14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Indoor Garden


Indoor Garden: zo creëer je een groen paradijs

Voor veel tuinliefhebbers is het de grote droom: een Indoor Garden. Als je je favoriete hobby in de wintermaanden niet wilt missen, kun je je eigen vier muren met de juiste accessoires omtoveren tot een tuinparadijs. Op deze manier komen ook liefhebbers van verse levensmiddelen aan hun trekken en kunnen ze sla en dergelijke alle jaargetijden aanbouwen.

Om ervoor te zorgen dat ook jij je droom van Indoor Gardening kunt verwezenlijken, ondersteunt Klarstein met praktische accessoires en afwisselende plantenzaden.

De Indoor Garden: ruimtebesparend, efficiënt en duurzaam

Gepassioneerde tuinders en vrienden van verse levensmiddelen hebben geheid al van Indoor Gardening gehoord. Het maakt een flexibele plantenteel en aanbouw van verschillende platen het hele jaar mogelijk. De Click and Grow producten van Klarstein creëren in een handomdraai een efficiënte en optisch fraaie Smart Garden die jou verse sla, heerlijke groenten en geurige kruiden bezorgt.

De duurzame teelt werkt daarbij volledig zonder genetische manipulatie en pesticiden. Wie maar een klein oppervlak beschikbaar heeft, kan ook omhoog bouwen: de ruimtebesparende drie-etages-set van Klarstein bezorgt je een efficiënte aanbouw, terwijl het automatische verlichtingssysteem voor een optimale plantengroei zorgt.

Het elegante ontwerp van de plantenschalen past in bijna elke woonsfeer en vult bijna elke interieurstijl aan met dat beetje extra. Zo creëer je een groenere omgeving en leg je duurzame accenten.

Hydrocultuur en hydroponie: wat is het verschil?

Als je nadenkt over een Indoor Garden, dan ben je waarschijnlijk de term hydrocultuur al tegengekomen. Het is een vorm van plantenteelt en komt volledig zonder organisch substraat lees normale plantenaarde toe.

De planten wortelen hier niet in de aarde, maar groeien in een anorganisch substraat. Dit substraat geeft de voedingsoplossing, die alle belangrijke voedingsstoffen voor de planten bevat, door aan de wortels.

Een subgroep van deze plantenteelt bestaat uit de zogenaamde hydroponie: deze vorm van aanplanten verloopt volledig zonder wat voor substraat dan om de voedingsoplossing door te geven aan de wortels. Daarvoor in de plaats wortelen de planten direct in de oplossing. De wortels hangen daarbij vrij en zijn geheel of gedeeltelijk ondergedompeld in de voedingsrijke oplossing.

Smart Garden: aarde slepen was gisteren

Indoor Gardening lukt volledig zonder de typische plantenaarde. Hydrocultuur planten bieden je zelfs veelzijdige voordelen en vereenvoudigen het kweken binnen je eigen vier muren. Zo worden planten die zonder aarde worden gekweekt zeer zelden tot bijna nooit getroffen door wortelrot.

Tegelijkertijd wordt het onderhoud tot een minimum gereduceerd: terwijl onkruid geen kans krijgt zich te verspreiden, verliezen hydroculturen aanzienlijk minder water door condensatie. In combinatie met de grote plantenbakken van Klarstein hoef je je planten maar heel zelden water te geven. De voedingsoplossing bevordert ook een snelle en weelderige plantengroei.

Bovendien kun je je ruimte veel efficiënter gebruiken en met de etagekits van Klarstein zelfs in de hoogte bouwen. Op deze manier kunnen hydrocultuur planten zelfs op een klein oppervlak worden gekweekt en kun je het hele jaar door genieten van verse kruiden en groenteplanten.

Click and Grow: opbouwen, wachten, genieten

Met de kits van Klarstein wordt Indoor Gardening een fluitje van een cent: je hebt niet eens uitgesproken groene vingers nodig. Gewoon de onderdelen in elkaar zetten, de plantenzaadjes erin strooien en wachten. Het plantensysteem dat ideaal is aangepast aan de behoeften van de planten, bezorgt je in korte tijd verse levensmiddelen. Het mooie daaraan: na de oogst is voor de oogst. Heb je al je sla en dergelijke verbruikt, dan laat je gewoon nieuwe groeien.

Zo kun je altijd weer opnieuw kiezen waar je op dat moment zin in hebt: bij Klarstein vind je verschillende zaden en zaadsets die je plezier vol afwisseling beloven. Zo creëer je je eigen groene paradijs, dat je op elk moment naar je eigen wensen kunt laten veranderen.

Naar boven