14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Luchtkoeler


Mobiele luchtkoelers - dit is het betaalbare alternatief voor een airconditioning

Luchtkoelers worden vaak verward met airconditioningsystemen, maar ze zijn gebaseerd op een volledig anders principe. De lichte apparaten zorgen voor de nodige verfrissing op die warme zomerdagen, door ijskoude lucht doorheen de ruimte te verspreiden. De koele luchtverfrissers combineren de ventilator en een mini airconditioning in één simpel apparaat. De voordelen van deze kamer luchtkoelers is hun lage energieverbruik, het lichte gewicht en de grote mobiliteit die ze u bieden. Om nu de juiste luchtkoeler te vinden moet men echter wel rekening houden met een aantal criteria, zodat de volgende zomer een zeer ontspannende ervaring is.

Hoe de aircooler werkt

Terwijl een mobiele airconditioner werkt met zogenoemde afvalwarmte en daarnaast een koelsysteem heeft, is de luchtkoeler eerder een soort van ventilator met een extra koelsysteem erin, dat werkt door middel van een toevoer van ijs of koud water. Het grootste verschil tussen een airconditioner en een luchtkoeler is dan ook dat de luchtkoeler geen koelvloeistof gebruikt. Een krachtige ventilator zuigt de lucht via de achterzijde aan en blaast deze er aan de voorzijde weer uit. Binnenin het apparaat zit een container die gevuld kan worden met ijs pakketten, die men eerder in de vriezer kan invriezen. Tijdens het gebruik stroomt de lucht langs deze koude pakketjes en onttrekt zo de kou ervan af. De koelere lucht die zo ontstaat komt dan via de voorkant van het apparaat in de ruimte. Het resultaat is een verlaging van de kamertemperatuur, deze verlaging is echter wel minder sterk dan bij een gewoon airconditioningsysteem. In plaats van de ijs pakketten kan er ook gewoon koud water in de container worden gegoten, dan is de machine echt wel minder effectief. De luchtkoeler blijft werken zolang de cold packs koud zijn - nadat deze ontdooid zijn werk hij als een normale ventilator, tot de cold packs of het koude water opnieuw worden aangevuld.

In tegenstelling tot een airconditioning verhoogt de luchtkoeler wel de luchtvochtigheid in de ruimte, wat een positief uitwerking heeft op het lichaam. Een airconditioningsysteem levert bij warm en vochtig weer goed werk af, maar u, de gebruiker, krijgt bij droog en warm weer meer waar voor u geld met een luchtkoeler. De slijmvliezen blijven op deze manier vochtig, waardoor de kans op verkoudheid in de zomermaanden afneemt.

Slang voor uitgaande lucht ja of nee?

Als u een luchtkoeler wilt kopen, dan kunt u dit zonder dat u hiervoor extra apparatuur aan moet schaffen. Het apparaat genereert geen overtollige warmte en kan daarom als een normale ventilator in de ruimte worden geïnstalleerd. De vervelende bevestiging van een slang, voor de warme lucht, door het raam is hierdoor meer nodig, alhoewel de koelcapaciteit lager is dan bij een airconditioningsysteem.

Luchtkoeler kopen: Welke voordelen biedt de aircooler?

Mobiele luchtkoelers kunnen overal worden gebruikt zijn snel van de ene naar de andere ruimte verplaatsbaar. Ze zijn echte lichtgewichten en kunnen, in tegenstelling tot airconditioning, gemakkelijk getransporteerd worden. Dit komt omdat luchtkoelers geen compressor hebben en zijn opgebouwd met lichte elementen zoals kunststof. Het ontbreken van een compressor is ook nog eens een groot voordeel op het gebied van geluid: mobiele luchtkoelers zijn zeer stil wanneer ze aanstaan en kunnen ook 's nachts worden bediend. Zelfs in appartementsgebouwen en huurappartementen zullen er geen problemen zijn met een luchtkoeler. Het geluidsniveau ligt binnen het bereik van een normale ventilator, of net iets hoger wanneer deze is uitgerust met een zeer krachtige ventilator.

Een ander voordeel is het lage energieverbruik van het apparaat. Terwijl airconditioningsystemen vaak wel meer dan 1000 Watt per uur verbruiken, zijn luchtkoelers, ten minste 10 keer zo zuiniger en kunt u hun energieverbruik vergelijken met het niveau van een sterke gloeilamp. Het beste argument voor de aanschaf van een luchtkoeler is zeker de lage prijs, die vaak met 2 cijfers of in de lage 3 valt, terwijl airconditioningsystemen een aanzienlijk hoger budget vereisen.

Mobiele aircooler: De bijzonderheden van een luchtkoeler

Luchtkoelers hebben een aantal geweldige eigenschappen die, op het eerste gezicht, vaak over het hoofd worden gezien omdat ze soms worden bestempeld als tweederangs airconditioners. Ze zijn veelzijdiger dan u zou verwachten: de ventilator kan in verschillende standen worden ingesteld, zodat het gewenste koel effect naar eigen behoefte kan worden gecreëerd. Bovendien hebben de meeste (kamer) luchtkoelers ook nog een verwarm functie, die ook op koude dagen voor een aangename warmte zorgt. Terwijl het gebruik van een airconditioningsysteem beperkt blijft tot de zomermaanden, is een hoogwaardige luchtkoeler het hele jaar door klaar voor gebruik.

De ventilator met cold pack zorgt voor merkbare daling van de temperatuur, vooral in kleine ruimtes, terwijl de grote ruimtes met airconditioning gekoeld moeten worden. De mobiele luchtkoeler heeft een gesofisticeerd filtersysteem om de lucht schoon te houden in de ruimte. Stuifmeel maakt zo geen kans, dus het kopen van een luchtkoeler betaalt zich zeer snel terug voor mensen die last hebben van een allergie.

De speciale toevoeging: luchtkoeler met ionisator

Als u een luchtkoeler wilt kopen, dan zou u ook apparaten met ionisatoren moeten overwegen. Het is een speciaal luchtfilter dat delen van de lucht - de zogenaamde moleculen - ioniseert. Het apparaat genereert een grote hoeveelheid negatief geladen ionen. Deze ionen hebben het vermogen om schadelijke stoffen en deeltjes aan zich te binden. Over het geheel genomen is de lucht dan schoner en vrij van schadelijke stoffen. Een luchtkoeler met een ionisator gaat, in essentie, de verspreiding van schimmels, mijten, geuren en virussen tegen. De ionisatie functie is zeer praktisch omdat het apparaat per definitie werkt met een hoge luchtvochtigheid en er anders schimmels en zwammen zouden kunnen ontstaan. Gemiddeld gezien komen er zo'n 20.000 tot 200.000 negatief geladen ionen per seconde vrij. Ook kunt u de luchtzuiverheid zelf ruiken, want de luchtkoeler met ionisatietechnologie verwijdert de hardnekkige en schimmelachtige geuren, denkt u bijvoorbeeld aan kelders of opslagruimten.

Vind nu de beste aircooler op Klarstein!

Naar boven