14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Keukenmachine Test & Gids 2023​​​

Keukenmachines zijn de helden van vandaag. Er zijn ondertussen talloze verschillende uitvoeringen. Mixen, kneden, kloppen, snijden, hakken, koken of stomen: Met de juiste keukenmachine wordt je veel werk uit handen genomen. Je weet niet zeker, welke de juiste voor jou is? Dan ben je bij ons op de juiste plaats. In onze gids presenteren we je verschillende Klarstein keukenmachines, leggen je de voor- en nadelen uit en helpen je zo de juiste beslissing te nemen.

Kenmerken en functies van keukenmachines​​​

In onze gids willen we je 4 wezenlijk verschillende machines presenteren: keukenmachine, mixer, multifunctionele keukenmachine en vleesmolen. Wat ze allemaal gemeen hebben: Ze nemen je werk uit handen. Van de klassieke mixer, die vooral bij het bakken voor het gelijkmatig mixen en kneden van deeg zorgt, via de multifunctionele keukenmachine, die tijdens het koken het snijwerk en deels zelfs het koken uit handen neemt, tot de vleesmolen, die als ware krachtpatser helpt bij het verwerken van vers vlees.​

Klarstein keukenmachine​​​​

Tip​ Bella Elegance keukenmachine​​​​​

Tip​

Tip​ Bella Elegance keukenmachine

De Bella Elegance zorgt niet alleen optisch voor een revolutie in je keuken, maar ook dankzij de handige functies. Mixen, kneden, kloppen: De Bella Elegance kan alles.

 • Compact en krachtig: Met 1300 watt en maar 3,7 kg altijd klaar voor gebruik.
 • Flexibel: Met 3 opzetstukken en 5,2 liter rvs mengkom kan tot 2 kg deeg worden voorbereid​
Naar het artikel

Keukenmachines, zoals je je die voorgesteld had. De klassieke keukenmachine is vaak voor kneden of mixen. Meestal worden drie opzetstukken meegeleverd: Een deeghaak, een roerhaak en een garde. Afhankelijk van hoeveel je bakt, moet je op het volume van de bijbehorende mengkom letten. Het wattage geeft aan hoe sterk de motor van je keukenmachine is. Als je graag met zwaar brooddeeg e.d. werkt, moet de machine minimaal 1500 watt hebben.

  Voordelen:​

 • Stroombesparend kneden en mixen van deegsoorten​
 • Eenvoudig in gebruik​ ​
 • Elegante accessoire in de keuken​​​​

  Nadelen:​​​

 • Minder plaatsbesparend dan een handmixer

Bella Pico 2G mixer​​

Bella Pico 2G mixer​​

Tip​

Bella Pico 2G mixer​​​

De Bella Pico 2G overtuigt door haar compacte design, 1300 watt vermogen, 6 standen en pulse-functie! Hierdoor is de mixer elke dag klaar voor elk soort deeg

 • Slim: met planetair mengsysteem voor perfect deeg​
 • Duurzaam: roer- en deeghaak van resistent, gegoten aluminium
Naar het artikel

Kneedmachines - vaak ook deegmengers genoemd - zijn een onmisbare hulp bij het voorbereiden van deeg. Afhankelijk van het soort deeg kunnen verschillende opzetstukken hier een perfect resultaat voor elkaar krijgen: De garde is voor het kloppen, de roeropzet voor lichte deegsoorten en de kneedhaak voor het kneden van stevig brooddeeg. Daarbij kun je in onze kneedmachine vaak tot wel 2 kg deeg zonder veel moeite laten verwerken, terwijl jij je keuken opruimt, andere lekkernijen voorbereid of gewoon even een minuutje ontspant.

  Voordelen:

 • Krachtig mengsysteem
 • 3 verschillende opzetstukken​​​​
 • Kleiner en lichter dan andere mixers

  Nadelen:

 • Heeft meer plaats nodig dan een handmixer

Multifunctionele keukenmachine

Lucia multifunctionele keukenmachine​​​​​​

Tip

Lucia multifunctionele keukenmachine​

Kneedmachine, mixer en vleesmolen in één: Met haar handige opzetstukken doet de Lucia met alles mee. 's Morgens een smoothie, 's middags een cake en 's avonds vers gehakt? Dat kan allemaal met maar één apparaat

 • Altijd paraat: met 2000 watt en veel opzetstukken altijd klaar voor gebruik.​​
 • Veelzijdig: met handige opzetstukken snel en simpel omgebouwd.​
Naar het artikel

Zoals de naam al doet vermoeden zijn multifunctionele keukenmachines echte allrounders. In deze categorie vallen zowel combi-apparaten, zoals de Lucia, maar ook thermokokers en multisnijders, die je, naast het lastige snijden van groente en fruit, deels zelfs het koken en stomen van je levensmiddelen overnemen. Afhankelijk van, waarvoor je je multifunctionele keukenmachine wilt gebruiken, hebben we zeker het ideale artikel in ons assortiment.

  Voordelen:

 • Veel functies in één apparaat
 • Snel om te bouwen
 • Hoog rendement

  Nadelen:

 • In vergelijking relatief groot en zwaar
 • Accessoires hebben voldoende opbergruimte nodig

Vleesmolen keukenmachine

Kraftprotz vleesmolen

Tip

Kraftprotz vleesmolen

De naam spreekt voor zich. Met de Kraftprotz wordt het verwerken van vlees kinderspel.

