Biertaps

Skal biertapinstallatie bierkoeler | voor 5 liter fusten | drukmiddel: CO2, incl. 3 patronen | 6 koeltemperaturen: 2 - 12 °C | zilveren tapkraan | lekbak | behuizing: roestvrij staal
Skal biertapinstallatie bierkoeler 5l Zwart / Zilver Metallic Biertapinstallatie met CO²
252,99 €
Klarstein Beerkules biertapinstallatie 5l vaten | compressor | 120W zwart
Beerkules bierdispenser Biertapinstallatie met CO² Zwart / Zilver Metallic
439,99 €
Skal biertapinstallatie bierkoeler | voor 5 l vaten | drukmiddel: CO2, incl. 3 patronen | 6 koeltemperaturen: 2 - 12 °C| gouden tapkraan l lekbak | behuizing: roestvrij staal l zwart
Skal biertapinstallatie Biertapinstallatie met CO² Zwart / Antiek Goud Metallic
277,99 €
Klarstein bolle kraankoppeling type S voor Big Spender Single en Big Spender Double
Bolle kraankoppeling type S Vatkoppeling Zilver Metallic
129,99 €
Tap2Go mobiele 2-in-1 biertap met drankenkoeler | voor 5 l Heineken fusten | 13 l koelkast | kan thuis en in de auto worden gebruikt | koeltemperatuur: tot 3 °C | thermo-elektrisch koelsysteem | EasyTap technologie | lekbak | leddisplay
Tap2Go mobiel tapsysteem Biertapinstallatie zonder CO² Zwart
246,99 €

Biertap voor het genot van een sprankelende blonde

Bierkenners weten dat een vers getapt biertje heel wat beter smaakt als bier uit een fles of een blikje. Dat is niet alleen een subjectieve waarneming, maar heeft ook een heel bijzondere (technische) reden. Bij een biertje dat direct uit de tap komt, is het koolzuurgehalte 5% hoger dan bij conventionele biertjes. Bier uit een biertap of biertapinstallatie smaakt dus wezenlijk frisser en kenmerkt zich optisch door het prachtige pareltjeseffect en een fraai gevormde schuimkraag.

Je voelt er niets voor om voor een tapbiertje naar een café of restaurant te gaan? Hoeft ook niet, want bij Klarstein kun je je eigen biertap kopen. Sluit geen compromis als het om de smaak van je bier gaat en ontdek onze assortiment rondom de biertap voor thuis.

Hoe werkt een biertap met koeling?

Om een tapinstallatie te kunnen bedienen hoef je niet in de horeca te werken. Met een beetje achtergrondinformatie ben je in een handomdraai een echte pro.

Het belangrijkste component van een biertapinstallatie is de carbonator. Hierin staat de fles die je bier verrijkt met CO2. Hij zorgt er in een biertap met koeling voor dat een verfrissend druppel naar beneden stroomt en hangt aan de leidingen, die de tapkop verbindt met de bierreserves. Door de druk die op het vat wordt uitgeoefend en via een leiding naar de tapkop wordt vervoerd, kun je met een apparaat voor thuis op elk moment een lekker biertje tappen.

Voor iedere behoefte de juiste tapinstallatie

Afhankelijk van de installatie heeft de carbonator een verschillend grote capaciteit. Om voldoende koelvermogen voor de individuele behoefte ter beschikking te hebben, raden we je aan om bij het maken van een keuze eerst te bepalen in hoeverre je de drankdispenser of biertap gaat gebruiken.

Wil je alleen een bierkoeler met tapkraan voor jezelf of ben je van plan om tijdens je volgende party een compleet voetbalelftal van een vers getapt biertje te voorzien? Ook bij speciale gelegenheden, zoals een bruiloft of een verjaardag, ben je met een eigen installatie prima uitgerust.

Als je samen met je gasten tijdens een avondje barbecueën van een lekker fris getapt biertje wilt genieten, kun je teruggrijpen op een biertap voor 5 liter fusten. Een dergelijk apparaat houdt ongeveer 4 uur lang die aangenaam frisse drinktemperatuur vast. Voor grote gebeurtenissen thuis of voor het verzorgen van gasten tijdens evenementen kun je voor een bierkoelkast met twee tapkranen kiezen. Dit heeft als voordeel dat je twee biertjes tegelijk kunt tappen. Hoe meer personen een koel biertje willen, des te vlotter ben je met een duo apparaat onderweg.

Zelf bier brouwen met een maischeketel van Klarstein

Je bent van plan nog een belevenis aan die kleine biertap thuis toe te voegen? In de Klarstein shop vindt je voor dit doeleinde speciale maischeketel waarmee je heel handig je eigen bier kunt brouwen. Daarbij word de zetmeel in de mout gemengd met enzymen en omgezet in suiker. Naast biertaps en maischeketels vindt je in de Klarstein online shop ook accessoires, zoals afzonderlijke tapkranen. Gun jezelf je eigen biertap-belevenis!

Biertap FAQ

Hoe functioneert een tapinstallatie zonder CO2?

Meestal wordt CO2 als gas gebruikt, om het bier door druk naar de tapkraan te brengen. Soms wordt in plaats van CO2 een mengsel van kooldioxide CO2 en stikstof N2 gebruikt, of alleen stikstof N2.

Hoe koelt de biertapinstallatie het bier?

Om koel en verfrissend bier te kunnen drinken, is een koeling natuurlijk een vereiste. Maar hoe koelt een biertap nou eigenlijk? Het principe van koeling in een tapinstallatie is feitelijk hetzelfde als die van een koelkast en functioneert volgens de compressiemethode.

Wat heb ik nodig voor een biertapinstallatie?

Allereerst wil je met een biertap natuurlijk een biertje kunnen drinken. Hiervoor heb je een biervat nodig. Normaal gesproken kun je elk normaal 5 liter fust uit de supermarkt op de biertap aansluiten. Bovendien wordt de biertap ook met CO2 als drukmedium gebruikt. Hiervoor heb je dus een CO2 fles nodig.

Hoe vaak moet ik mijn biertap schoonmaken?

Bij een biertap wordt een wekelijkse basisreiniging aanbevolen. Daarnaast moet er na het dagelijkse gebruik op gelet worden dat er geen bierresten meer in de buizen, leidingen of waar dan ook, buiten het vat, zitten. Het schoonmaken met heet water of een hete doek wordt aangeraden.
Naar boven