14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Prullenbakken met sensor

Afval in de prullenbak gooien laat nogal eens vlekken achter en bovendien is het onhygiënisch. Een prullenbak met sensor helpt omdat hij zichzelf opent. Lees hier wat er zo bijzonder aan is, welke features hij heeft en waar je op moet letten wanneer je een prullenbak wilt kopen.

Welke voordelen heeft een prullenbak met een automatische sensor?

Prullenbakken met sensor bieden praktische voordelen en maximale hygiëne. Ken je dat? Je wil vochtig afval in de vuilnisbak doen en daarna verder gaan met het eten? Maar eerst moet je je handen weer wassen want de vuilnisbak is een optimale voedingsbodem voor bacteriën. Dit maakt al heel snel en simpel duidelijk wat een prullenbak met sensor zo populair maakt. Hij gaat zelfstandig open, zodat je handen hem niet aan hoeven te raken.

Hoe functioneren vuilnisbakken met sensor en waarvoor kun je ze gebruiken?

De ingebouwde infraroodsensor reageert op beweging en opent de deksel zodra je in het bereik van de sensor bent, op zo'n 15 tot 20 cm afstand. Als je weer uit het bereik bent sluit de deksel zich automatisch na een paar seconden weer. Zo komen er geen nare luchtjes vrij. Het vullen is geheel zonder aanraking mogelijk. Naar wens kun je de deksel ook met een druk op de knop openen en weer sluiten, wanneer de vuilnisbak, bijvoorbeeld, langer open moet blijven. Voor het elektrische openingsmechanisme heeft de vuilnisbak batterijen nodig, die je met regelmatige tussenpozen, circa om de drie maanden, moet vervangen. In het ideale geval kun je ze weer opladen. Je kunt prullenbakken met sensor veelzijdig gebruiken, bijvoorbeeld:

 • In de keuken

 • Andere ruimtes in de woning

 • Op kantoor

 • In de tuin, bijvoorbeeld voor bijeen geharkte bladeren

Prullenbak met sensor - verschillende soorten en features

Voor ieder huishouden is er een passend afvalsysteem, bijvoorbeeld:

 • Prullenbak met sensor 50 l

 • Prullenbak met sensor 30 l, zoals de Cleansmann 30 vuilnisbak

De Royal Trash prullenbak met sensor maakt een bijzonder eenvoudige scheiding mogelijk: Hij heeft vier emmers met 43, tweemaal 12,5 en eenmaal 4 liter. De kleine, afzonderlijk uitneembare emmer van 4 liter kun je bijvoorbeeld voor groen afval gebruiken. Ga voor het aanschaffen na waarvoor je hem precies wilt gebruiken. Bijzondere features bij modellen met sensor zijn:

 • Emmer van stabiel edelstaal

 • Klep met sensormechanisme

 • SoftClose mechanisme, opent en sluit heel zacht

 • Dicht gesloten binnenruimte, houdt luchtjes vast

 • Klemring voor vuilniszak

 • Uitneembare binnenemmer

 • Gemakkelijk te reinigen

Prullenbak met sensor - welke wordt het?

In veel moderne keukens vindt je vandaag de dag een prullenbak met sensor. Tijdens het koken, wanneer je vieze handen hebt of even geen hand vrij hebt, ze komen in veel situaties van pas. Onderzoek heeft uitgewezen dat een afvalbak aanzienlijk meer kiemen bevat als een wc-bril. De aankoop is dus wel degelijk zinvol te noemen. De inhoud wordt goed afgesloten binnenin bewaard. Voor het scheiden van afval zijn er afvalbakken die onderverdeeld zijn in ruimtes. Met een SoftClose mechanisme opent en sluit de prullenbak zich bijna geruisloos. Klemringen vereenvoudigen het gebruik. En optisch weten de moderne prullenbakken met sensor ook te overtuigen.

FAQ

Hoe functioneert een afvalbak met sensor?

Deze afvalbak heeft een ingebouwde infrarood sensor, meestal in de deksel, die op lichaamswarmte reageert. Het is dus een soort bewegingssensor. De prullenbak herkend beweging en opent en sluit de deksel automatisch. Na maximaal vijf seconden sluit hij zich weer, zodat geen nare luchtjes ontsnappen.

Welke voordelen heeft een prullenbak met een automatische sensor?

De op batterijen werkende prullenbakken zijn hygiënisch aangezien ze comfortabel in gebruik zijn en je je handen er niet bij nodig hebt. Hij bespaart ook tijd, wat naast de hygiëne een voordeel is.

Welk formaat is bij een prullenbak met sensor geschikt?

Je hebt heel wat keuze als het gaat om een prullenbak met sensor. Welk formaat passend is, bijvoorbeeld een prullenbak met sensor van 30 l of een prullenbak met sensor van 50 l, beslist het gebruiksdoel. Voor een gezinshuishouden is een volume van 30 tot 60 liter ideaal. Heel geliefd zijn modellen die meerdere emmers van verschillende afmetingen bevatten, zodat je je afval kunt scheiden.
Naar boven