Boilers

ENDURAHEAT SMART 80 warmwateropslag | 80 l volume | 1500 W
ENDURAHEAT SMART 80 warmwatertank 1 47,5 cm 45 cm
313,99 €
ENDURAHEAT SMART 30 warmwatertank | 30 l volume | 1500 W
ENDURAHEAT SMART 30 warmwatertank 1 36,5 cm 340 cm
214,99 €
ENDURAHEAT SMART 50 warmwateropslag | 50 l volume | 1500 W | SMART
ENDURAHEAT SMART 50 warmwatertank 1 40,5 cm 38 cm
216,99 €
Klarstein ENDURAHEAT MAX 50 warmwatertank 50 liter max. 75°C 1500 watt
ENDURAHEAT MAX 50 warmwaterketel 50 liter 0 40,5 cm 17,1 kg
164,99 €
Klarstein ENDURAHEAT MAX 80 warmwaterketel 80 liter max. 75°C 1500 watt
ENDURAHEAT MAX 80 warmwaterketel 80 liter 0 47,5 cm 23,7 kg
156,99 €
Klarstein ENDURAHEAT MAX 30 warmwatertank 30 liter max. 75°C 1500 watt
ENDURAHEAT MAX 30 warmwaterketel 30 liter 0 36,5 cm 34 cm
158,99 €

Warmwateropslag en boiler kopen bij Klarstein

Warmwateropslagtanks zijn essentiële onderdelen van moderne huistechnologie en dragen aanzienlijk bij aan het huishoudelijk comfort. Ze dienen voor de opslag en levering van warm water voor dagelijks gebruik in particuliere huishoudens, bedrijven of zelfs in industriële installaties. Het opslaan van water in deze tanks maakt een efficiënte en energiegeoptimaliseerde voorziening mogelijk, omdat het water centraal wordt verwarmd en zonder vertraging kan worden afgenomen wanneer dat nodig is.

De werking van een warmwateropslagtank is gebaseerd op het principe van thermische energieopname en -opslag. Het water wordt verwarmd tot een bepaalde temperatuur door verschillende energiebronnen, zoals gas-, olie- of elektrische verwarmingsinstallaties, zonne-energiesystemen of stadsverwarming, en wordt in de geïsoleerde opslagtank bewaard. De goede isolatie zorgt ervoor dat het water gedurende een langere periode warm blijft en energieverliezen worden geminimaliseerd.

Er zijn verschillende soorten warmwateropslagtanks die zijn afgestemd op de behoeften en vereisten van het specifieke huishouden of de specifieke installatie. Hieronder vallen onder andere de klassieke boiler, die direct verwarmd water opslaat, en de indirecte opslagtank, die via een warmtewisselaar is verbonden met het verwarmingssysteem.

In het algemeen zijn warmwateropslagtanks onmisbaar voor een duurzame en comfortabele warmwatervoorziening. Ze maken niet alleen directe toegang tot warm water mogelijk, maar ondersteunen ook energiezuinige verwarmingssystemen door bijvoorbeeld het gebruik van zonne-energie of restwarmte uit andere processen te optimaliseren.

Soorten warmwateropslagtanks

Als je bezig bent met de warmwatervoorziening in je huis of in een commercieel object, zul je verschillende soorten warmwateropslagtanks tegenkomen. Deze tanks zijn ontworpen om warm water op te slaan en op aanvraag beschikbaar te stellen. Afhankelijk van je behoeften en het bestaande verwarmingssysteem kun je kiezen uit verschillende typen. Hier zijn de meest voorkomende soorten die je zou moeten overwegen:

Boiler of elektrische opslagtank

Dit type warmwateropslagtank werkt op elektriciteit. Het verwarmt water met behulp van elektrische energie. Je vindt ze vaak in huizen zonder centrale warmwatervoorziening. Ze zijn eenvoudig te installeren en hebben geen verbinding met andere verwarmingssystemen nodig. Ze kunnen echter duurder zijn in gebruik, omdat elektriciteit vaak duurder is dan andere energiebronnen.

Gas- of olie-opslagwatertoestel

Deze gebruiken gas of olie als energiebron om het water te verwarmen. Ze zijn verbonden met je centrale verwarmingssysteem en kunnen een kostenefficiënte oplossing zijn, vooral als je al een gas- of olieverwarming voor ruimteverwarming gebruikt.

