14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Koffiemachine met molen

Koffiekenners weten het: Voor echt goede koffie moeten de bonen vers gemalen zijn. Alleen dan ontplooien ze hun volle aroma. Wie zichzelf dit genot wil gunnen, kan niet om het zelf malen heen. Want zelfs wanneer de bonen pas gemalen worden wanneer je de koffie in de winkel koopt, zwakt het aroma al na een paar dagen af. Het bereiden van koffie met malen en zetten is relatief gecompliceerd. Een koffiemachine met molen biedt een eenvoudigere oplossing. Een dergelijke machine neemt alle benodigde stappen van je over en jij hoeft je alleen maar op een heerlijke kopje koffie van versgemalen bonen te verheugen.

Kleine koffiemachine met molen en andere soorten

De handige machines met maalwerk vindt je in verschillende uitvoeringen. Je kunt dus moeiteloos kiezen voor een model dat bij je behoefte past.

  • Koffiemachine met molen en thermoskan: bij deze modellen is een thermoskan inbegrepen. De inhoud komt overeen met de kan, waarin de koffie wordt gezet. Daarmee houdt je de koffie urenlang warm, zonder dat je de warmhoudplaat van de machine hoeft te gebruiken. Bovendien zijn de stijlvolle thermoskannen uitstekend om je koffie in stijl te serveren.

  • Koffiemachine met molen en kopjesfunctie: deze apparaten bereiden koffie voor een of twee kopjes.

  • Kleine koffiemachine met molen: als je regelmatig koffie voor een of twee personen zet, is een kleinere, plaatsbesparende machine aan te raden.

Wat kan een koffiemachine met molen?

Koffiemachines met ingebouwde molen malen eerst de koffiebonen, die je in de machine doet. Daarbij kun je kiezen uit verschillende gradaties, van fijn tot grof gemalen. Dit maakt het mogelijk om de koffie geheel naar eigen smaak te zetten. Aansluitend zet de machine de koffie. Behalve deze twee basisfuncties bieden vele apparaten nog verdere opties qua bediening en productkenmerken. Vaak zijn ze voorzien van een timer. Je kunt deze machines zo programmeren, dat de koffie precies klaar is wanneer je dat wil. Een warmhoudplaat houdt de koffie gedurende langere tijd warm. Een hoogwaardig permanentfilter zorgt ervoor, dat de smaak van de koffie niet beïnvloed wordt. handig is ook een actief koolfilter voor de watertank. Het verbetert de waterkwaliteit en vermindert het risico op kalkaanslag.

Het is de moeite waard om een koffiemachine met molen te kopen

Voor fans van aromatische filterkoffie zijn vers gemalen koffiebonen een must. Het aroma van koffie vervliegt al heel snel. Daarom smaakt gemalen koffie uit een vacuümverpakking ter vergelijking nogal eentonig. Koffiemachines met ingebouwde molen bieden overtuigende voordelen. Je koffie smaakt aanzienlijk beter. Je hebt maar een enkel apparaat nodig om het proces, van malen tot het kant-en-klare kopje hete genot, uit te voeren. Dit bespaart tijd en is handig wanneer het snel moet gaan. Gebruik je een apparaat met timer, kun je 's avonds alles voorbereiden en 's morgens de koffie automatisch laten zetten. Dit is de meest comfortabele manier om koffie van vers gemalen bonen te bereiden.

Fabrikanten van koffiemachines weten, dat hun klanten verschillende voorkeuren hebben. Daarom bieden ze hun apparaten in verschillende uitvoeringen aan. Je kunt kiezen uit eenvoudige modellen en uit modellen met veel functies. Kleine machines voor een single huishouden zijn evengoed beschikbaar als koffiemachines waarmee regelmatig heel veel koffie wordt gezet.

FAQ

Welke maling is het beste?

De maling heeft een doorslaggevende invloed op het koffiearoma. Als je van sterke koffie houdt, kies je de fijnste maling. Een grove maling geeft milde koffie.

Kan ik voor een koffiemachine met molen kant-en-klaar gemalen filterkoffie gebruiken?

Dat hang van het model af. Sommige koffiemachines met ingebouwde molen werken ook met gemalen koffie.

Moet ik mijn koffiemachine schoonmaken?

De machine moet regelmatig gereinigd worden, zodat ze probleemloos blijft functioneren. Voor de reiniging moet ze afgekoeld zijn. Daarna neem je de stekker uit het stopcontact. De buitenkant wis je met een vochtige doek af en je droogt het met een schone, pluisvrije doek. Accessoires, zoals een deksel en koffiekan, kun je met een warm sopje schoonmaken.
Naar boven