14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Wijnkoelkasten


Wijnkoelkast - de optimale opslag van kwaliteitswijnen en jaargangen

Kwaliteitswijnen vereisen adequate koeling en een passende opslag. En omdat weinigen van ons de luxe van een ruime wijnkelder hebben, vindt u bij Klarstein een breed scala aan praktische en handige wijnkoelkasten. Wijnkoelers bieden de ideale plaats voor opslag en koeling, zodat uw wijn, of het nu rode wijn of witte wijn is, altijd op de juiste temperatuur is. Zo kunnen bijvoorbeeld tot 170 flessen van de edele drank adequaat geklimatiseerd worden in de 2-zone-wijnkoeler (ook wel bekend als de wijnklimaatkast) van Klarstein.

Hoe werkt een wijnkoeler?

De wijnkoeler werkt iets anders dan een gewone koelkast. Omdat licht de wijn beschadigt, zorgt hij voor een donkere opslag waar noch zonlicht noch UV-straling door kan dringen. De belangrijkste factoren zijn echter het klimaat en de temperatuur. De temperatuur kan eenvoudig worden geregeld in een wijnkoeler, wat essentieel is omdat de wijn op een specifieke en constante temperatuur moet worden bewaard. De situatie is vergelijkbaar wat betreft de aanbevolen luchtvochtigheid, die ongeveer 70% moet bedragen. Daarnaast moet worden voorkomen dat er andere, open voedselproducten in de koelkast worden bewaard, omdat de wijn aroma's kan absorberen via de kurk. In het ergste geval kan dit zelfs leiden tot het bederven van de wijn. Een bijkomend voordeel van de wijnkoeler is dat deze is uitgerust met speciale schappen en er dus voor zorgt dat de wijn niet wordt blootgesteld aan bewegingen of trillingen.

De wijnkoeler moet niet verward worden met de wijnklimaatkast. Deze laatste dient alleen om de wijn in korte tijd op een bepaalde serveertemperatuur te brengen. De wijnkoeler daarentegen wordt gebruikt voor langdurige opslag. Bovendien bevat hij gewoonlijk meer dan één temperatuurzone, terwijl de wijnklimaatkast slechts met één temperatuurzone wordt geleverd.

Wat is een 2-zone-wijnkoeler?

De 2-zone-wijnkoeler biedt de mogelijkheid om verschillende soorten wijn met verschillende bewaarvoorschriften in dezelfde koelkast te bewaren. Rode wijnen, witte wijnen of champagne vereisen allemaal een eigen optimale opslagtemperatuur. Daarom wordt de 2-zone-koelkast geleverd met twee verschillende temperatuurzones om de optimale bewaarcondities te bieden voor elke wijn.

Online een wijnkoelkast kopen - meer dan een gewone opslagruimte voor wijn

In het temperatuurbereik tussen vijf en 20 graden Celsius worden alle soorten wijn optimaal getemperd naar uw wensen. U kunt moeiteloos twee verschillende partijen wijn koelen in twee onafhankelijk van elkaar regelbare koelzones. Verder dient u bij de aankoop goed na te denken over de beschikbare ruimte voor het apparaat. Houd ook rekening met de klimaatklasse. Dit geeft aan welke omgevingstemperatuur het meest geschikt is voor het apparaat. De kosten en het stroomverbruik zijn natuurlijk ook factoren die niet mogen worden verwaarloosd. Verder is een Klarstein-wijnkoeler met zijn elegante en moderne vormgeving altijd veel meer dan een doorsnee opslagruimte voor kwaliteitswijnen. Het is veeleer een verfijnde wijninrichting die door zijn opvallende vorm en uitgebreide functionaliteit zelfs de wijngod groet doet zien van jaloezie. Het wijnhuis van Bacchus zou uw wijn geen betere plek kunnen bieden dan een wijnkast van Klarstein.

Naar boven