14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Espresso machines


Espresso machines

Wat enkele jaren geleden nog alleen in café's, restaurants en ijssalons te krijgen was, is ondertussen ook in veel privé huishoudens te vinden: We hebben het over de espresso machine. Hiermee kun je zelf die verrukkelijke Italiaanse koffiespecialiteit bereiden en genieten van de extra klasse. Maar wat maakt zo'n machine zo bijzonder en welke koffiespecialiteiten kun je er precies mee bereiden? In welk opzicht verschillen de diverse machines van elkaar? Lees hier al het wetenswaardige.

Wat kenmerkt een espresso koffiemachine?

Espresso machines introduceren een stukje luxe in ons alledaagse leven, dragen bij aan een stijlvolle ambiance en zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit een modern ingerichte keuken. Overeenkomstig is ook de keuze reusachtig groot. Het verhitte water wordt bij een espresso met heel hoge druk, bijvoorbeeld 20 bar, door het fijn gemalen poeder geperst. Een belangrijk onderdeel is dus een krachtige pomp. Ook voor pads zijn de apparaten geschikt, meestal in de vorm van een portafilter machine. Hiermee kun je op elk moment genieten van je sterke, aromatische espresso en andere intensieve, volle koffiespecialiteiten. Espresso machines onderscheiden zich door het formaat van de watertank. De behuizing bestaat, bijvoorbeeld, uit hoogwaardig edelstaal.

Espresso machine kopen - verschillende soorten en features

Doorslaggevend is de druk, die minstens negen moet zijn en deels tot 15 of 20 bar gaat. Espresso machines zijn in heel veel uitvoeringen en met verschillende uitrusting verkrijgbaar. Thermoblock portafilters, zoals de Pausa espressomachine van Klarstein, verwarmen na het inschakelen heel snel op en toveren met de juiste instellingen een uitstekende espresso en ook koffiedranken met melk, zoals cappuccino en latte macchiato. Belangrijk is, dat het vermogen van het apparaat aan je eisen voldoet. De Libeica espressomachine produceert, bijvoorbeeld, met een krachtige 1350 watt en 19 bar het beste koffiearoma.

Bijzondere features bij een portafilter espresso machine zijn, bijvoorbeeld:

  • Geschikt voor gemalen koffie en pads

  • Opschuimbuis

  • Uitneembaar melkreservoir

  • Temperatuur- en drukweergave

  • Oververhitting- en overdrukbeveiliging

  • Touch bedieningspaneel

  • Leddisplay

  • Kopjeswarmer aan de bovenkant

  • Afwasbaar lekrooster

Espresso machine kopen - welke wordt het?

Als je een espresso machine wilt aanschaffen, moet je je van tevoren afvragen of je alleen espresso met het apparaat wilt maken of daarnaast ook heerlijk melkschuim wilt kunnen produceren. Voor hoeveel personen wil je tegelijk koffie kunnen zetten? Bij de Libeica espresso machine hoef je de watertank, met een volume van 1,8 liter, maar een keer te vullen voor ongeveer tien kopjes koffie. Sommige modellen is het ook mogelijk om de druk handmatig aan te passen. Deze machines hebben een drukweergave. Het is ook een voordeel als je je espressokopjes kunt voorverwarmen. Touch panelen maken daarnaast een moeiteloze bediening mogelijk. Laat je door het veelzijdige assortiment inspireren.

FAQ

Wat is een espresso machine en hoe functioneert het?

Een portafilter machine, waarmee je met enkele handgrepen espresso en andere sterke, koffiespecialiteiten kunt bereiden, verhit het water en perst het met hoge druk door de gemalen koffie. De kwaliteit van de pomp beïnvloedt de smaak van de koffie aanzienlijk.

Welke features zijn bij de portafilter espresso machine zinvol?

Bij een goed model kun je in de portafilter ook koffiepads gebruiken. Van voordeel zijn bovendien een schuimpijpje, een uitneembaar melkreservoir, een temperatuur- en drukweergave, oververhitting- en overdrukbeveiliging, een touch controlepaneel, leddisplay en kopjeswarmer.

Welke koffiebonen zijn het meest geschikt voor de espresso koffiemachine?

Smaak, branding en bonen zijn belangrijke factoren, die de kwaliteit van een espresso beïnvloeden. Donkere brandingen hebben een vollere smaak. Dit is perfect voor het bereiden van een espresso. Met een lichte branding wordt de espresso dun en smaakt waarschijnlijk zuur. Robusta en Arabica bonen zijn geschikt. Voor espresso heb je, vanwege de hogere druk en de korte brouwtijd, een fijne maalgraad nodig.
Naar boven