14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Wasmachines & Wasdrogers


Bovenlader wasmachines & wasdrogers bij Klarstein

Onder de belangrijkste huishoudelijke apparaten zoals koelkasten en vaatwassers, zijn wasmachines en wasdrogers ongetwijfeld onmisbare apparaten die ons leven wezenlijk verlichten. Dankzij hun compacte formaat kunnen moderne bovenlader wasmachines en wasdrogers in de badkamer of keuken worden geplaatst en zo tijd en moeite besparen.

Bij Klarstein kun je verschillende wasdrogers, draagbare wasmachines, bovenladers, Slimline wasmachines, mini wasmachines en campingwasmachines kopen. Als je een wasmachine of een wasdroger bij Klarstein koopt, moet je met een aantal factoren rekening houden. De belangrijkste punten zijn capaciteit, omvang en efficiëntie. Natuurlijk speelt het ontwerp ook een belangrijke rol. De wasmachines moeten immers niet alleen overtuigen door hun uitrusting, maar ook door hun functionaliteit.

Voor kleine flats of eenpersoonshuishoudens is een bovenlader, Slimline wasmachine of mini wasmachine ideaal. Hij past niet alleen gemakkelijk in smalle nissen, maar kan ook veel sneller volledig worden benut. Dat helpt water- en energieverspilling te voorkomen. Ook het milieu en je portemonnee profiteren als je in deze gevallen voor een kleine wasmachine kiest.

Wasdroger & wasmachine kopen - waarop letten?

Wasmachines en wasdrogers hebben veel dingen gemeen, maar ze voeren totaal verschillende taken uit. Terwijl je een wasmachine niet kunt missen, kun je waarschijnlijk wel zonder wasdroger als je genoeg ruimte en tijd hebt om je was aan de lucht te laten drogen. Wasdrogers blijken bijzonder praktisch als er geen balkon voorhanden is en de was absoluut binnen in huis of in de woning gedroogd moet worden. Om je te helpen beslissen, hebben we wat informatie op een rijtje gezet over de verschillende modellen wasmachines, zoals bovenlader wasmachines, mini-wasmachines of campingwasmachines, en waar je op moet letten voordat je ze koopt:

 • Energielabel en verbruik:
  let op het energieverbruik van het apparaat, dat staat altijd aangegeven op het energielabel. Als je in het begin iets meer uitgeeft, kun je een wasmachine kopen met een hogere energieklasse, die later een lagere elektriciteitsrekening zal opleveren.

 • Afmetingen:
  De standaardafmetingen, als je wasdrogers en bovenladers of Slimline wasmachines buiten beschouwing neemt, zijn 60x60x85 cm. Twee apparaten naast elkaar nemen dus twee keer zoveel ruimte in beslag. Vergeet echter niet dat ze in sommige gevallen ook gestapeld kunnen worden. Een wasmachine met wasdroger daarentegen bespaart veel ruimte omdat de was- en droogfuncties in één apparaat worden gecombineerd.

 • Laadsysteem:
  Een wasmachine die van bovenaf geladen wordt, is zeker handiger dan een wasmachine met een klassieke voordeur. Bovendien bespaart hij ook een beetje ruimte. Aan de andere kant kun je geen wasdroger op de machine zetten.

 • Vulhoeveelheid:
  De keuze hangt af van onze gewoonten en het soort gebruik. Bij een bovenlader wasmachine en wasdroger moet je er altijd rekening mee houden dat de droogcapaciteit over het algemeen lager is dan de maximale wascapaciteit.

 • Centrifugetoerental:
  Naarmate het aantal omwentelingen toeneemt, verbruikt de centrifuge meer, maar doet hij tegelijkertijd beter werk. 400 omwentelingen per minuut is het minimum, maar bij de topmodellen kun je tot 1800 omwentelingen per minuut bereiken.

 • Programmakeuze:
  De hoofdprogramma's moeten voor gebruik zorgvuldig worden geselecteerd, bv. katoen, synthetisch, fijne was en wol. Bovendien zijn er wasprogramma's voor sport en schoenen en handige energiebesparende programma's.

 • Geluidsniveau:
  Het centrifugeren van een bovenlader wasmachine wordt meestal gekenmerkt door een hoog geluidsniveau. De in decibel uitgedrukte waarde staat op het energielabel en het is belangrijk om zijn uitwerkingen te beoordelen, vooral als je 's nachts draait.

Mini wasmachine - kleine wasmachine met grote voordelen

Een mini wasmachine of Slimline wasmachine is vooral in kleine woningen of eenpersoonshuishoudens ideaal. Hij past niet alleen gemakkelijk in smalle nissen, maar kan ook duidelijk sneller worden benut. Dit helpt noch water noch energie te verspillen. Milieu en budget profiteren er eveneens van als in deze gevallen voor een kleine wasmachine wordt gekozen.

Wie een miniwasmachine of campingwasmachine wil kopen, moet met een paar factoren rekening houden. De belangrijkste punten daarbij zijn: capaciteit, omvang en efficiëntie.

Natuurlijk speelt ook het ontwerp een belangrijke rol. Uiteindelijk moeten wasmachines en dergelijke niet alleen functioneel zijn, maar ook optisch iets aan het interieur toevoegen. Terwijl efficiëntie en ontwerp in ieder geval belangrijk zijn, komen met de capaciteit en de omvang vooral de praktische kenmerken tot hun recht.

Welke wasdroger is de juiste voor mij?

In wasdrogers met elektrische weerstand komt het drogen tot stand door de gecombineerde werking van elektrische weerstand en een ventilator die de warmte gelijkmatig in de droogtrommel verdeelt. De buitenlucht wordt door een zeer hete elektrische weerstand geleid en vervolgens in de binnenkant van de trommel gebracht.

De warmtepompdrogers maken gebruik van een modernere technologie. De wasdroger verschilt van zijn voorganger, omdat de warme lucht door een warmtepomp binnenin het apparaat wordt gegenereerd. Warmtepompdrogers zijn alleen verkrijgbaar in energieklasse A - het energieverbruik van een droger met warmtepomp is aanzienlijk lager dan dat van een elektrische wasdroger.

Over het algemeen worden de droogtijden aanzienlijk verkort door het gebruik van een wasdroger en kun je op elk moment en onafhankelijk van de weersomstandigheden drogen. De condens komt niet in het milieu terecht, maar wordt teruggewonnen en het wasgoed blijft zacht, ontspannen, geurig en gemakkelijk te strijken. Als alternatieven zijn er droogsystemen voor overhemden en broeken, zoals overhemdstrijkers en ShirtButlers. Het kledingstuk wordt omhoog getrokken en tegelijkertijd gedroogd. Dit bespaart tijd en moeite, terwijl de kledingkast snel weer beschikbaar is.

De bovenladers wasmachines, mini wasmachines, campingwasmachines en wasdrogers van Klarstein zijn perfect als je het plezier van zacht, geurig wasgoed niet wilt missen, zelfs als het niet mogelijk is om het buiten te drogen. Met hun compacte bouwwijze, de talrijke droogprogramma's en de eenvoudige bediening zijn onze wasdrogers een onmisbaar huishoudelijk apparaat. Bovendien zijn al onze producten gemaakt van hoogwaardige materialen. Je krijgt twee jaar garantie en kunt je bestelling binnen de eerste 60 dagen gratis retourneren.

Naar boven