14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Ijsblokjesmachines


IJsblokjesmachine - een handig hulpmiddel voor warme dagen

IJsmachines zijn praktische hulpmiddelen in uw dagelijks leven en geven u een broodnodige verfrissing, niet alleen op warme en zonnige dagen. Zowel vooraanstaande hotels als fastfoodrestaurants maken al geruime tijd gebruik van ijsmachines. Maar door de grote vraag zijn de apparaten de afgelopen jaren voor iedereen betaalbaar geworden. Een ijsmachine verbetert elk drankje binnen enkele seconden en garandeert een langdurige verfrissing.

Hoe een ijsblokmachine werkt

De ijsmachine bestaat uit een watertank, koelelementen, een elektromotor en een verwarmingselement. Voor gebruik wordt de watertank gevuld met drinkwater en wordt de ijsmachine aangesloten op een stopcontact. Leidingwater of water uit PET- en glazen flessen is geschikt voor gebruik met de ijsmachine. Grotere ijsmachines kunnen rechtstreeks op de waterleidingen worden aangesloten, waardoor het vullen van de tank niet meer zo lang duurt. Er zijn koelkanalen in de ijsmachine die het water snel bevriezen. De ijsmachine laat u zien wanneer het proces is voltooid. Met een druk op de knop geeft de machine haar inhoud vrij in de vorm van heldere en gevormde ijsblokjes. Klanten vragen zich vaak af waarom ijsblokjes die door een ijsmachine worden gemaakt niet troebel zijn zoals die uit een diepvriezer. Dat komt doordat de ijsblokjes langzaam van binnenuit bevriezen en dus transparant blijven. Afhankelijk van de machine kunt u ook de grootte van de ijsblokjes kiezen. Kleine ijsblokjes zijn perfect voor cocktails, terwijl grotere ijsblokjes bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden om emmers te vullen en bier of andere dranken af te koelen. Een verwarmingselement verwarmt de ruimte kortstondig als de ijsblokjes klaar zijn om te voorkomen dat ze aan de machine blijven plakken. Met behulp van een schuifregelaar worden de blokjes overgebracht naar de opvangbak waar ze kunnen worden verzameld.

Ijsblokjes maken: Voordelen van een ijsblokjesmachine

De tijdsbesparing is zeker het grootste voordeel dat een ijsmachine biedt. U moet uren wachten om ijsblokjes te maken in uw vriezer. De ijsmachine daarentegen geeft de inhoud al na enkele minuten vrij. Het maken van zelfs grote hoeveelheden ijsblokjes is geen probleem, wat een groot voordeel is voor evenementen met veel gasten. Nog een groot voordeel is hoe de ijsblokjes er uit zien: elk ijsblokje ziet er precies hetzelfde uit met een kristalheldere, prachtige gloed. Hoewel het vervelend is om ijsblokjes uit de vriezer uit hun vorm te halen, die ook nog ruimte inneemt die dan niet meer beschikbaar is voor diepvriesproducten, hebben ijsmachines dit probleem niet. IJsblokjes uit de vriezer kunnen plakkerig zijn en onzuiverheden bevatten, en ze worden vaak gekenmerkt door spanningsscheuren die niet voorkomen op ijsblokjes uit de ijsmachine.

Een ijsmachine kan ongeveer één ijsblokje per minuut produceren, wat gelijk staat aan ongeveer 15 kilo ijs per dag - ideaal voor het koelen van mousserende wijn, champagne of sushi, mosselen en dessert. Ze zien er niet alleen geweldig uit, maar zijn ook bijzonder hygiënisch. Visueel zien de ijsblokjes er vooral mooi uit in waterkaraffen en longdrinkglazen, waar ze in vergelijking met hun troebele collega's die in de vriezer worden gemaakt, glanzen. Ook het medisch nut mogen we niet vergeten, want insectenbeten, verstuikingen en kneuzingen vragen om snelle hulp. In deze gevallen kunt u de ijsblokjes van de ijsmaker snel in een handdoek wikkelen en op het getroffen gebied aanbrengen. De ijsmachine is op zich al een blikvanger in uw keuken en vormt gegarandeerd gespreksstof voor uw kennissen. Andere voordelen zijn een snelle installatie via plug & play, een hogere energie-efficiëntie in vergelijking met koelkasten en de geringe ruimte die een ijsmaker inneemt. Dat maakt de aanschaf van een ijsmaker de moeite waard, vooral omdat hij mobiel is en ook op feestjes of op je volgende kampeervakantie kan worden gebruikt.

