14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Keukenmes


Keukenmes: een veelzijdige selectie voor verschillende gelegenheden

Japanse messen of hele messensets: Zonder dit keukengerei kunnen heel wat gerechten en maaltijden maar met moeite worden klaargemaakt. Daarom mag het in geen enkel huishouden ontbreken. Terwijl kleinere schilmesjes geschikt zijn voor het verwijderen van schillen, bieden grote snijmessen zich aan voor het fileren van vis en vlees. Je bent op zoek naar een nieuw Japans keukenmes of wil een nieuw messenblok aanschaffen? Bij ons in de shop vindt je een veelzijdige keuze van deze praktische en hoogwaardige snijwerktuigen.

Het assortiment messen in de Klarstein shop

Wij, van Klarstein, zijn erin geïnteresseerd om een ruime keuze tot je beschikking te stellen. Behalve individuele artikelen in Japans design, bieden we je in ons assortiment ook complete messensets aan. Een set is een ideale optie om je huishouden van de belangrijkste formaten te voorzien. Daaronder vallen broodmessen, snijmessen en universele messen. Veel van deze blokken van Klarstein bevatten tot zeven verschillende messen met nauwkeurige lemmeten van gehard, rvs. De sleuven in het messenblok maken het veilig bewaren van de verschillende messen mogelijk. Sommige blokken zijn bovendien van andere handige keukenhulpjes voorzien, zoals een keukenschaar of verschillende soorten snijplanken. Japanse keukenmessen in een set ronden ons assortiment af. Dit assortiment gaat van kleine schilmesjes tot aan grote professionele keukenmessen.

Goede keukenmessen en hun bijzonderheden

Ons assortiment messen is niet altijd geschikt voor de vaatwasser. Na het reinigen onder stromend water met afwasmiddel is het belangrijk de snijmessen goed af te drogen. Let hiervoor op de onderhoudsinstructies van de betreffende set. Pas daarna zet je ze terug in het messenblok. Sommige sets beschermen de Japanse keukenmessen om hygiënische redenen met plexiglas. De individuele messen zijn geschikt voor individuele doeleinden. De Japanse messensets bevatten onder andere een Santokumes. Dit wordt in Japans gebruikt voor het klein snijden van levensmiddelen, zoals vis, vlees en groentes. Ook een koksmes is door het sterke lemmet geschikt voor allerlei soorten snijwerk. Een schilmesje is, zoals de naam al doet vermoeden, voor het schillen van groentes en fruit bestemd. Een broodmes is doorgaans voorzien van een lemmet met groeven. Het moge duidelijk zijn dat het voornamelijk voor het snijden van brood wordt gebruikt.

Nu het geschikte mes aanschaffen

Je bent op zoek naar een specifiek artikel of een hele set? Nu een Klarstein messenset kopen: Zo profiteer je van de voordelen van onze hoogwaardige lemmeten. Want bij ons kun je kiezen uit een ruim assortiment keukenmessen. Kook je nogal vaak? Is het belangrijk voor je, dat je voor elk gerecht een passend mes onder handbereik hebt? Dan is een messenblok vermoedelijk wel de juiste keuze voor je. Is het voldoende dat je de belangrijkste messen in huis hebt? Dan is een kleine messenset voldoende.

FAQ

Wat kenmerkt Japanse keukenmessen uit het Klarstein huis?

Snijmessen, maar ook onze Japanse messen, kenmerken zich door een hoge precisie en het gebruik van hoogwaardige materialen. Ze hebben een randscherpte van 12 tot 15 graden. Daarnaast zijn de lemmeten van de exclusieve precisiemessen gemaakt van 67 lagen Japans damaststaal.

Welke soorten messen vindt je in een messenblok?

Japanse messen zijn er in veel verschillende vormen en formaten. Daaronder valt een koksmes voor groente, vlees en vis, maar ook een broodmes voor het snijden van brood en andere levensmiddelen. In onze productbeschrijvingen vindt je gedetailleerde informatie over de verschillende toepassingsmogelijkheden.

Waar herken ik een goed snijmes aan?

Je herkent een goed keukenmes aan het lemmet, dat geen verkleuring mag vertonen en geen krassen heeft. Bovendien liggen goede messen prettig in de hand. Onze artikelen kenmerken zich door het hoogwaardige staal van de lemmeten, dat bij de fabricatie wordt gebruikt.

Hoe zit het met de reiniging?

Voor sommige van onze keukenmessen geldt: Veeg ze na gebruik gewoon voorzichtig met een vochtige doek af.
Naar boven