14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Klarstein humidor: de optimale bewaarplaats voor je sigaren

In sommige opzichten zijn sigaren vergelijkbaar met goede wijn: het zijn beide biologische producten met unieke kenmerken. Alleen wanneer ze op de juiste wijze worden bewaard, behouden ze de smaken en aroma's die ze zo bijzonder maken. Net als een wijnkoeler de organoleptische kenmerken van je beste flessen intact laat, zijn specifieke temperatuur- en vochtigheidsniveaus ook essentieel om je sigaren vers te houden en ze optimaal op lange termijn te bewaren. Zonder een geschikt apparaat zoals een sigaren humidor zul je niet in staat zijn voor het juiste vochtigheidsniveau te zorgen dat van invloed is op de smaak en het aroma van je tabaksproducten.

Een kabinet humidor is de droom van vrijwel iedere sigarenliefhebber en biedt de ultieme oplossing voor het eeuwenoude probleem geen ruimte meer te hebben om sigaren te bewaren. Kabinet humidors stellen je in staat grote sigarencollecties in een veilige en constant vochtige omgeving te bewaren, terwijl ze ook ruimtebesparend zijn en vrijwel iedere decoratie meer cachet geven. Dit is een ideale manier om sigaren te bevochtigen en tentoon te stellen in winkels of kantoren, lounges, clubs, hotels, restaurants en zelfs in je eigen huis.

Klarstein verkoopt een selectie kabinet humidors met verschillende maten en volumes in een elegant design, met kwaliteitsmateriaal zoals cederhout met een hoge hygroscopische capaciteit en extreem gemakkelijk in gebruik dankzij de verschillende bewaarniveaus met schuifmechanisme voor gemakkelijke toegang en hantering. Met hun geïntegreerde hygrometer en thermostaat zorgen onze sigaar humidors voor een comfortabele temperatuur- en vochtigheidscontrole waardoor de eigenschappen van je sigaren voor ongeëvenaard genot behouden blijven. Lees verder om erachter te komen hoe een humidor werkt, en vind meer nuttige informatie over deze apparaten, en koop na een bezoek aan onze productgalerij online het model wat het beste bij jouw behoeften past.

Waarom is vochtigheid essentieel voor je sigaren?

De overgrote meerderheid van de premium sigaren zijn zogenaamde longfillers. De binnenkant van deze sigaren zijn gemaakt van hele tabaksbladeren die in vochtige toestand zijn gerold. Ze moeten over een bepaalde hoeveelheid vocht beschikken om hun originele smaak te kunnen behouden. Voor het nauwkeurig opslaan van longfiller sigaren is een relatieve vochtigheidsgraad van 68-75% aanbevolen.

In het Caribisch gebied, waar de luchtvochtigheid constant hoog is, kunnen sigaren in de buitenlucht of los in kratten worden bewaard, zonder dat kunstmatige bevochtiging noodzakelijk is. Helaas kan het luchtvochtigheidsgehalte op noordelijke breedtegraden soms dalen tot 30%, vooral in de winter. Met het oog op dit verschil in luchtvochtigheid tussen de plek van herkomst en de mogelijke, uiteindelijke bestemming kunnen ze snel uitdrogen als ze niet op de juiste manier worden bewaard. Dit kan zelfs al binnen een paar dagen gebeuren. Vochtigheid in de tabak bindt de verschillende aroma's en essentiële oliën in de sigaren en het langdurig blootstellen van sigaren aan een droge omgeving kan hun smaak blijvend veranderen.

Hoe werkt een humidor?

Humidors zijn beschikbaar in verschillende maten en vormen, van reis-humidors en humidor-kistjes tot grote kabinet humidors met een grotere opslagcapaciteit. Een humidor is in wezen een gesloten container, voorzien van een bevochtigingssysteem dat de juiste vochtigheidsgraad in stand houdt, zodat je je sigaren bijna onbeperkt kun bewaren. De vochtigheidsgraad wordt gemeten en weergegeven door een hygrometer.

Er wordt een bevochtigingssysteem gebruikt om een constante en relatieve vochtigheidsgraad van 68 tot 75% in de humidor te bereiken en te houden, ideaal voor het bewaren van sigaren. Om dit te bewerkstelligen moet de humidor goed worden afgesloten om te voorkomen dat er vochtigheid ontsnapt.

Het bevochtigingssysteem, speciaal gekozen om aan het volume van de humidor te kunnen voldoen, moet in staat zijn een luchtvochtigheidsgraad te bereiken die zichzelf binnen het gewenste bereik instelt. Kortstondige afwijkingen in vochtigheidsniveaus, omlaag of omhoog, zijn geen reden tot bezorgdheid en zullen geen permanente schade aan de sigaren toebrengen. Echter, het buiten de humidor laten uitdrogen van sigaren kan al na enkele dagen blijvende schade veroorzaken. Na verloop van tijd passen de luchtvochtigheidsniveaus binnenin de sigaren zich aan de luchtvochtigheid in de omgeving aan. Hoe groter het verschil tussen de vochtigheid in de omgeving en de vochtigheid in de sigaren, des te sneller verdampt de vochtigheid van de sigaar.