 • Krachtig: met 700 watt en vleugelbladen
 • Afwisselend: veel accessoires van de beste kwaliteit
Naar het artikel

Als je regelmatig met vers vlees werkt en het dan liever zelf klaarmaakt, als kant-en-klaar te kopen, dan is een vleesmolen precies het apparaat voor jou. Met verschillende geperforeerde schijven kun je gehakt, worstjes en nog veel meer thuis bereiden. Het harde werk wordt dan uiteraard door de krachtige motor van de vleesmolen uitgevoerd. Het apparaat is gemaakt van voedselveilige materialen en vormen dus geen enkel risico.

  Voordelen:

 • Krachtig
 • Inclusief veel accessoires
 • Veelzijdig: met opzetstukken voor gehakt, worst, enz​

  Nadelen:

 • Neemt relatief veel plaats in
 • Kan niet meerdere werkzaamheden tegelijk uitvoeren

Keukenmachines vergelijken

Tips voor de aanschaf van een keukenmachine van Klarstein

Wat is de beste keukenmachine? Op deze vraag is geen kant-en-klaar antwoord te geven. Dankzij de door ons uitgevoerde testen, kunnen we je wel een overzicht geven van de verschillende functies en features, zodat je zelf het voor jou meest geschikte apparaat kunt selecteren. Bij Klarstein kun je kiezen tussen verschillende soorten keukenmachines, die zich door hun moderne design en goede prijs/kwaliteitverhouding onderscheiden. Vooral bij het reinigen zijn er nogal wat verschillende tussen de keukenmachines. De prijs/kwaliteitverhouding hangt er altijd mee samen waarvoor je je machine voornamelijk wilt gebruiken. Ook het eindresultaat is uiteraard, afhankelijk van de keukenmachine, verschillend, dus je moet van tevoren goed op een rijtje zetten wat je er voornamelijk mee wilt gaan doen. Als het gaat om het gebruik zijn onze apparaten simpel gehouden. Desondanks moet je altijd je veiligheid in het oog behouden en de gebruiksaanwijzing zorgvuldig lezen voor gebruik.

Keukenmachinetest - Ontdek de verschillen en de overeenkomsten

Keukenmachine Mixer Multifunctionele keukenmachine Vleesmolen
Mengsysteem Planetair mengsysteem Planetair mengsysteem Planetair mengsysteem rvs vleugelmessen
Afmetingen ​ 22,4x38x34 (BxHxT)​ 22,5x32,5x38 (BxHxT)​ 23x38x35 (BxHxT) 41x36x20 (BxHxT)
Stroom​ 2000 watt / 2,7 hp 1300 watt / 1,7 hp 2000 watt / 2,7 hp 700 watt (vermogen) 1800 watt (blokkervermogen)
Gewicht ​ 6,2 kg 3,7 kg 11 kg 5,3 kg
Aantal standen 6 (en pulse-functie) 6 (en pulse-functie) 6 (en pulse-functie) 2
Volume 5,2 liter 5 liter 5,2 liter(plus 1,5 liter in de mengbeker)​ /

Keukenmachines FAQ

Het ene is in principe de overkoepelende term van de ander. Een keukenmachine kan van alles zijn, mixer, thermokoker, enz. Roermachines kenmerken zich vooral door een planetair mengsysteem en hun kwaliteit uitstekend deeg te kunnen produceren.

Als je vaak en graag zware deegsoorten wilt kneden, is een keukenmachine met minimaal 1500 watt aan te raden.

Veiligheid voor alles. Let erop dat de machine stabiel staat (bijna al onze keukenmachines hebben zuignappen), een goede aansluiting heeft en correct gebruikt wordt. Hieronder valt ook de maximale vulhoeveelheid van de machine niet overschrijden.

Ja! Onze GrandPrix thermokoker met krachtige motor, helpt bij het snijden, koken, stomen, roeren, kneden en nog veel meer. In ons tijdschrift vindt u veel bijpassende recepten.

Keukenmachines zijn handige hulpjes voor bijna alles in de keuken. Ze helpen je sneller en gemakkelijker recepten voor te bereiden en klaar te maken. Klassieke mixers en kneedmachines helpen je vooral bij het bakken. Veel inspirerende bakrecepten vindt je in ons tijdschrift.

Ook dat komt op het soort keukenmachine aan evenals op het vermogen. In roermachines zijn grote hoeveelheden deeg of harde levensmiddelen, zoals noten, bevroren vlees en dergelijke, niet welkom. Heb je echter een multifunctionele keukenmachine met mixer of een thermokoker, dan zijn deze levensmiddelen goed mogelijk. Let er altijd op dat je je keukenmachine niet overbelast. De meeste keukenmachines zijn voorzien van een oververhittingsbescherming, maar als er desondanks eens iets vreemds gebeurt, schakel je het apparaat uit en neem je de stekker uit het stopcontact.

Dat hangt ervan af welke hoeveelheden je doorgaans klaarmaakt. De meeste keukenmachines hebben een mengkom met 5 liter volume. Daarmee kun je in één keer 2 kg deeg klaarmaken..

Ook daar kan niet zomaar antwoord op gegeven worden. Een mixer heeft meestal 3 opzetstukken: Een roerhaak, deeghaak en garde. Bij multifunctionele keukenmachines komen nog veel meer accessoires kijken: Mixer, vleesmolen, pastamachine, koekjespers, stoompan, en nog veel meer.

Naar boven