14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Wijnkoelkasten 2 zones


Wijnkoelkast 2 zones kopen: rode en witte bewaren met Klarstein

Een gewone wijnkoelkast dan wel een wijnkoelkast met 2 zones is de optimale oplossing om wijn op de juist temperatuur te bewaren. De temperatuur van een gewone koelkast (gewoonlijk 5 °C) is voor bijna alle soorten wijn te koud. Bij het bewaren buiten de koelkast wordt de ideale temperatuur daarentegen vaak weer overschreden. In een wijnkoelkast kun je de temperatuur nauwkeurig instellen en aanpassen aan de verschillende soorten wijn.

Wijnkoelkasten met 2 zones gaan hierin nog een stapje verder. Hij maakt het mogelijk om in het apparaat twee verschillende temperaturen in twee verschillende zones in te stellen. Deze afscheiding is vooral een voordeel wanneer je rode en witte wijnen gezamenlijk bewaart. Maar ook binnen de beide soorten wijn vindt je nogal eens verschillen als het gaat om de optimale temperatuur.

Welke temperaturen kun je instellen in een wijnklimaatkast met 2 zones?

De beide temperatuurzones in een wijnklimaatkast met 2 zones dekken een groot bereik af, die nagenoeg alle aanbevolen bewaartemperaturen voor wijn omvat en vaak nog overschrijdt. Zo is het mogelijk om niet alleen de optimale bewaartemperatuur, maar ook de optimale drinktemperatuur in de wijnkoelkast te bereiken. Typische temperatuurinstellingen zijn 5 tot 22 °C, 5 tot 20 °C en 5 tot 18 °C. Afhankelijk van het model gelden deze instellingen voor beide temperatuurzones of de ene zone is wat koeler en de andere wat warmer in te stellen, bijvoorbeeld 5 tot 12 °C en 12 tot 18 °C.

Hoeveel wijn past er in een wijnkoelkast met 2 zones?

De capaciteit van een wijnkoelkast met 2 zones wordt meestal in aantal flessen weergegeven, waarbij standaard flessen met een inhoud van 750 ml worden bedoeld. In de Klarstein shop vindt je aanvullend het volume in liters. Dit volume heeft betrekking op de interne ruimte. Vanuit praktisch oogpunt is de weergave in flessen de belangrijkste informatie. Een kleiner model kan bijvoorbeeld geschikt zijn voor 18, 24 of 32 flessen. Aan de andere kant van het spectrum staat de wijnkoelkast met een inhoudelijk vermogen van 150 flessen en meer.

Wijnkoelkast met 2 zones - vrijstaand of inbouw?

Veel wijnkoelkasten zijn bedacht voor vrijstaand gebruik. Ze laten zich prima in de kelder, de gang, de eetkamer en in bijna elke willekeurige andere ruimte neerzetten. Als de wijnklimaatkast met 2 zones in de keuken moet worden ingebouwd, zijn hier speciale modellen voor. In de Klarstein shop vindt je beide varianten.

Wijnkoelkast 2 zones: interne inrichting en andere features

Een wijnkoelkast met 2 zones is doorgaans voorzien van schappen voor het horizontaal bewaren van de flessen. Het aantal hangt van de totale capaciteit af. De schappen zijn van metaal of hout. Er zijn ook wijnkoelkasten, die voorin een gedeelte reserveren voor het rechtop of bijna rechtopstaand bewaren van flessen. Wanneer de wijnkoelkast met 2 zones ook in sfeervolle optiek iets te bieden moet hebben, is een model met interne ledverlichting een goede keuze.

Voor het comfortabel en overzichtelijk instellen van de temperatuur kan een touch paneel beschikbaar zijn. Voor het comfortabel aflezen van de temperatuur zin er modellen met leddisplays. Voor wie de voorkeur geeft aan Fahrenheit in plaats van graden Celsius, merkt bij de Klarstein wijnkoelkast met 2 zones, dat die over beide opties beschikken. De beschikbare kleuren zijn: zwart, wit, zilver, onyx en edelstaal.

Naar boven