14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Split-airco - efficiënt naar het frisse gevoel binnen de eigen vier muren

Een airco is voor veel mensen dat non plus ultra als de thermometer in Midden-Europese streken tropische temperaturen voorspelt. Om de afkoeling snel op gang te brengen, zijn moderne split-airco's een excellente keuze. Wat een split-airco precies is en waarom het de moeite waard is een split-airco te kopen, dat vat de volgende informatie samen.

Wat is een split-airco?

De airco als splitapparaat is een gedeelde installatie die twee units met elkaar verbindt. Zo komen de airco als apparaat buiten met het apparaat binnen bij elkaar. Een leiding met koelmiddel verbindt beide elementen met elkaar. De airco als apparaat binnen zuigt de vochtige, warme lucht van in de binnenruimte in de split-airco en zorgt met de verdamper voor afkoeling. Uit dit proces komt het condensaat tot stand dat door een condensaatslang wordt afgevoerd. Door leidingen volgt het transport van de lucht buiten op de gevel. De airco als apparaat binnen haalt de gekoelde lucht terug in de ruimte. Een koelmiddel-leiding transporteert het koelmiddel naar de airco als apparaat buiten. Vervolgens zorgt een compressor voor afkoeling. De vrijgekomen warme lucht wordt via het apparaat buiten afgevoerd. Door het split-apparaat wordt de lucht buiten de ruimte geschikt gemaakt voor verder gebruik.

Welke voordelen heeft een airco als split-apparaat?

Splitapparaten hebben het voordeel dat hierdoor de binnentemperatuur zeer snel afkoelt en zo een aangename woonomgeving bereikt kan worden. Ze zijn zeer stil tijdens gebruik, efficiënt en voldoen aan de behoefte. Bovendien kunnen met slecht één buitenapparaat meerdere apparaten voor binnen worden gecombineerd. Bovendien zijn ze ruimtebesparend. Aangezien de geïntegreerde verdichter wat vermogen betreft flexibel is, moet het apparaat niet op maximale stand worden gebruikt. De gewenste temperatuur kan zo al bij een fractie van het maximale vermogen worden bereikt en op een constant niveau worden gehouden. Een split-airco is een derde sneller dan bij het bereiken van de verlangde binnentemperatuur. Daarnaast is het bij normaal gebruik niet noodzakelijk koelmiddel na te vullen. Split-apparaten zijn in staat een hele woning of het hele huis te koelen. Voorwaarde is echter dat het hierbij om kleine objecten en krachtige apparaten gaat. Wordt de airco regelmatig onderhouden en gebruik je hem niet ononderbroken, dan profiteer je van een lange levensduur.

Kan een split-apparaat eveneens voor het verwarmen worden gebruikt?

Wanneer je ervoor kiest een split-airco te kopen, dan kun je een circa 60% hoger warmtevermogen bereiken dan bij apparaten met continue verdichting. De lucht laat zich met de split-apparaten beter verdelen dan bij de gebruikelijke verwarmingselementen. Split-apparaten werken bovendien zeer schoon.

Voor welk gebruik zijn split-airco's geschikt?

Naast het gebruik in de particuliere woonruimtes kunnen split-airco's uitstekend in oververhitte kantoren worden gebruikt. Maar ook in artsenpraktijken, therapeutische inrichtingen, openbare instituten en overheidsgebouwen bezorgen split-airco's een aangename koelte wanneer binnenin de hitte zich een weg baant. Split-apparaten kunnen daarom zowel privé alsook zakelijk worden gebruikt en zorgen thermisch gezien voor verlichting.

Krachtige split-airco's kopen

Wij bieden je een keuze uit krachtige split-airco's in een tijdloos design. Ze horen tot een hoge energie-efficiëntieklasse, werken betrouwbaar en zorgen binnen in ruimtes in een handomdraai voor een aangenaam klimaat. Bestel nu je split-airco en haal bij Klarstein de absolute koele kick!

Ook interessant:

Naar boven