14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Verwarming


Welke soorten verwarming zijn er?

Verwarmingen zijn vooral in de koude tijd van het jaar absoluut noodzakelijk voor gemoedelijke en beschermende warmte. In sommige ruimtes en gebouwen zijn geen vast geïnstalleerde verwarmingssystemen voorhanden of ze brengen niet de nodige warmte. In dat geval zijn mobiele verwarmingsapparaten de reddende oplossing om het thuis warm en droog te hebben. Hierbij zijn er verwarmingsmodellen voor een breed scala aan toepassingen die naast hun warmteafgifte ook door innovatieve technologieën, aantrekkelijke desigs en originaliteit imponeren. Moderne, mobiele verwarmingsapparaten kunnen een ruimte lokaal effectief verwarmen, zodat een behaaglijk klimaat ontstaat.

Radiatoren kunnen op verschillende manieren warmte afgeven en worden daarnaar geselecteerd. Hierdoor kun je convectieverwarmingen, elektrische kachelventilatoren en infrarood verwarmingen uit elkaar houden. Convectieverwarmingen geven de warmte af aan de koude lucht in de kamer. De lucht in de kamer stroomt in de radiator, wordt door convectoren opgewarmd, stroomt in de kamer naar boven in de richting van het plafond weer naar buiten en stroomt via de kamermuren tegenover weer naar beneden. Er ontstaat een opwaartse beweging die de koude lucht van onderen naar binnen laat stromen en zorgt voor luchtcirculatie in de kamer. Vanwege de luchtcirculatie wordt de kamer in korte tijd opgewarmd.

Bij een kachelventilator bestaat het verwarmingselement meestal uit een blanke draad of uit keramiek en die zijn relatief duurzaam. Bovendien beschikken kachelventilatoren over een ventilator die met behulp van een motor een luchtstroom creëert. Hierbij wordt de lucht in de ruimte via een luchtsleuf aangezogen, aan de binnenkant van de kachelventilator verwarmd en door de ventilator als warme lucht aan de ruimte afgegeven.

Een infrarood verwarming daarentegen geeft de warmte niet aan de lucht af, maar via warmtestraling direct aan het aangestraalde voorwerp of object dat de opgenomen warmte wederom gelijkmatig aan de omgeving kan afgeven. Een natuurlijk voorbeeld van stralingswarmte is de zon en een traditioneel voorbeeld van verwarmen is de tegelkachel. Infrarood verwarmingen kunnen de warmte resp. warmte-energie over een grotere afstand of omvang afgeven en creëren geen of slechts een geringe luchtcirculatie in de kamer.

Welke verwarming is de juiste voor mij?

Er zijn de meest uiteenlopende verwarmingsapparaten voor verschillende gebruiksmogelijkheden. Wie een mobiele verwarming wil kopen dient vooraf na te gaan voor welk gebruik en op welke plek het apparaat de omgeving, objecten of personen zal verwarmen.

Convectorverwarmingen zijn hierbij met een fraai design ook voor de verwarming van grotere ruimtes geschikt en kunnen een ruimte zeer snel en effectief verwarmen. Voor nog effectiever gebruik beschikken de meeste apparaten over een tijdklok waarmee de verwarmingsperioden op de minuut precies gepland kunnen worden. Elektrische kachelventilatoren scoren daarentegen heel duidelijk met hun enorm flexibele gebruiksmogelijkheid. Uiteindelijk zijn ze het meest compact en de lichste verwarmingsapparaten in het assortiment. Er is geen installatie nodig en ze verwarmen de lucht in de ruimte zeer snel. Toch kunnen de ventilatiegeluiden en de tocht die ontstaat als onaangenaam worden waargenomen. Nu is het tijd voor infrarood verwarmingen, want die zijn in staat een ruimte te verwarmen zonder onndige geluiden te fabriceren en stof op te laten waaien. Daardoor zijn ze vooral zeer attractief voor mensen met een allergie. De warmtestraling geldt bovendien als gezondheidsbevorderend en aangenaam voor het menselijk organisme. Naast het uiterst moderne design overtuigen ze ook door hun eigenschap objecten, muren en vloeren te verwarmen en dat kan schimmelvorming tegengaan.

Naast deze specifieke kenmerken dient er gelet te worden op criteria zoals de energiebron, het vermogen in watt, type verwarmingssysteem, het energieverbruik en de effectiviteit. Niet onbelangrijke aspecten zijn vooral bij zichtbaar gebruik ook het optische design en de aanpassing aan het woonlandschap of de omgeving, evenals de sfeer die het verwarmingsapparaat uitstraalt. Hierbij biedt Klarstein een grote diversiteit aan esthetisch zeer aantrekkelijke, moderne verwarmingsapparaten. Ook de omvang van de uitrusting en speciale functies, zoals een afstandsbediening, LED-verlichting, klimaatregeling, vorstvrij regeling of een kinderslot zijn vaak ook doorslaggevend.

Wist je dat je met clever verwarmen geld kan besparen?

De meeste mensen kennen de belangrijkste energiebespaartips bij verwarmen: 1. tien minuten flink luchten verbruikt duidelijk minder energie dan een raam dat vier uur lang gekanteld staat, 2. gebruik temperatuurregelaars om de optimale verwarmingstemperatuur in te stellen, 3. ramen optimaal afdichten en isoleren. Weinig mensen weten echter dat je met slechts één graad minder kamertemperatuur 5 tot 10 procent energie kan besparen - en bovendien ca. 200 kilogram kooldioxide-uitstoot. Dat is goed voor de portemonnee en ondersteunt de bescherming van het klimaat.

Wist je dat infrarood verwarmingen de kameleons van de verwarmingswereld zijn?

Infrarood verwarmingen zijn echte helden als het erom gaat zich perfect aan de woonsituatie aan te passen. De reden hiervoor is dat ze in verbazend veel verschillende uitvoeringen beschikbaar zijn. Ze kunnen aan de ene kant als relatief gangbare, mobiele verwarming warmte in de ruimte verspreiden. Aan de andere kant zijn er ondertussen modellen van edel glas, natuursteen of ook kunstzinnig beschilderd. Als je goed kijkt, kunnen zelfs sommige als infraroodverwarmer worden ontmaskerd.

Naar boven