Zonne-opslagtank

Als je zonne-energie wilt gebruiken, is een zonne-opslagtank de juiste keuze. Het slaat water op dat wordt verwarmd door zonne-energiesystemen. Deze opslagtanks zijn bijzonder milieuvriendelijk en kunnen de exploitatiekosten verlagen, omdat ze profiteren van de gratis energie van de zon.

Bufferopslagtank

Bufferopslagtanks worden vaak gebruikt in combinatie met verwarmingssystemen zoals warmtepompen of biomassa-ketels. Ze slaan de warmte op die door het verwarmingssysteem wordt geproduceerd en geven deze indien nodig af aan het warmwatersysteem en/of de verwarmingscircuits.

Combi-opslagtank

Deze multifunctionele tanks zijn een combinatie van een warmwateropslagtank en een bufferopslagtank. Ze stellen je in staat om zowel de warmte voor het verwarmingssysteem als het tapwater efficiënt op te slaan en te beheren. Ze zijn bijzonder handig als je meerdere warmtebronnen tegelijk wilt gebruiken, zoals zonne-energie en een warmtepomp.

Doorstroomverwarmer

Hoewel geen opslag in de klassieke zin, zijn doorstroomverwarmers een alternatief voor warmwateropslagtanks. Ze verwarmen water direct bij het nemen en bieden dus direct warm water op aanvraag. Dit kan in sommige situaties een energie-efficiënte oplossing zijn, omdat er geen water op voorraad gehouden hoeft te worden.

Bij het kiezen van de juiste warmwateropslagtank moet je rekening houden met je persoonlijke behoeften, de grootte van je huishouden en de beschikbaarheid van energiebronnen. Het is vaak ook verstandig om een professional te raadplegen die je kan helpen bij het dimensioneren en kiezen van het optimale systeem.

Warmwateropslagtank kopen: waar moet je op letten?

Bij het kopen van een warmwateropslagtank zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden, zodat je een oplossing vindt die geschikt is voor jouw behoeften en energiezuinig is. Hier zijn belangrijke punten die je vóór de aankoop moet overwegen:

Bepaal je behoeften

Bepaal de dagelijkse warmwaterbehoefte: Hoeveel mensen wonen er in huis? Hoe vaak wordt er gedoucht of gebaad? Heb je 80 liter, 50 liter of 30 liter capaciteit nodig?

Houd rekening met piekuren: Zijn er momenten waarop er bijzonder veel warm water nodig is?

Kies de juiste grootte

Opslagvolume: Een te kleine tank leidt tot tekorten, een te grote tot onnodige energiekosten. Laat je indien nodig adviseren om de optimale grootte te bepalen.

Let op de energie-efficiëntie

Isolatie: Zorg voor goede isolatie om warmteverlies te minimaliseren.

Energie-efficiëntieklasse: Moderne apparaten zijn vaak voorzien van een energie-efficiëntieklasse. Kies een model met een hoge energie-efficiëntieklasse om op lange termijn kosten te besparen.

Beslis over de energiebron

Energiebron: Bedenk welke energiebronnen beschikbaar zijn (elektriciteit, gas, zonne-energie, enz.) en welke het meest kostenefficiënt en milieuvriendelijk is.

Controleer de installatievereisten

Ruimtebehoefte: Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de installatie van de tank.

Aansluitingen: Controleer of de benodigde water- en energieaansluitingen op de installatieplaats beschikbaar zijn.

Investeer in kwaliteit en duurzaamheid

Materialen: Hoogwaardige materialen zoals roestvrij staal of geëmailleerd staal kunnen de levensduur van de tank verlengen.

Garantie en service: Informeer naar garantievoorwaarden en klantenservice.

Houd rekening met de exploitatiekosten

Onderhoud: Sommige typen tanks hebben regelmatig onderhoud nodig. Informeer naar de te verwachten onderhoudskosten.

Stroomverbruik: Bij elektrische tanks is het stroomverbruik een belangrijke kostenfactor.

Overweeg of er combinatiemogelijkheden zijn

Combineerbaarheid met andere verwarmingssystemen: Sommige tanks kunnen worden gecombineerd met zonnepanelen of warmtepompen om de energie-efficiëntie te verhogen.

Vergelijk aanbiedingen

Prijs-kwaliteitverhouding: Vergelijk verschillende modellen en aanbiedingen. De goedkoopste warmwateropslagtank is niet per se de beste keuze.

Door deze punten in overweging te nemen, vind je een warmwateropslagtank die niet alleen aan je behoeften voldoet, maar ook op lange termijn economisch en milieubewust is. Aarzel niet om experts te raadplegen om de beste beslissing voor jouw situatie te nemen.

Naar boven