem niet alleen in het aantal kookpitten, maar ook hun vermogen en opstelling. Beginnen we met het eerste punt: Afhankelijk van de grootte van de brander varieert het nominale vermogen van de individuele brander. De kleinste branders hebben meestal een vermogen van circa 1000 W, de middelste tussen 1500 en 2000 W en de grootsten (ook wel snelle of supersnelle brander genoemd) meer dan 3000 W. Terwijl de hulpbrander geschikt is voor langzaam koken of kleine pannetjes, zijn de grootste branders ideaal voor intensief koken en grote pannen. Met deze aspecten moet rekening gehouden worden bij het maken van een keuze, evenals met het gebruik en de grootte van het huishouden. Meer vermogen betekent ook minder bereidingstijd.

De Kalahari Ignito inbouw kookplaat voor gas en elektrisch heeft een zelfvoorzienende 4 zone kookplaat en is voorzien van een robuuste sabaf brander. De hitte wordt opgewekt door aard- of propaangas. Nog niet genoeg? Dan kies je voor de zelfvoorzienende Ignito 5 zone gaskookplaat met veiligheidsventielen, automatische uitschakeling, rvs wokring en gietijzeren pannendragers. Een ander highlight uit het Klarstein assortiment is de Alchemist 4 zone kookplaat met aluminium branders. Naast de gietijzeren pannendragers is ook een drukregelaar inbegrepen en waardeert de kwaliteit extra op.

Voordelen bij de aanschaf van gaskookplaten van Klarstein

Eén van de voordelen van een gasfornuis of gaskookplaat is dat je elke soort pan of schaal kunt gebruiken, omdat die door een open vlam wordt verhit. Je hoeft je kookgerei er alleen op te zetten om een directe warmtetoename te constateren. Tegenwoordig wordt de voorkeur gegeven aan materialen als aluminium en edelstaal. Het eerste geleidt de warmte goed terwijl de tweede een hogere resistentie heeft. Dit geldt ook voor de kookplaat - aluminium, edelstaal en geborsteld edelstaal zijn de meest gebruikte materialen.

Daarnaast zijn sommige gaskookplaten van verlichting voorzien als de grill en brander heet zijn, om te voorkomen dat je ze per ongeluk aanraakt. Voor het geval dat de vlam onopzettelijk dooft, is er bovendien een veiligheidsventiel dat de gastoevoer onderbreekt. Een windstoot of een gemorste vloeistof kunnen een dergelijke situatie heel snel veroorzaken. In dit geval komt het thermische element, dat zich in elk gasfornuis bevindt, in actie. Als het thermische element een warmteverlies constateert vanwege het doven van de vlam, stuurt het een signaal naar het ventiel dat het gas regelt, dat vervolgens de gastoevoer blokkeert.

Klarstein beschikt over een grote selectie gaskookplaten, gasfornuizen en campingfornuizen van verschillende formaten, zoals de gaskookplaat met 2 pitten, de gaskookplaat met 4 pitten en de gaskookplaat met 5 pitten. Er zijn talloze gaskookplaten van geselecteerde fabrikanten te koop, die elk bijzondere kenmerken hebben. Het loont zich om meer over de functionaliteit en het vermogen van onze gaskookplaten te leren. Voor kleine, gemiddelde of grote keukens - bij Klarstein vindt je een krachtige en voordelig geprijsde gaskookplaat. Bovendien bieden we op alle producten twee jaar garantie en een gratis retourzending binnen de eerste 60 dagen.

Naar boven