14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Glazen karaffen

Het woord karaf komt uit het Arabisch. Het begrip komt van 'garra-fa'. Vertaald is dat 'Waterhefwiel'. De vorm van een glazen karaf lijkt op een glazen fles. Decoratief gezien is een glazen karaf buitengewoon stijlvol. Bovendien zijn ze veelzijdig te gebruiken.

Waaruit bestaan glazen karaffen?

Glazen karaffen zijn gemaakt van hittebestendig borosilicaatglas. Daarom kun je een glazen karaf ook probleemloos voor koffie en thee gebruiken. Borosilicaatglas is een speciaal vervaardigd glas, dat zich kenmerkt door een hoge mate van robuustheid. Het is licht en krasvast.

Kristallen karaffen in verschillende formaten

Een karaf van kristalglas is geschikt voor het dagelijks gebruik aan de eettafel, woonkamer of home office, maar ook voor feestelijke gelegenheden. De kristallen karaf is optimaal geschikt voor water, thee, ijsthee en sap. Een glazen karaf van 2 liter, 1 liter of 1,5 liter - voor een brunch op het terras, een gezellig diner of tuinfeest zijn ze een praktische oplossing.

Glazen karaf met deksel

Een glazen karaf met deksel is buitengewoon geschikt om mineraalwater gedurende meerdere uren fris te houden. Naar wens kun je er citroen- of limoenschijfjes aan toevoegen om de verfrissende factor te vergroten. Bijzonder comfortabel zijn glazen karaffen met een zelfsluitende deksel. Dan blijven ijsblokjes of stukjes fruit in de karaf.

Glazen karaf met handvat

Karaffen met een handvat zijn gemakkelijk in gebruik en zorgen ervoor dat je veilig thee, koffie, water of sap in kunt schenken. Dubbelwandige karaffen kunnen warme dranken bijzonder goed warm houden en koude dranken koel. Zo is je favoriete drank altijd beschikbaar op de gewenste temperatuur.

Glazen karaffen als decanter

Liefhebbers van wijn perfectioneren het genot met een decanter. Door een karaf met wijn te vullen, scheidt je de goede druppels van het bezinksel. Ook komt er zo zuurstof bij de wijn. De wijn kan in de decanter ademen en zo de smaak volledig ontwikkelen. Zodra de wijn optimaal geventileerd is, kan je hem ongecompliceerd en elegant in de glazen schenken.

Glazen karaffen voor het bewaren van gedestilleerde drank

Glazen karaffen zijn ook geschikt voor het bewaren gedestilleerde dranken en likeuren. Whisky en andere gedestilleerde dranken blijven in een karaf ongeveer net zolang houdbaar als in een gewone, mits ze onder de juiste omstandigheden wordt bewaard.

Glazen karaf kopen - welke uitvoering past bij jou?

Karaffen van glas horen op een perfect gedekte tafel. Daarbij zijn functionaliteit, vorm en een aantrekkelijk design van belang. Je wil graag een glazen karaf aanschaffen, maar weet niet zo goed welke uitvoering bij je past? Dit hangt af van je individuele voorkeuren en gebruiksdoeleinden. Overigens is een kristallen karaf ook een mooi cadeau.

Aromawater maken met een glazen karaf

Je zou zelf graag eens aromawater maken? Dan is een karaf met deksel de juiste keuze. Door vers fruit aan het water toe te voegen kun je de verfrissende factor perfectioneren. Rijpe vruchten zijn daarvoor bijzonder geschikt vanwege het aroma. Je kunt de intensiteit van de smaak regelen door de trektijd te variëren. Terwijl de vruchten in het water trekken, sluit je de kristallen karaf met de deksel. Dan blijven de etherische oliën en de aroma's behouden.

FAQ

Zijn glazen karaffen hittebestendig?

Ja. Want glazen karaffen zijn gemaakt van hittebestendig borosilicaatglas. Dit is robuust en hittebestendig. Daardoor is de karaf ook geschikt voor hete dranken (bijv. thee).

Hoe maak je glazen karaffen schoon?

Niet iedere karaf mag in de vaatwasser. Meestal voldoet een zachte reiniging met de hand. Je hoeft alleen wat heet water, een half kopje appelazijn en een pakje bakpoeder of natron in de karaf te schudden. Je schudt de karaf voorzichtig om het mengsel in beweging te brengen en laat het ongeveer een kwartier inwerken.

Hoe kun je glazen karaffen van binnen drogen?

De beste manier om een glazen karaf te drogen is met een afwasborstel (met schuimkop) en een theedoek. Je bedekt de schuimkop van de borstel met de theedoek. Zo droogt de karaf van binnen helemaal op. Er blijven dan geen strepen of vlekken achter.
Naar boven