14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Voorraadpotten & opbergen


Opbergen 2.0 - Voorraadpotten voor de keuken en de eettafel

Lange tijd golden voorraadpotten als praktische, maar onaantrekkelijke keukenaccessoires. Maar dat imago hebben ze allang niet meer. In gemoderniseerde varianten presenteren vershoud- en brooddozen en voorraad- en opberg- en kruidenpotten zich als slimme alledaagse begeleiders met stijl en charme, waarvan de voordelen veel verder gaan dan alleen maar opbergen.

Voorraadpotten voor de keuken: doordachte materialen met een aantrekkelijkheidsbonus

Alleen al de materiaalkeuze heeft voorraadpotten een interessante relaunch gegeven. De voormalige alleskunner plastic heeft plaatsgemaakt voor de milieuvriendelijke materialen glas en bamboe, die de praktische hulpjes veel aantrekkelijker maken. Dankzij de hoogwaardige afwerking en de aantrekkelijke vormen kunnen de nieuwe voorraadpotten rechtstreeks van de keuken naar de tafel. Daardoor is het ook niet meer nodig om eten om te scheppen of opnieuw op een bord te doen, want je kunt het nu rechtstreeks uit de koelkast serveren.

Een voordeel dat niet alleen voor vleeswaren of kaas geldt, maar ook voor salade die in een glazen kom met deksel geserveerd kan worden of bij een voorraadpot voor muesli of overnight oats. Al deze ingrediënten voor een smakelijk avondeten of ontbijt kunnen samen met hun vershoudbox of voorraadpotten op tafel worden gezet zonder de esthetiek te verstoren.

Voorraadpotten: Onderhoudsvriendelijk, multifunctioneel en geurneutraal

Maar voorraadpotten van glas en bamboe scoren niet alleen met hun verbeterde look - ze overtuigen ook met een aantal andere voordelen. Eerst en vooral het hygiënische aspect. In tegenstelling tot eerder gebruikte plastic potten zijn voorraadpotten hittebestendig, dus ze kunnen heet worden schoongemaakt en goed schoon worden gehouden. Sommige van de gepresenteerde modellen zijn zelfs vuurbestendig, zodat je ze kunt gebruiken als kook- of braadgerei om gestoofde, geroosterde of eenpansgerechten te bereiden. Dit vergroot de bruikbaarheid en het nut van de voorraadpotten.

Ook het voor de deksels gebruikte bamboe imponeert door talrijke voordelen. Het weer aangroeiende materiaal heeft van nature antibacteriële eigenschappen die de inhoud van de voorraadpotten of kruidenpotjes beschermen tegen ziektekiemen. Bovendien is bamboe uiterst vormvast en onverwoestbaar, want het heeft krimpt nauwelijks, noch zet het uit. Hierdoor is het de perfecte "afsluit-zaak" voor voorraadpotten die in de keuken worden gebruikt. Omdat hier een hoge luchtvochtigheid heerst, hebben voorraadpotten bijzonder goed sluitende deksels nodig die toch kunnen ademen.

Voorraadpotten kopen: voor speciale eisen geoptimaliseerd

En last but not least ondersteunen glazen voorraadpotten bij je keukenwerk. Door de inhoud ervan zichtbaar te maken, heb je ingrediënten en kruiden altijd in het zicht. Zo kun je niet alleen zien wat je moet pakken, maar ook wanneer iets bijna op is. Een dergelijke "preview" is echter maar beperkt aan te raden, omdat sommige voedingsmiddelen erg gevoelig zijn voor licht en kunnen lijden onder een open presentatie.

Maar we hebben ook hiervoor geschikte voorraadpotten klaarstaan. Ze worden volgens beproefde voorbeelden gemaakt en combineren eeuwenoude kennis met innovatief design. Uien-, aardappel- en knoflookpotten voorkomen dat de veldvruchten die erin zijn opgeslagen beginnen te ontkiemen en oneetbaar worden. Een broodtrommel van keramiek of metaal zorgt ervoor dat bakwaren niet uitdrogen en langer vers blijven.

Naar boven