14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Kookpotten & koekenpannen kopen

Kookpotten en koekenpannen behoren ongetwijfeld tot de belangrijkste spullen in een keuken. Om ervoor te zorgen dat je favoriete gerechten elke keer perfect lukken, moet je bij de keuze van je kookgerei op een goede kwaliteit letten Anders kan het gebeuren dat bijvoorbeeld een kookpot al na korte tijd vervormt of dat de hitte niet gelijkmatig wordt verdeeld in een koekenpan. Bovendien is het belangrijk voor de verschillende soorten bereidingen en gerechten de juiste kookpot of koekenpan te kiezen.

Deze verschillende kookpotten en koekenpannen horen in elke keuken thuis

Een koekenpan met anti-aanbaklaag biedt je het grote voordeel dat er vrijwel niets aanbrandt en dat je hem later heel gemakkelijk kunt schoonmaken. Bovendien heb je veel minder vet nodig en dat draagt bij tot een caloriearm en bewust dieet. Omdat je bijvoorbeeld voor enkel een gebakken ei geen grote koekenpan nodig hebt, kan het zinvol zijn je huishouden meteen met een complete pannenset met verschillende maten uit te rusten. Grillpannen daarentegen - de naam zegt het al - worden vooral gebruikt voor gegrilde steaks, maar ook voor ander gegrild voedsel zoals vis en groenten. Ze zijn meestal gemaakt van gietijzer, hebben de typische geribbelde bodem en zijn vaak uitgerust met een inkeping aan de zijkant voor afvoer van het overtollige vet. Als je kookpotten wilt kopen, kun je ook kiezen voor een complete set kookpotten. Het bevat niet alleen verschillende maten, maar ook verschillende soorten kookpotten. De braadpan, die bijvoorbeeld vaak een lange steel of greep heeft en bijzonder geschikt is voor braden en smoren. Een kookpottenset bevat echter ook klassieke kookpotten met deksels, die je onder andere kunt gebruiken voor het koken van pasta, aardappelen, rijst en soepen.

Onderzetters van vilt en pannen voor je kookgerei

Welk kookgerei je ook kiest, de boven- en onderkant moet altijd beschermd worden tegen krassen. Bij het opbergen in een keukenkast kan dat echter moeilijk zijn, omdat door gebrek aan ruimte de spullen gestapeld moeten worden. Gelukkig kunnen beschadigingen gemakken voorkomen worden. Je hebt alleen een paar goede pannenonderzetters of vilt nodig. Je legt ze tussen je kookgerei zodat ze als een soort buffer dienen. Bovendien kun je daarmee je tafel en werkblad beschermen. De bijzondere clou: je kunt de vilt onderzetters heel gemakkelijk op maat knippen!

Braadpannen, koekenpannen en dergelijke: je zult er jarenlang plezier van hebben

Afzonderlijk of als complete set, met goed kookgerei is het koken, braden, smoren en stoven minstens dubbel zo leuk. Praktisch: De bijpassende onderzetters worden al met de meeste kookpotten- of pannensets meegeleverd. Zo kun je na de koop dus meteen van start gaan! Ook als cadeau bij een nieuwe woning of bruiloft zijn hoogwaardige kookpotten en braadpannen zeer welkom!

FAQ

Hoe groot moeten mijn kookpotten zijn?

Voor een gemiddeld huishouden zijn maten van 24 tot 28 centimeter voldoende; als je regelmatig meerdere gasten wilt ontvangen, moeten je kookpotten tot 36 centimeter zijn.

Hoe onderhoud ik een pan met anti-aanbaklaag?

Daarvoor gebruik je gewoon heet water, een niet te agressief afwasmiddel en een zachte vaatdoek. Vermijd in ieder geval ruwe sponzen.

Waar zijn koekenpannen en kookpotten van gemaakt?

Beproefde materialen zijn voornamelijk gietijzer en roestvrij staal, maar soms ook koper, aluminium en email.
Naar boven