VariCook Single inductiekookplaat 1800W Timer 240° C
VariCook Single inductiekookplaat 1800W Timer 240° C
VariCook Single inductiekookplaat 1800W Timer 240° C
VariCook Single inductiekookplaat 1800W Timer 240° C
VariCook Single inductiekookplaat 1800W Timer 240° C
VariCook Single inductiekookplaat 1800W Timer 240° C
VariCook Single inductiekookplaat 1800W Timer 240° C

VariCook Single - Inductiekookplaat

Zwart Glas Enkele kookplaat
92,99 € incl. BTW

VariCook Single - Inductiekookplaat

92,99 € incl. BTW
Direct leverbaar Levertijd: 3 - 5 dagen
30 dagen retourrecht Gratis bezorging

Top features

max. 1800W krachtige inductiekookplaat

voor kookgerei met 12-26 cm diameter

temperatuur en de vermogensmodus - automatische vermogens-/temperatuurregeling en afsluiten

Productdetails

De Klarstein VariCook Single is een warmbloedige inductiekookplaat voor de moderne eenpersoons- en studenten huishoudens. 

Maar liefst 1800W vermogen kan worden geraadpleegd in 10 vermogensniveaus, als dat nodig is. Als alternatief kan het vermogen worden geregeld, op basis van de gewenste doeltemperatuur, tussen 60 en 240°C, dus worden waterbaden, stoofschotels en gerookte waren op een ideale constante temperatuur gebracht en gehouden. 

Het hoogtepunt is de vermogens- en tempertuurmodus. Hierbij gaat het om tijdgestuurde kookprogramma's  die, na afloop van het kookproces, worden uitgeschakeld. Dit is vooral handig voor het punctueel koken van rijst en pasta, ovenschotels of minutieuze dampende groenten. Gelijk met de shutdown uit het Klarstein inductieveld een pieptoon die het einde van het programma betekent. 

Ontworpen voor kookgerei  tussen 12 en 26 cm is de inductiekookplaat voldoende groot om de gangbare pot- en pan maten op te nemen om één tot twee personen culinair te verwennen. Het moderne design maakt de VariCook Single kookplaat tot een ingetogen, maar toch trendy blikvanger, waarvan het naadloze glazen oppervlak tegelijkertijd de effectieve reiniging tot een minimum beperkt. 

Vanwege de geringe omvang en het platte ontwerp, is de Klarstein VariCook Single geschikt voor inbouw in alle soorten keuken en is een welkome chef-kok in tuintjes of een reisgenoot in stacaravans.

Laat meer zien

Kenmerken

Gebruikershandleiding in pdf formaat
  • Vermogensniveaus: 200W, 400W, 600W, 800W, 1000W, 1100W, 1200W, 1400W, 1600W, 1800W
  • Temperatuursinstelling: 60 - 240° C - in stappen van 20°C
  • Timer-functie voor automatische uitschakeling - 0:01-03:00 uur
  • Automatische pan-detectie
  • Eenvoudige bediening met twee knoppen
  • Draaiknop
  • Lage warmteafgifte naar omgeving
  • Beveiliging tegen oververhitting
  • Ventilatiekoeling
  • Geluidssignalen
  • LED-display
  • Non-slip rubberen voetjes
  • Aan-/uit-schakelaar
  • Stroomvoorziening: 220-240 V, 50/60 Hz
VariCook Single inductiekookplaat 1800W Timer 240° C

Afmetingen & Technische details

  • 29,5 x 7 x 36 cm (BxHxD)
  • Gewicht: ca. 1,7 kg

Omvang levering

  • 1 x apparaat
  • Duitse handleiding (andere taal: Engels)

Omvang levering

Direct leverbaar Levertijd: 3 - 5 dagen

Klantenbeoordelingen

(14 Beoordelingen) Je mening toevoegen
Er zijn nog geen beoordelingen voor dit artikel.

Klantenmeningen uit andere landen

Gecontroleerde beoordeling

Fornello ad induzione Vari Cook Single di Ottima qualità. Ampi valori di potenza e temperatura.
Nei dati di targa è scritto 2000 W.
Facile da usare.
Nel complesso è un Ottimo prodotto tedesco

Uitstekende kwaliteit Vari Cook Single inductiekookplaat. Brede vermogens- en temperatuurwaarden. Volgens de gegevens op het typeplaatje is het vermogen 2000 W. Gemakkelijk te gebruiken. Over het algemeen is het een geweldig Duits product

Gecontroleerde beoordeling

Diese Induktionskochplatte ist sehr handlich, nimmt wenig Platz auf der Arbeitsfläche und auch im Küchenschrank weg. Bedienung nach einer kurzen Gewöhnungsphase einfach, Reinigung sehr leicht, Geräuschpegel im Rahmen. Einziges kleines Manko, der Drehregler reagiert oft nicht gleich auf die Einstellung und dreht etwas im Leerlauf bis er die gewünschte Temperatureinstellung annimmt. Sehr positiv finde ich, dass Induktion viel schneller aufheizt als ein Ceranfeld, die Kochdauer dadurch ebenfalls etwas kürzer ausfällt. Ich verwende nur Markenqualitätstöpfe von Fissler oder WMF. Bin sehr zufrieden damit. Eine angeblich für Induktion geeignete Schnitzelpfanne mit sehr dünnem Boden von Riess ging schon kaputt.

