14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Waterfilters


Waterfilter en waterfiltersystemen kopen bij Klarstein

Op zoek naar een waterfilter kun je kiezen uit artikelen met verschillende filtercapaciteit. Veel systemen combineren verschillende methodes om een verbeterde waterkwaliteit mogelijk te maken. Daarnaast overtuigen uitgebreide sets met waterkranen vaak door een ongecompliceerde installatie en gebruiksvriendelijke bediening. Terwijl je het geschikte waterfiltersysteem voor de individuele behoeftes in je huishouden selecteert, laat Klarstein, dankzij het veelzijdige assortiment, zelden wensen open.

Variabel waterfilter kopen met optionele integratie in een systeem.

Je vindt verschillende soorten waterfilters, die drinkwater of leidingwater met verschillende methodes behandelen. Daartoe behoren in het bijzonder een sedimentfilter en carbonfilter, ook wel bekend als een actief koolfilter. Ook een omgekeerde osmose met speciale filterprocedures voor waterfilters is veelgevraagd. Als je kiest voor een veelzijdig waterfiltersysteem, kun je vaak meerdere soorten filters combineren.

Een ander onderscheidend kenmerk voor waterfilters is de wateropbrengst, die theoretisch per dag kan worden bereikt. Ondertussen laat het filterratio zien, welk aandeel van de hoeveelheid water na de filterprocedure ongeveer beschikbaar blijft. Veel sets bevatten een bijpassende waterkraan, die je, net als een vervangend filter, ook als individuele accessoire kunt bestellen. Modellen zonder tank verbindt je direct met de water- en afvoerleidingen in huis.

Schoner water met een waterfiltersysteem voor thuis

Als het waterfiltersysteem voor thuis eerst een sedimentfilter gebruikt, zijn daarmee vooral grove verontreinigingen ongecompliceerd te bestrijden. Door een actief koolfilter verwijderen moderne systemen talrijke schadelijke stoffen, terwijl door de gebruikte procedure veel mineralen in het water aanwezig blijven. Met een omgekeerde osmose kan het waterfilter bovendien ook kalk en nitraat verwijderen. Een combinatie van verschillende soorten filters in een enkel systeem geeft je de kans vloeistoffen van diverse zwevende deeltjes, microben en andere verontreinigingen te bevrijden. Gecombineerde waterfilters voor leidingwater leiden dan vaak tot een duidelijke vergroting van de zuiverheid van het water.

Geschikte waterkranen uit een set verbindt je normaal gesproken probleemloos met de andere componenten van een waterfiltersysteem. Buitengewoon gebruiksvriendelijke modellen vertellen je bij de waterkraan via een leddisplay over de waterkwaliteit en over de geschatte levensduur van het filter. Bovendien vindt je waterfiltersystemen, die het na het bestellen van een vervangend filter dankzij eenvoudige mechanismes binnen een paar seconden mogelijk maken het filter te vervangen.

Geschikte waterfilters voor de individuele behoeftes in het huishouden bestellen

Als je een systeem met passende filtercapaciteit voor je huishouden zoekt, is de individuele behoefte doorslaggevend. Als je een waterfilter voor drinkwater gebruikt, is in de meeste gevallen een combinatie van een sediment- en actief koolfilter voldoende. Wie daarnaast kalkvrij water nodig heeft en een bovengemiddelde zuiverheid wenst, profiteert vaak eerder van een productvariant met omgekeerde osmose. Door waterfiltersystemen met meerdere filtertypes ben je voorbereid op verschillende situaties.

Bij een smalle gootsteen bespaar je met modellen zonder tank en met een directe verbinding met de waterleiding veel ruimte. Zodra je een waterfilter met waterkraan in een set wilt aanschaffen, zijn de belastbaarheid en corrosiebestendigheid belangrijke criteria. Waterkranen van hoogwaardige materialen voorkomen dat het gefilterde water weer besmet wordt.

FAQ

Wanneer moet je het filter voor je waterfiltersysteem vervangen?

Of je het filter voor je filtersysteem moet vervangen na de door de fabrikant genoemde maximale levensduur hangt af van de gebruiksfrequentie. Bijzonder modellen maken je op de actuele filtertoestand attent via het ingebouwde waarschuwingssysteem.

Hoe werkt de omgekeerde osmose met een waterfilter?

Door de omgekeerde osmose is een waterfilter in staat individuele moleculen met een membraan van elkaar te scheiden. Zodra een filtermodel gebaseerd is op het fysieke principe van omgekeerde osmose en alleen watermoleculen laat passeren, kun je daar een buitengewone zuiverheid mee bereiken.

Waarom zijn complete sets met waterfilter en waterkraan voordeliger?

Als je een waterfilter voor leidingwater in een compleet systeem bestelt, zijn de inbegrepen waterkraan en andere componenten in detail op elkaar afgestemd. Zo voorkom je problemen met individuele onderdelen die niet passen en kun je erop vertrouwen dat alle onderdelen aan de eisen van een bovengemiddelde waterzuiverheid voldoen.
Naar boven