14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Dubbele platen


Dubbele platen

een kookplaat is onmisbaar in de keuken. Daarbij hoeft het niet per se om een kookplaat met vier kookzones te gaan. Voor een single keuken of beperkt beschikbare ruimte kun je ook kiezen voor een dubbele plaat. Belangrijk is bovendien de speciale uitvoering: Moet de dubbele plaat geschikt zijn voor inbouw of eerder mobiel zijn? Er zijn bovendien ook dubbele platen met inductie. We bieden verschillende modellen, die perfect aan je eisenpakket voldoen.

De dubbele kookplaat met Ceran-veld

Vandaag de dag beschikken conventionele, moderne kookplaten over een Ceran-veld. Hieronder verstaan we een glaskeramisch oppervlak. De functiewijze van een dubbele kookplaat kan elektrisch zijn of inductie. Glaskeramiek heeft veel voordelen: het oppervlakte is glad, de pannen kunnen niet vallen en bij behoefte moeiteloos verschoven worden. Bovendien is glaskeramiek onderhoudsvriendelijk. De klassieke Ceran kookplaat is voorzien van elektrische elementen en warmtestaven onder het glas. De kookzones worden heet en de warmte wordt afgegeven aan de pannen.

De dubbele kookplaat met inductie

Bij een inductiekookplaat creëren de spoelen onder het glaskeramiek een wisselend magnetisch veld. Het oppervlak van de kookplaat wordt niet heet, maar de inhoud van de pannen wordt snel verhit. De hitte is bijzonder goed te regelen. Daarbij komt dat bij een inductiekookplaat het energieverbruik geringer is dan bij een elektrische Ceran kookplaat.

Waar kun je een dubbele plaat voor gebruiken?

Een dubbele plaat is geschikt voor het bereiden van een complete maaltijd. Koken, braden, stomen en smoren lukt zonder enige moeite. De kookplaat met twee velden heeft maar weinig plaats nodig. Een uitzondering hierop zijn mobiele en verplaatsbare dubbele platen. Deze uitvoering is overigens niet alleen beschikbaar met glaskeramiek, elektrisch of met inductie, maar ook met twee keramische kookvelden. Dergelijke dubbele kookplaten zijn ideaal voor je vakantie op de camping of in je tuinhuis.

Bij een dubbele kookplaat met inductie of een dubbele kookplaat die elektrisch kookt, functioneert de bediening via touch screen of met draaiknoppen. Comfortabele modellen zijn vaak aanvullend van een timer of een schuifknop voorzien. Bij sommige uitvoeringen kun je beide kooktoestellen ook tot een gezamenlijke kookzone omtoveren.

Welke dubbele plaat is optimaal geschikt voor je behoefte?

Over het algemeen is het voldoende op een dubbele plaat te koken wanneer je niet voortdurend voor meerdere personen kookt. Kies een uitvoering met inductie, waarbij de hitte bijzonder snel geproduceerd wordt. Wanneer je snelheid, een rappe hitteregulering en een gering energieverbruik minder belangrijk vindt, kun je ook kiezen voor een dubbel elektrisch kookveld. De mobiele uitvoering past altijd wanneer je een dubbele kookplaat met Ceran-veld zoekt, die je overal kunt gebruiken: bijvoorbeeld als je verhuist en je keuken nog niet helemaal af is, op vakantie in een tent of met de caravan en zelfs outdoor, wanneer je 's zomers graag buiten kookt.

FAQ

Wat is de wattage bij een dubbele plaat?

Bij een dubbele plaat heeft het kleine veld een watt-vermogen tussen 750 en 1600 watt. De grotere kookzone heeft een vermogen van 1200 tot 2000 watt.

Met welke kookplaat kun je stroom besparen?

Een dubbele kookplaat met inductie verbruikt het minste stroom. Het energieverbruik ligt circa 20% onder dat van een kookplaat met stralingswarmte en 40% onder het verbruik van een kookplaat met gietijzeren platen.

Hoe onderhoudt en reinig je een dubbele plaat?

Een glaskeramische kookplaat is heel eenvoudig schoon te houden. Het is daarbij wel belangrijk dat er niets aanbrandt. Als er iets overkookt kun je dit het beste direct wegvegen. Krassende sponzen en agressieve reinigingsmiddelen niet gebruiken, daar het glazen oppervlakte gevoelig is. Voor het schoonmaken heb je genoeg aan een mild, warm sopje en een zachte doek.

Hoe bestrijdt je hardnekkige resten?

Aangebrande resten zijn met een glasschraper te verwijderen. Het kookveld mag daar nog een beetje warm voor zijn. De glasschraper plaats je het beste plat, zodat hij geen krassen veroorzaakt. Voor bijzonder hardnekkig vuil zijn er speciale, zachte en efficiënte reinigingsmiddelen.
Naar boven