14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Downdraft afzuigkappen


Downdraft afzuigkap: stijlvolle afzuigkap met veel power

Afzuigkappen hangen meestal boven het fornuis en vangen daar de opstijgende damp op die tijdens het koken ontstaat. Een downdraft afzuigkap is een moderne, pure en bijna magische manier om voor helder lucht boven het fornuis te zorgen. De afzuigkap vangt de damp daar op, waar die ontstaat - direct boven de kookplaat.

Je plant je nieuwe keuken. Alles moet helder, licht en open worden. Misschien heb je zelfs genoeg ruimte voor zo'n felbegeerd kookeiland. En het zicht op die bloeiende struik in de tuin moet absoluut vrij en onverstoord blijven. Waar plaats je een afzuigkap in deze droomkeuken? Een klassieke kap heeft nogal wat plaats nodig en het plafond moet een zekere hoogte hebben. Even een blik werpen en ondertussen je hoofd stoten aan de klassieke kap boven de haard. Het grote moment is gekomen voor de downdraft kap!

De downdraft afzuigkap maakt zich naar wens heel klein

Een druk op de knop is voldoende om de downdraft afzuigkap als bij toverslag in het werkblad te laten verdwijnen. Achter de kookplaat is de afzuiging in het werkblad ingebouwd. Tijdens en koken en bakken komt de afzuigkap omhoog en zuigt onaangename luchtjes en damp direct af, zonder dat één van beiden zich kan verspreiden.

Afzuigkap - afvoer of circulatie

Iedere afzuigkap functioneert op de ene of de andere manier. Bij het model met externe afvoer is, simpel gezegd, een afvoer naar buiten waardoor luchtjes en stoom worden afgevoerd. Bij een circulatiesysteem functioneert de afzuigkap met een actief koolfilter, die ingebouwd wordt. Wie dagelijks kookt en nogal eens wat bakt moet dit filter circa driemaal per jaar vervangen, anders is eenmaal per jaar voldoende.

Een downdraft afvoer is stijlvol en volmaakt

De zinkende afzuiging overtuigt door een ongekunsteld, puristisch design en hoogwaardige materialen. Glas ontmoet edelstaal terwijl een led lichtstreep voor de perfecte belichting van je kookkunst zorgt. Het gebruik van de downdraft kap is intuïtief en simpel: Dankzij touch-to-slide kun je met een veeg van je vinger moeiteloos en traploos de sterkte van de afzuiging instellen op het controlepaneel. En na gedane arbeid verdwijnt de nuttige kleine toverstaf geluidloos en tersluiks in het werkblad.

Afzuigkap kopen en gebruiken: Waar moet op gelet worden?

De argumenten voor de aanschaf van een ingebouwde afzuigkap bij het fornuis liggen voor de hand: Hij is plaatsbesparend, minimalistisch in design en aangenaam zacht ook. Daarnaast houdt je het hoofd vrij tijdens het koken en heb je ongestoord zicht in je keuken. Een groot pluspunt van afzuigkappen is de directe verwijdering van damp en luchtjes, daar waar ze ontstaan evenals een perfecte belichting van het fornuis.

Extra tip: Wanneer je eens alleen de voorste kookpitten gebruikt, is het handig om de slider op het touch paneel naar de hoogste stand te schuiven zodat de damp betrouwbaar naar achteren wordt gezogen.

Tot slot nog een goede raad: Let erop dat er niet per ongeluk objecten op de verzonken afzuigkap staan. Bij het uitschuiven kunnen glazen, flesjes en gelijkwaardige artikelen gemakkelijk omvallen.

Na het koken is er dat laatste extraatje - dan kun je namelijk het automatische volgprogramma activeren. Hierdoor wordt condenswater in de sokkel van de afzuigkap met een simpele druk op de knop verwijderd. Ondertussen ontspan je zelf al met vrienden aan tafel.

Ook interessant:

Huishoudelijke Apparaten, Keukenapparatuur, Airconditioning, Verwarming, Luchtkwaliteit, Barbecues, Afzuigkappen, Wandschouw afzuigkap, Eilandkappen, Afzuigkap onderbouw, Schuine afzuigkap, Filters & accessoires voor afzuigkappen

Naar boven