Luchtcirculatie speelt een belangrijke rol bij het creëren van uniforme klimatologische omstandigheden in de humidor. Elektronische bevochtigingssystemen activeren na regelmatige tussenpozen een kleine ventilator die de lucht verplaatst en ervoor zorgt dat de luchtvochtigheid in de humidor overal gelijk is. Zonder gebruik van elektronische humidors circuleert de lucht alleen als de humidor open is, dus sporadisch gebruik kan leiden tot een grotere variatie in de vochtigheidsgraad in de humidor. Het is onvermijdelijk dat er direct meer vochtigheid aanwezig is door ventilators van het bevochtigingssysteem. Je dient goed op de sigaren te letten die op een afstand van deze ventilator worden bewaard.

Sigaar humidor: de belangrijkste voordelen

Tabak groeit het best in een warm, vochtig klimaat, en het uithardingsproces vereist ook constante warmte en precies de juiste hoeveelheid vochtigheid om de bladeren langzaam te laten drogen, zonder te rotten. Het is dan ook geen verrassing dat de beste sigaren in de vochtige klimaten van de Cubaanse eilanden en andere Caribische gebieden worden geproduceerd. Sigaren worden geboren en groeien op in vochtigheid en moeten onder deze klimatologische omstandigheden worden bewaard om hun levensduur te verlengen en hun delicate smaak te behouden. Dit zijn, in een notendop, de belangrijkste voordelen van het gebruik van een humidor voor je sigaren:

  • Hij beschermt essentiële oliën: de unieke smaken en aroma's van je sigarencollectie zijn afkomstig van de essentiële oliën en andere vluchtige verbindingen in de tabaksbladeren. Ze worden gemakkelijk aangetast door zonlicht, hitte of kou. Een humidor biedt een donkere plaats en een constante temperatuur om je sigaren op hun best te houden.

  • Hij bevordert de juiste brandtemperatuur: als sigaren uitdrogen, dan branden de bladeren snel en heet als je ze aansteekt. Dit leidt tot penetrante en onaangename rook. Echter, wanneer sigaren te vochtig zijn, branden ze ongelijkmatig en kunnen ze zelfs moeilijk te roken zijn door de uitgezette bladeren die het bemoeilijken er lucht doorheen te laten.

  • Hij voorkomt schade door ongedierte: larven van tabakskevers kunnen het uitharden en zelfs agressieve fumigatie overleven en blijven slapend in de sigaren totdat ze bij stijgende vochtigheid en temperaturen uitbroeden. Een plaag kan een complete sigarencollectie vernietigen, maar met behulp van de humidor zal de vochtigheid te laag zijn om de levenscyclus van het ongedierte te activeren.

  • De smaak verbetert naarmate de sigaren ouder worden: goede sigaren een jaar of langer bewaren kan hun smaak verbeteren, die met de jaren subtiele veranderingen ondergaat. Een met Spaans cederhout afgewerkte humidor beschermt de sigaren over een lange periode en verrijkt ze met zijn essence tot complexe en milde resultaten waar alle sigarenliefhebbers plezier aan zullen beleven.

Klarstein kabinet humidors: grotere capaciteit en efficiënte bevochtiging

Diverse eigenschappen maken de kabinet humidors anders dan de meeste typische humidor dozen en de ideale keuze voor gepassioneerde sigarenliefhebbers met grote sigarencollecties. Dat komt allereerst door hun grotere capaciteit, kabinet humidors kunnen veel meer sigaren bewaren en bieden je ook de mogelijkheid meer sigaren opzij te leggen om ze langer te laten rijpen, terwijl er nog steeds voldoende ruimte over is voor het dagelijks roken.

Grotere maten betekent ook meer opties die je de mogelijkheid bieden je sigaren op te bergen en tentoon te stellen. Klarstein kabinet humidors hebben planken of lades om aparte sigaren op te bergen en daarnaast opslagruimtes voor complete dozen en een LED-lamp voor een optimale presentatie. Door deze grotere veelzijdigheid kun je de kabinet humidor afstemmen op je collectie.

Daar kabinet humidors meer ruimte bieden om te bevochtigen, hebben ze efficiëntere bevochtigingssystemen nodig om de sigaren de ideale omgeving te bezorgen. Onze kabinet humidors zijn geoptimaliseerd voor elektronische bevochtigingscontrole om het beste te bieden op het gebied van actieve bevochtiging en gelijkmatige luchtcirculatie, hetgeen bijzonder belangrijk is. Ook standaard zijn ventilatieopeningen aan de voor- en achterkant, samenwerkend met de ventilators van de bevochtiging, om zo te zorgen voor perfect bevochtigde lucht voor iedere sigaar in je collectie.

Of je nu op zoek bent naar eenvoudige extra opslagruimte of een voor iedereen zichtbare ruimte wilt creëren met een grote humidor, in onze productgalerij vind je vele opties: van kleine desktopmodellen die de kamer van meer sigaren voorzien zonder kostbare ruimte in te nemen tot op de grond staande humidors die meer capaciteit bieden en de decoratie van een kamer meer cachet geven. Mis onze aanbiedingen niet en koop vandaag nog eenvoudig online je humidor om de smaak van je sigaren op de best mogelijke manier te behouden!

Naar boven