14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Koffiezetapparaten


Koffiezetapparaten voor elke smaak

Koffie is nog altijd één van de meest geliefde dranken in Nederland. De tijd van druppelende koffiezetapparaten is echter allang voorbij. Moderne koffiezetapparaten breiden precies die koffiespecialiteit die het best bij de individuele smaakpapillen past. Of het nou gaat om krachtig gefilterde koffie van vers gemalen bonen, een romige espresso, een Italiaanse cappuccino, een latte macchiato of een Franse café au lait - voor ieders favoriet is er de perfecte machine.

Over het algemeen zijn koffiezetapparaten in drie hoofdgroepen onder te verdelen. De klassieker is uiteraard het filter koffiezetapparaat. Heet water loopt door een eenmalig te gebruiken papieren koffiefilter of een metalen trechter. De koffie kan gemalen worden gekocht. Alternatief is het mogelijk koffiebonen vers te malen met een koffiemolen. Een espressomachine bereidt de gemalen koffie door waterdamp. Een melkopschuimpijpje behoort tot de standaard uitrusting van een dergelijk koffiezetapparaat. Hiermee zijn talloze geliefde koffiecreaties te maken. De meest comfortabele koffiemachine is het volautomatische koffiezetapparaat. In het apparaat is een maalwerk ingebouwd die na een druk op de knop vers gemalen bonen levert. Hoewel je een dergelijk apparaat vroeger, vanwege de prijs, alleen in de professionele gastronomie aantrof, is een volautomatische koffiemachine tegenwoordig ook voor privé huishoudens beschikbaar. Een bijzonderheid qua optiek en bereiding is de fraai gevormde sifon machine.

Waar moet ik bij de aanschaf van een koffiezetapparaat op letten?

Koffiezetapparaten nemen een bijzondere plaats in een huishouden in. Ze staan vanaf de vroege ochtend voor je klaar en worden van alle huishoudelijke apparaten het meest en meest frequent gebruikt. Daarom is het verstandig om bij de aanschaf, naast op het exterieur, ook vooral op de gebruiksvriendelijkheid te letten. In de vroege morgen staat de koffieliefhebber al bij zijn volautomatische koffiezetapparaat, filter- of hoge druk apparaat. Dan is een intuïtief bedieningspaneel erg handig. Of daarbij nog heet water moet worden gegoten of dat het apparaat zo zelfstandig mogelijk moet functioneren zijn verdere doorslaggevende criteria. Ook de snelheid waarmee het kopje gebrouwen wordt is van belang. Bij hoge druk apparaten is de druksterkte hiervoor verantwoordelijk.

Filterhouder en volautomatische apparaten

Wie een volautomatisch koffiezetapparaat wil aanschaffen kan op een aantal kenmerken letten die het persoonlijke comfort aanvullend vergroten. Instellingsopties van de intensiteit in het maalwerk maken het mogelijk de sterkte aan te passen. Een timer zorgt ervoor dat de machine al bij het ontwaken de heerlijke geur van verse koffie verspreidt. Een eenvoudige en handige constructie zorgt voor een moeiteloze reiniging. Een volautomatisch koffiezetapparaat hoeft niet duur te zijn en biedt desondanks alle gemakken die de koffie 's ochtends dubbel zo lekker maakt. Het resultaat en de smaak van de koffie uit een espressomachine staan en vallen met een aangepast vermogen en bijbehorende druk van de waterdamp. Een aantrekkelijk design en de geavanceerde technologie zorgen voor plezier bij elk gebruik.

Koffiezetapparaten voor filterkoffie

Bij de aanschaf van een koffiezetapparaat is het assortiment filterapparaten groot. Ze zijn voorzien van een filterhouder of permanent filter waarvoor geen papieren koffiefilter nodig is. Zeker wanneer er meerdere koffieliefhebbers in huis zijn, garanderen het royale inhoudelijke vermogen en de goede warmhoudtechniek op elk moment het gewenste koffiegenot. Ongewone subtypes, zoals de Craft koffiemachine en de Drop Sifonmachine met textielfilter, bieden zowel een lust voor het oog als voor het gehemelte.

Capsules, pads en accessoires

Afhankelijk van de persoonlijke voorkeur zijn er een aantal modellen die nog met koffiepads worden gebruikt. Om, bijvoorbeeld, de bereidingsmogelijkheden van filterkoffie te vergroten is een externe melkopschuimer de ideale begeleiding. Met een afzonderlijke koffiemolen wordt de koffie ook vers gemalen voor apparaten zonder eigen maalwerk. Gegarandeerd goede koffie - Dag na dag.

Naar boven