De verschillende soorten ijsklontjes machine

Gewone ijsmachines hebben een watertank met een inhoud van ongeveer 2-3 liter, waarmee ongeveer 10-15 kilogram ijsblokjes per dag kunnen worden geproduceerd. Zodra het waterreservoir leeg is, of de ijsblokjesbak vol is, wordt meestal een geluidssignaal gegeven. De meeste apparaten hebben een energiebesparende modus die het apparaat na gebruik in stand-by zet. De bediening van de ijsblokjesmachine gebeurt elektronisch met een start-/stopknop en bovendien hebben de meeste apparaten meerdere controlelampjes om u te informeren over bijvoorbeeld storingen. IJsmachines werken met een laag volume en hebben meestal een venster, zodat u het proces kunt controleren. Apparaten die groter zijn en duurder, kunnen verschillende maten ijsblokjes vormen, sommige machines kunnen ook vingerhoedvormige ijsblokjes produceren. Dit zijn ijsblokjes met een gat in het midden die sneller oplossen, omdat ze door hun gat een groter oppervlak hebben.

Grote ijsmachines, bijvoorbeeld die van Klarstein, zijn ook uitgerust met een pompsysteem in plaats van een watertank. Tot 20 kilo ijsblokjes kan binnen 24 uur worden geproduceerd en hun opslagbak is veel groter dan die van een kleine ijsmaker. Daarom zijn deze ijsmachines bijzonder geschikt voor gastronomisch gebruik.

Weinig onderhoud nodig

Als u een ijsmachine wilt kopen, moet u zich ervan bewust zijn dat het onderhoud nodig heeft. Het moet regelmatig worden afgetapt om te voorkomen dat bacteriën en ziektekiemen zich in de koele, vochtige ruimtes vestigen. Verder is een ijsmachine relatief onderhoudsarm en hoeft u slechts af en toe met een natte doek de buitenkant schoon te maken.

Ijsblokjesmachine kopen: Welke ijsblokjesmachine is geschikt voor mij?

Naast de prijs moet u ook rekening houden met de hoeveelheid ijs die u wilt produceren bij de aankoop van een ijsblokjesmachine. Voor een longdrink is ongeveer 200 gram ijs nodig, het equivalent van 5-6 ijsblokjes. Om dranken te koelen heeft u ongeveer 1 kilo ijs nodig (=28 ijsblokjes). Aangezien de meeste ijsmachines tot 15 kilo ijs kunnen produceren, zou er zelfs aan de vereisten van grotere festiviteiten voldaan moeten worden. IJsblokjes kunnen in principe voor onbepaalde tijd in de ijsmaker worden opgeslagen, zolang deze maar op een stopcontact is aangesloten. De koelelementen voorkomen dat de ijsblokjes smelten. Om energie te besparen moet u echter nooit meer ijsblokjes maken dan u daadwerkelijk gaat gebruiken.

Grotere ijsblokjes kunnen een grotere hoeveelheid warmte absorberen dan kleine, zodat de drank niet verwaterd wordt. Kleinere ijsblokjes daarentegen hebben een groter oppervlak en zorgen voor een snellere afkoeling, omdat ze direct warmte aan de drank onttrekken. Daarom is het de moeite waard om een ijsmaker te kopen die minstens twee, of beter nog drie verschillende standen heeft (S - klein, M - middelgroot en L - groot).

Naar boven