Deze inductiekookplaat is erg handig, neemt weinig ruimte in beslag op het aanrechtblad en in het keukenkastje. Makkelijk in gebruik na korte gewenningsperiode, zeer makkelijk schoon te maken, geluidsniveau binnen de perken. Het enige kleine nadeel is dat de draaiknop vaak niet direct op de instelling reageert en stationair een beetje draait tot hij de gewenste temperatuurinstelling accepteert. Ik vind het heel positief dat inductie veel sneller opwarmt dan een keramische kookplaat waardoor de kooktijd ook wat korter is. Ik gebruik alleen merkkwaliteit potten van Fissler of WMF. Ben er erg blij mee. Een schnitzelpan met een zeer dunne bodem van Riess, die geschikt zou zijn voor inductie, ging kapot.

Gecontroleerde beoordeling

Einfach zu bedienen und funktioniert gut.

Makkelijk in gebruik en werkt goed.

Gecontroleerde beoordeling

Klarstein ist Qualität

Klarstein staat voor kwaliteit

Gecontroleerde beoordeling

Normalerweise koche ich auf Infrarot. Also seit etwa 14 Jahren da ich damals nach Deutschland eingewandert bin. Ich verstehe bis heute nicht warum deutsche Küchen keinen Gasanschluss haben. Da wird etwas verbrannt im Kraftwerk, z.b Gas. Die chemische energie wird in hitte umgewandelt. Dann wieder in Druck und Bewegung, dann in elektrische Energie. Diese wird mit einem Riesen Verlust in meine Küche transportiert wo ich sie wieder in Wärme unwandele. Jedesmal wenn ich koche bekommt irgendwo ein Physiklehrer Atemnot... Ich habe mir ziemlich schnell so eine einzelne Platte gekauft. Die hat mich über viele Jahre begleitet und ging nun leider kaputt. Ich brauchte sie hauptsächlich für den wok. Mit induktion geht das noch gerade so, aber alle anderen Herdarten haben nicht genug wärmeübertragung. Die Vorteile von Induktion gegenüber andere Arten sind klar. Wobei auch induktion nicht an Gas ranreicht. Ich habe die Platte immer öfter benutz und werde wohl bei der nächsten Küche komplett auf Induktion umsteigen. Jetzt habe ich diese hier bestellt. Ich muss dazu sagen in dem Moment als ich die Bestellung abgeschickt hatte, funktionierte die alte wieder. Da beide Platten in der gleichen preisklasse sind kann ich die gut vergleichen. Diese hier hat auf jeden Fall eine bessere Wärmeverteilung. Wenn man Wasser kocht oder Margarine schmilzt sieht man das deutlich. Bei der alten platte kochte es erst nur in einem Bereich, wie ein Ring. Diese hier verteilt die Energie viel gleichmäßiger. Ich dachte erst das liegt an den billigen Töpfen. Die Temperaturmodi sinds völliger Quatsch. Bei 60 grad kocht es schon. Woher soll die Platte auch wissen wie die Temperatur im Topf ist. Dafür gibt es Platten an denen man einen Sensor anschließen kann den man dann in den Topf hängt. Die Temperatur Einstellung ist also verarsche. Wären die Optionen für Temperatur gar nicht vorhanden hätte ich einen Stern mehr gegeben. Die Knöpfe zur Bedienung sind unter einer Folie. Keine Touch Dinger die nicht funktionieren wenn die Finger nass sind. Das finde ich echt gut. Ich hasse Touch. Wer braucht Touch? Das Drehrad zum einstellen der Leistung ist praktisch. Viel besser als Knöpfe die man x mal betätigen muss. Allerdings sind die leistungsstufen nicht echt. Da wird einfach alle paar Sekunden ein und aus geschaltet. Also zb 2 sekunden Leistung, dann wieder nichts. So kann auch beim Warmhalten trotzdem was ansetzen. Wenn der Topf einen richtig dicken Boden hat geht es gerade so. Der Drehknopf lässt sich schwer drehen alsob er irgendwo eingeklemmt wäre. Das ist nicht sehr bequem und deutet schlechte Verarbeitung an. Der hat auch so kleine Stufen wie am Verstärker die Lautstärke Regler. Allerdings reagiert er nicht auf jede Drehung zuverlässig. Fazit: für den Preis ein gutes Gerät. Tenperaturmodus verarsche. Nicht sehr wertig verarbeitet. Alle in der artikelbeschreibung angepriesenen Eigenschaften, schnelle aufheizung, leicht zu reinigen, usw sind selbstverständlich für eine induktionsplatte. Die vergleiche beziehen sich auf andere herdarten. Das wäre als wenn ein Autohersteller sein auto anpreist: schneller als ein fahrrad, doppelt so viele Reifen.... für die beschreibung müsste ich eigentlich auch noch einen Stern abziehen. Aber 3 Sterne da das Gerät im vergleich zu anderen Geräten der Preisklasse ganz gut abschneidet.

