Kachelventilator

Klarstein Chaval torenverwarming 2000W thermostaat timer afstandsbediening wit
Chaval - Warmtestraler Straalkachel Wit
63,99 €
Klarstein Hightower Heat keramische torenverwarming 2200W thermostaat 49°C wit
Hightower Heat - Warmtestraler Straalkachel Wit
122,99 €
Klarstein Hightower Heat Deluxe torenverwarming ventilator 2200W thermostaat
Hightower Heat Deluxe warmteventilator Kachelventilator Wit
148,99 €

Kachelventilator voor snelle, weldadige warmte

Kachelventilators en straalkachels zijn ideaal om snel warmte te produceren. Ze worden in ruimtes zonder verwarming gebruikt, maar ook als tijdelijke snelle bron van warmte in woon- en werkkamers. Het wezenlijke verschil tussen kachelventilators en straalkachels is de manier van produceren: De laatsten geven, zoals de naam al aangeeft, warmtegolven aan de directe omgeving af, ventilators verwarmen de koele lucht die ze uit de omgeving aanzuigen op en geven de opgewarmde lucht via een ventilator weer af.

Kachelventilator kopen - waar moet op gelet worden?

  • Gebruik: Ze zijn geschikt als mobiele warmtebron binnenshuis en zijn in de regel niet geschikt voor voortdurend gebruik. Ze worden graag in huis gebruikt, als kortstondige warmtebron in de badkamer, in de hobbyruimte, maar ook in de huiskamer om in de koele ochtend- en avonduren geen kou te hoeven lijden omdat het qua tijd niet de moeite waard is de verwarming aan te zetten.
  • Features: Hoogwaardige straalkachels en kachelventilators zijn gekeurd door het TÜV, beschikken over meerdere warmtestanden en zijn voorzien van een oververhittingsbescherming. Moderne uitvoeringen worden comfortabel met een afstandsbediening geleverd. Afhankelijk van de uitrusting bestaat de keuze uit meerdere vermogensstanden of is een temperatuurgestuurde regeling ingebouwd. Ook een timer is bij sommige modellen aanwezig.
  • Design: Naast de uitrusting en het vermogen is het design een doorslaggevend criterium bij het maken van een keuze. De verwarmingen zijn verkrijgbaar in een esthetisch slanke zuilenvorm wat bijzonder plaatsbesparend is. Deze zijn stijlvol in iedere ambiance te integreren. Maar ook iedere andere optiek heeft zijn charme, bijvoorbeeld een allround straalkachel in ronde uitvoering, die warmte in alle richtingen afgeeft. Andere modellen zijn zo te plaatsen dat ze direct op het te verwarmen bereik gericht zijn.

Elektrische kachelventilators en keramische kachelventilators

Beiden functioneren feitelijk volgens hetzelfde principe: De koude lucht wordt aangezogen, door ingebouwde verwarmingselementen verwarmd en vervolgens via de ventilator weer afgegeven. Hierdoor worden de ruimtelijke lucht in de omgeving in beweging gebracht hetgeen ongunstig voor mensen met allergieën kan zijn. Stof, dat op deze manier in het apparaat is beland, wordt aangezogen door de verwarmingselementen van de convectieverwarming en daar verbrandt. Dat kan een onaangenaam luchtje veroorzaken. Een modern alternatief is een keramische kachelventilator waarvan de elementen minder warm worden. Ze zijn duurder dan een elektrische kachelventilator, maar beschikken over een beter warmterendement en mensen met een allergie geven er de voorkeur aan. Voor een sporadisch gebruik bij specifieke gelegenheden en een snelle, mobiele warmte wordt daarentegen liever de convectieverwarming ingezet.

Elektrische straalkachels

Zijn tegenover kachelventilators en convectieverwarmingen geruislozer in gebruik. Ze verwarmen niet de lucht op maar geven de warmte direct aan de omgeving af. Objecten, zoals meubelstukken, die bestraald worden warmen daardoor eveneens op en geven van hun kant weer warmte af. De warmteafgifte begint direct na het aanzetten. Elektrische straalkachels zijn zeer geliefd als aanvullende verwarming en voor gebruik in de overgangsperiode. Net als ventilators zijn ze flexibel te plaatsen en worden ingezet wanneer snel warmte nodig is, bijvoorbeeld in de badkamer, bij de commode, voor het kort verwarmen in de ochtend, in een caravan, in een tiny house, in het tuinhuisje, de werkplaats, de garage, de kelder of de hobbyruimte. Straalkachels veroorzaken bij de warmteafgifte hooguit een luchtcirculatie in de directe omgeving waardoor bij kortstondig gebruik nauwelijks te rekenen is met het opwervelen van stof. Bij langdurig gebruik zorgen thermostaatgestuurde apparaten voor een bijna constante, aangename warmte.

Naar boven