14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Wijnkoelkasten inbouw


Inbouw wijnkoelkast

Bij een inbouw wijnkoelkast komen functionaliteit en elegantie samen. Je kunt hem naadloos in je keuken en woonruimte integreren en de edele druppels bij een optimale temperatuur erin bewaren. Op deze manier voldoen inbouw wijnkoelkasten aan de hoge eisen van gepassioneerde wijnliefhebbers. Ontdek de veelzijdigheid van deze geraffineerde koelsystemen, die ook de esthetiek van de wijnflessen benadrukken en de ruimte een exquise ambiance geven.

Verschillende soorten inbouw koelkasten

Om aan de verschillende voorkeuren en behoeftes van de gebruiker te kunnen voldoen, is er meer dan een soort wijnkoelkast voor inbouw. Hierna stellen we je een aantal van de meest voorkomende varianten voor.

Inbouw wijnkoelkast 2 zones: een dergelijk model beschikt over twee gescheiden temperatuurzones voor het bewaren van wijnflessen. Zo kun je verschillende soorten wijn onder de ideale omstandigheden bewaren, zodat ze de perfecte drinktemperatuur hebben. Eén van de zones is gewoonlijk voor rode wijn en heeft een wat hogere temperatuur (tussen 12 en 18°C). De tweede zone dient voor het bewaren van witte wijn, sekt en champagne en heeft een lagere temperatuur (normaal gesproken tussen 5 en 12°C). Een onafhankelijke temperatuurcontrole zorgt er in de inbouw wijnkoelkast met 2 zones voor, dat je in elke zone de gewenste temperatuur in kunt stellen.

Inbouw wijnkoelkast 60 cm: dergelijke inbouw wijnkoelkasten zijn geschikt voor de integratie in een standaard keuken met een breedte van 60 cm. Ze integreren harmonieus in bestaande keukenunits in en bieden daardoor een plaatsbesparende oplossing. Dat is bijzonder van belang wanneer de beschikbare ruimte in de keuken beperkt is. Wegens de smalle breedte kun je de inbouw wijnkoelkast 60 cm heel flexibel op diverse plaatsen neerzetten - geheel afhankelijk van je voorkeuren.

Gecombineerde inbouw wijnkoelkast met vriesvak: veel apparaten bieden naast ruimte voor je wijnflessen ook een ingebouwd vriesvak. Deze optie is praktisch, wanneer je behalve wijn ook bevroren levensmiddelen wil bewaren.

Inbouw wijnkoelkasten met UV-beschermend glas: speciaal glas in de deur van de inbouw wijnkoelkast blokkeert UV-stralen en voorkomt dat schadelijke lichteffecten de kwaliteit van de wijn beïnvloeden.

Waarvoor worden wijnkoelkasten voor inbouw gebruikt?

Het primaire doel van een inbouw wijnkoelkast is om de perfecte omgeving voor het bewaren van wijnflessen te creëren. Temperatuurcontrole, luchtvochtigheid en lichtverhoudingen zijn wezenlijke criteria om de kwaliteit van de wijn in stand te houden. Stabiele temperatuuromstandigheden helpen je het rijpingsproces te bevorderen. Zo ontwikkelen de aroma's zich na het koelen verder, terwijl je tegelijkertijd een goed overzicht van je wijnvoorraad houdt. De esthetische presentatie van je wijncollectie is ook heel geschikt voor evenementen en gezellige bijeenkomsten. In een inbouw wijnkoelkast met UV-bestendige glazen deur zien je gasten welke druppels je hun op de beste drinktemperatuur zult aanbieden. De praktische voordelen: De koelkast past perfect in je interieur.

Daarom moet je een inbouw wijnkoelkast aanschaffen

Wij weten wel waarom echte genieters een inbouw wijnkoelkast zouden moeten aanschaffen. Zonder dat je de gewone koelkast voor levensmiddelen hoeft te openen, garanderen ingebouwde wijnkoelkasten je een comfortabele toegang alleen tot je wijnflessen. Juist wanneer ze meerdere zones hebben, garanderen ze je de beste drinktemperatuur voor elke druivensoort. In modellen met een glazen deur wordt de wijn ook visueel geaccentueerd.

FAQ

Hoe installeer ik een ingebouwde wijnkoelkast?

Controleer de afmetingen in je keuken en sluit hem op een geschikt stopcontact aan. Let erop, dat de spanning overeenkomt met de instructies van de fabrikant.

Welk voordeel bieden wijnkoelkasten voor inbouw tegenover vrijstaande modellen?

Het gaat om plaatsbesparende apparaten, die een esthetische integratie in de keuken toestaan.

Hoe reinig ik mijn wijnkoelkast?

Schakel het apparaat uit en laat het ontdooien, als er ijs ontstaan is. Wis de binnenkant met een vochtige doek en een mild reinigingsmiddel.

Heeft mijn koelkast meerdere temperatuurzones nodig?

Dat hangt ervan af welke druivensoorten je wilt opslaan. Als je rode en witte wijnen wil bewaren, raden we een apparaat met twee temperatuurzones aan.
Naar boven