Ik kook meestal op infrarood. Dus ongeveer 14 jaar sinds ik destijds naar Duitsland emigreerde. Ik begrijp nog steeds niet waarom Duitse keukens geen gasaansluiting hebben. Er wordt iets verbrand in de energiecentrale, bijvoorbeeld gas. De chemische energie wordt omgezet in warmte. Dan weer in druk en beweging, dan in elektrische energie. Dit wordt met een enorm verlies naar mijn keuken getransporteerd, waar ik het weer omzet in warmte. Elke keer als ik kook, krijgt ergens een natuurkundeleraar het benauwd... Ik kocht vrij snel een enkele plaat. Het heeft me vele jaren vergezeld en is nu helaas kapot gegaan. Ik gebruikte ze voornamelijk voor de wok. Met inductie kan dat zo ongeveer, maar alle andere soorten fornuizen hebben te weinig warmteoverdracht. De voordelen van inductie ten opzichte van andere soorten zijn duidelijk. Waarbij zelfs inductie niet in de buurt komt van gas. Ik gebruik de plaat steeds vaker en ga in de volgende keuken waarschijnlijk helemaal over op inductie. Deze heb ik nu besteld. Ik moet zeggen op het moment dat ik de bestelling verstuurde, werkte de oude weer. Aangezien beide platen in dezelfde prijsklasse zitten, kan ik ze goed vergelijken. Deze heeft absoluut een betere warmteverdeling. Als je water kookt of margarine smelt, kun je dat duidelijk zien. Met het oude bord kookte het maar in één gebied, als een ring. Deze verdeelt de energie veel gelijkmatiger. Eerst dacht ik dat het kwam door de goedkope potten. De temperatuurmodi zijn complete onzin. Het kookt al op 60 graden. Hoe moet de plaat weten wat de temperatuur in de pan is? Er zijn plaatjes waar je een sensor op kunt aansluiten die je vervolgens in de pot hangt. Dus de temperatuurinstelling is een grap. Als er geen temperatuuropties waren, zou ik het nog een ster hebben gegeven. De knoppen voor de bediening zitten onder een folie. Geen dingen aanraken die niet werken als je vingers nat zijn. Ik vind dat erg leuk. ik haat aanraking Wie heeft aanraking nodig? Praktisch is het draaiwiel voor het instellen van het vermogen. Veel beter dan knoppen die je x keer moet indrukken. De prestatieniveaus zijn echter niet reëel. Het gaat gewoon om de paar seconden aan en uit. Dus bv 2 seconden stroom, dan weer niks. Er kan dus nog iets beginnen als je het warm houdt. Als de pot een hele dikke bodem heeft, is het prima. De draaiknop laat zich moeilijk draaien, alsof hij ergens vastzit. Dit is niet erg comfortabel en duidt op slecht vakmanschap. Het heeft ook kleine stappen zoals de volumeregelaars op de versterker. Het reageert echter niet betrouwbaar op elke rotatie. Conclusie: een goed toestel voor de prijs. Dwaas van de temperatuurmodus. Niet verwerkt erg waardevol. Alle eigenschappen geadverteerd in de artikelbeschrijving, snelle opwarming, gemakkelijk schoon te maken, etc., zijn vanzelfsprekend voor een inductieplaat. De vergelijkingen hebben betrekking op andere typen kachels. Dat zou hetzelfde zijn als een autofabrikant die zijn auto aanprijst: sneller dan een fiets, twee keer zoveel banden.... Ik zou eigenlijk een ster moeten aftrekken voor de omschrijving. Maar 3 sterren omdat het toestel vrij goed presteert in vergelijking met andere toestellen in de prijsklasse.

