14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Keramische kookplaten


Keramische kookplaten - functioneel & sterk in design

Keramische kookplaten - de functionele blikvanger in je keuken

Zonder een kwalitatief hoogwaardige keramische kookplaat 'blijft je keuken koud'. Keramische kookplaten zijn innovatieve fornuizen waarbij de aanwezige verwarmingselementen zich onder een keramische plaat bevinden. Daarnaast is er ook de Ceran kookplaat, die met inductie werkt. Ook bestaat er een Ceran kookplaat die op gas werkt.

De klassieker in deze productcategorie is de elektrische keramische kookplaat. Welke kookplaat je ook kiest - de voordelen zijn opmerkelijk. Zo wordt de Ceran kookplaat van 80 cm alleen op temperatuur gebracht waar je je pannen neerzet.

Zo voorkom je het risico dat je je per ongeluk verbrand. Kies je keramische kookplaat, zo mogelijk, op basis van de inbouw afmetingen van je keuken en het aantal kookvelden. Bovendien zijn er nog andere criteria die, zowel bij een Ceran kookplaat als bij andere varianten, een rol spelen.

Functioneel en duurzaam - de Ceran kookplaat

Een keramische kookplaat is heel onderhoudsvriendelijk en kan met een paar handgrepen van vet en ander residu, aangebrand of niet, worden ontdaan. Een Ceran kookplaat kan onafhankelijk van de oven worden aangesloten, zodat je hem probleemloos op de door jou gewenste hoogte kunt in laten bouwen.

Vooral voor lange mensen is dit aspect een verademing omdat ze bij het bereiden van een maaltijd op de Ceran kookplaat niet hoeven te bukken of buigen.

Tip van de Klarstein deskundigen:

Een elektrisch fornuis met keramische kookplaat heeft over het algemeen een langere opwarmfase, dan een Ceran kookplaat met inductie. Ook blijft de kookplaat na afloop aanzienlijk langer warm, wat echter het voordeel biedt dat het eten langer warm gehouden kan worden. Hierdoor wordt het gezamenlijk eten met vrienden of familie buitengewoon relaxed aangezien iedereen ook na wat langere tijd nog een keertje kan opscheppen.

Moderne elektrische fornuizen zijn vaak voorzien van een Ceran kookplaat. Bij deze variant worden de gloeispiralen door stroom op temperatuur gebracht. De verdere geleiding van de warmte gaat door de plaat, waardoor de bodem van de pan verhit wordt. Daarbij worden alleen die zones heet waar het spiraal zich onder bevindt.

Ook een inductie kookplaat behoort tot de elektrische fornuizen. Toch onderscheidt die zich op veel gebieden van de klassiekers - vooral met betrekking tot de functiewijze. Want bij een inductie kookplaat wordt niet alleen de temperatuur actief geregeld, ook het voedsel wordt middels inductie verwarmd.

Bij Klarstein vindt je wat je zoekt - zeker weten

Ontdek nu je droomfornuis met keramische kookplaat op klarstein.nl en profiteer tijdens het koken, bakken en braden van talloze voordelen. Maak van je keuken iets heel bijzonders met de innovatie highlights van Klarstein. Welke kookplaat kies je?

Naar boven