Bio ethanol haard


Decoratieve warmte met een bio ethanol haard

Een ethanol haard is een veilige en buitengewoon decoratieve warmtebon voor in de woning. Het vormt een optisch highlight in woon- of eetkamer en fascineert met zijn gele vlammen zonder rook.

Hoe werkt een bio ethanol haard?

De op ethanol werkende haard bestaat uit een rvs kuip, een tank en een glazen ruit ter bescherming. De vlam brandt altijd zoals de kuip het toelaat. Daarbij heb je met een ethanol sfeerhaard een grote vrijheid in de vormgeving. Dit decoratieve verwarmingselement is beschikbaar in de volgende varianten:

  • Tafelhaard
  • Vrijstaande haard
  • Wandhaard

Ethanol tafelhaarden zijn zo licht en compact dat je ze op een (bijzet)tafel kunt plaatsen. Door de hittebestendige en goed isolerende standvoet wordt de warmte niet aan het tafelblad overgedragen. Tafelhaarden moeten wel dringend tegen omvallen worden beschermd. Huisdieren en stoeiende kinderen moeten ver van de haard verwijderd blijven. Tafelhaarden hebben vooral een decoratief karakter. Vrijstaande ethanol haarden zijn in de woonkamer een optisch highlight. Ze zorgen, zeker in de herfstmaanden, voor een aangename gezelligheid. Bijzonder voordelig is dat de ethanol vlammen zonder rook branden. Wandhaarden zijn uiterst veilig daar ze niet kunnen omvallen.

Gebruik van een ethanol haard

Ethanolhaarden zijn vooral decoratieve elementen. Ze bieden dat aangename, warme flikkeren van een open vlam. Door constructieve maatregelen is deze vlam maximaal beschermd tegen uitbreiding. Door het gebruik van brandgel of een pasta wordt het gevaar van brand bij omvallen verder beperkt. Deze brandstoffen ontwikkelen echter rook en ruiken niet lekker. Het gebruik moet daarom zorgvuldig worden overwogen. Ethanolhaarden zijn daarentegen minder geschikt voor het concreet opwarmen van een ruimte. Hun grootste nadeel is de grote behoefte aan zuurstof. Zo verbruikt een haard in een uur net zoveel lucht als 16 volwassenen. De warmte die door ethanol wordt geproduceerd wordt dus door het noodzakelijke ventileren teniet gedaan. Voor het daadwerkelijk verwarmen van ruimtes biedt Klarstein aanzienlijk betere oplossingen aan.

Milieuvriendelijk met bio ethanol

Ehtanol is gewoonlijk zuivere alcohol. Het wordt verkregen door het gisten van vruchten. Bio ethanol wordt bijzonder schoon geproduceerd en is volledig CO2 neutraal. Een bio ethanol haard is dus een optisch plezier met een goed geweten. Een staande bio ethanol haard is in de woonkamer uiterst decoratief en verspreidt een aangename welzijnsambiance.

Bij Klarstein een bio ethanol haard kopen

Klarstein heeft een grote selectie fascinerende en decoratieve verwarmingselementen. Elk artikel is TÜV/ GS gekeurd en biedt een maximale veiligheid. De meegeleverde installatie- en bedieningshandleiding informeert over een veilige omgang met het artikel. Een gedetailleerd overzicht van de verwarmingsapparaten van Klarstein vindt u in de gids voor elektrische verwarming.

Veilig omgaan met een ethanol haard

Wanneer alle voorschriften in acht worden genomen is het omgaan met een ethanol brander ongevaarlijk en veilig. Toch gaat het bij een ethanol haard om een open vuurplaats. We raden daarom aan om bij het gebruik van een ethanol haard altijd een geschikte brandblusser bij de hand te houden. Let op! Water is voor het blussen van een ethanol vuur niet alleen ongeschikt maar zelfs heel gevaarlijk! De vlam breidt zich bij contact met water steeds verder uit! Om een ethanolbrand snel en zeker te doven zijn een blusdeken of een schuimblusser de beste manieren. Blusdekens zijn ook ideale brandblusmiddelen voor in de keuken. Friteuses en braadpannen die vlam vatten worden met dit handige hulpmiddel snel en veilig gedoofd.

Naar boven