14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Infrarood verwarming


Infraroodverwarming

Infraroodverwarmingen zorgen onmiddelijk voor warmte en een aangename kamertemperatuur. Geliefd zijn de warmtepanelen bijvoorbeeld in badkamers waar ze het comfort aanzienlijk verhogen. Je tanden poetsen in een koude ruimte of het lange wachten tot de ruimte opgewarmd is behoren tot het verleden. Andere voordelen, zoals de eenvoudige montage van deze infrarood panelen, komen daar nog bij.

Infraroodverwarming: doelgericht en efficiënt verwarmen

De werkwijze van infraroodverwarmingen verschilt fundamenteel van conventionele convectieverwarmingen. Klassieke verwarmingselementen verwarmen de lucht die eerst richting het plafond gaat: hierdoor duurt het lang voordat de hele ruimte verwarmd is. Infraroodverwarmingen zijn daarentegen gebaseerd op infraroodstralen, die rechtstreeks personen en muren raken en deze direct opwarmen. Er is geen wachttijd en bewoners profiteren direct na het inschakelen van de gewenste warmte. Vooral in badkamers is het voordeel duidelijk: gebruikers gaan ’s morgens de koude ruimte in, schakelen de infraroodverwarming aan en genieten zonder vervelend wachten van een aangename warmte. Andere typerende ruimtes waar infrarood wordt ingezet zijn keukens, leeshoeken in de woonkamer en ruimtes waarin geen conventionele verwarming aanwezig is.

Kosten: weinig nadelen, veel voordelen

Veel mensen beweren dat het gebruik van een infraroodverwarming duur is. Dat geldt alleen maar wanneer je met deze techniek duurzaam grote vertrekken verwarmd. In veel andere gevallen besparen gebruikers juist geld. Het snelle verwarmen en incidentele gebruik, zoals in de badkamer, is met een infraroodverwarming juist gunstiger. Bewoners zetten het warmtepaneel alleen tijdens hun aanwezigheid aan terwijl je met een convectieverwarming uitgebreid moet voorverwarmen. Een voordeel bestaat ook wanneer het hoge vertrekken betreft. Bij convectieverwarmingen neemt dit, door de opstijgende lucht, veel tijd in beslag. Dan zijn de direct werkende infraroodstralen een betere oplossing. Daarnaast zijn de kosten voor de aanschaf van een infraroodverwarming wezenlijk lager dan die van een conventionele verwarming. Infraroodverwarmingen zijn derhalve optimaal voor vertrekken zonder vast geïnstalleerde verwarming.

De Klarstein elektrische verwarmingsgids biedt een meer gedetailleerd overzicht van de verschillende elektrische verwarmers en hun werkwijzen.

De innovatieve modellen in onze shop verhogen aanvullend de energie-efficiëntie. Ze beschikken over een thermostaat, weektimer, automatische uitschakeling en reageren ook op open ramen. Al deze componenten garanderen een zuinig energieverbruik. Daarnaast kunnen bezitters een hoogwaardige infraroodverwarming met thermostaat en andere extra’s in een smart home-oplossing integreren.

Talrijke redenen om te kiezen voor infrarood

De bijzondere functiewijze van een infraroodverwarming gaat gepaard met nog een ander voodeel: de infrarood panelen doen, in tegenstelling tot convectieverwarmingen, geen stof opwaaien. Dit vermindert de benodigde inspanning bij het schoonmaken en is goed nieuws voor mensen met allergieën. Daarnaast zijn deze innovatieve verwarmingen geluidloos en ze nemen ook nog eens nauwelijks plaats in, wat vooral in kleine ruimtes een groot pluspunt is. Ook noemenswaardig is de snelle en eenvoudige montage: de bevestiging aan de muur of het plaatsen van een warmtepaneel evenals de verbinding met een stopcontact zijn de enige stappen die moeten worden genomen. Een vakman is niet nodig, kosten voor montage zijn er niet.

De woonambiance verfraaien: infraroodpaneel met afbeelding

In deze shop vinden klanten infrarood warmtepanelen met een indrukwekkende functionaliteit en een aantrekkelijk design. Wie kleurrijke, optische accenten aan een vertrek wil toevoegen doet er goed aan een exclusieve beeldverwarming aan te schaffen. Deze infraroodpanelen zijn over de hele voorkant voorzien van kunstzinnige afbeeldingen, bijvoorbeeld met de fameuze ‘Sterrennacht’ van Vincent Van Gogh, of van een modern, grafisch design. En alternatief voor een infraroodverwarming met afbeelding is een spiegelverwarming die, zoals de naam al doet vermoeden, als spiegel en als verwarming dient.

Naar boven