Gecontroleerde beoordeling

Ich habe Klarstein gewählt, weil ich schon einen Profimixer seit Jahren von dieser Firma habe und weil die Platte als Warehousedeal sehr günstig war. Ware kam nach 5 Tage, das war super; allerdings staunte ich nicht schlecht, dass die Platte in einem dünnen Plastiküberzug nur im Karton lag, keine Luftpolsterfolie drum rum!!!! Kleine Kratzer vorne, die mich aber nicht stören. Das Gerät gleich eingeschaltet und Teewasser damit gekocht: 1,5 Liter Wasser kochen in 3 Minuten auf 2.000 Watt, herrlich. Wie alle Induktionsplatten ist sie im Betrieb etwas laut, aber daran bin ich gewöhnt. Bis jetzt bin ich restlos begeistert, merke nichts, was dabei nicht gut wäre. Hoffe, sie hält wieder recht lange; hab meine alte versehentlich abgeschmolzen, als ich die Herdplatte, auf der sie stand einschaltete, ohne es gemerkt zu haben. :) Zum Glück ist nix passiert, außer dass ein paar Dioxine freigesetzt wurden.

Ik heb voor Klarstein gekozen omdat ik al jaren een professionele mixer van dit bedrijf heb en omdat de plaat als magazijndeal erg goedkoop was. Goederen kwamen na 5 dagen, dat was geweldig; Ik was echter verbaasd dat de plaat alleen in een dun plastic hoesje in de doos lag, geen noppenfolie eromheen!!!! Kleine krasjes op de voorkant, maar daar heb ik geen last van. Zet het apparaat meteen aan en kook er water voor thee mee: 1,5 liter water kookt in 3 minuten op 2.000 watt, heerlijk. Zoals alle inductieplaten maakt het een beetje lawaai tijdens het gebruik, maar dat ben ik gewend. Tot nu toe ben ik helemaal enthousiast, merk niets dat er niet goed aan zou zijn. Hoop dat het weer heel lang duurt; smolt per ongeluk mijn oude eraf toen ik de kookplaat aanzette waar hij op zat zonder het te beseffen. :) Gelukkig gebeurde er niets, behalve dat er een paar dioxines vrijkwamen.

Gecontroleerde beoordeling

Ich habe mir den Varicook gekauft um stinkende anbraten auf dem Balkon erledigen zu können. Mittlerweile hat das Gerät meine Herdplatte fast komplett verdrängt und ich koche nur noch mit Induktion, da man mit dem Gerät die Temperaturen sofort regulieren kann. Auch für outdoor fans ist es super, da man idealerweise mit schweren Gusseisernen Pfannen und Töpfen arbeiten kann die sich in Sekunden aufgrund der magnetischen Energie erhitzen. Ich habe mit jetzt sogar noch einen Gußeisernen Wok gekauft. Aufpassen sollte man hier das man nicht zu kleine Töpfe nimmt, da das Magnetfeld eventuell gesundheitlich bedenklich ist.

Ik heb de Varicook gekocht om stinkend te kunnen braden op het balkon. Inmiddels heeft het apparaat mijn kookplaat bijna helemaal vervangen en kook ik alleen nog maar op inductie omdat je met het apparaat direct de temperaturen kunt regelen. Het is ook geweldig voor buitenfans, omdat je ideaal kunt werken met zware gietijzeren pannen en potten die door de magnetische energie binnen enkele seconden opwarmen. Ik heb er nu zelfs een gietijzeren wok bij gekocht. Pas op dat u geen te kleine pannen gebruikt, omdat het magnetische veld schadelijk kan zijn voor uw gezondheid.

Gecontroleerde beoordeling

Ich hätte nie gedacht, dass mich eine Induktionskochplatte so faszinieren würde! In Minuten ist das Essen warm bzw. gebraten, in Bruchteilen der Zeit im Vergleich zum "normalen" Elektrokochfeld. Ich habe mir jetzt auch extra Kochtöpfe gekauft, damit ich nur noch die Induktionskochplatte benutzen kann (20 Jahre alte Töpfe hatten halt noch nicht diesen Standard). Absolute Empfehlung für Menschen mit wenig Zeit oder Geduld beim Kochen :D nur Vorsicht: alles kann auch schneller anbrennen! Also nicht wegdrehen beim Kochen/Braten!

Ik had nooit gedacht dat een inductiekookplaat me zo zou fascineren! Het eten is binnen enkele minuten warm of gebakken, een fractie van de tijd in vergelijking met een "normale" elektrische kookplaat. Ik heb nu ook extra kookpannen gekocht zodat ik alleen de inductie kookplaat kan gebruiken (20 jaar oude pannen hadden deze standaard gewoon niet). Absolute aanrader voor mensen met weinig tijd of geduld bij het koken :D wees voorzichtig: alles kan sneller verbranden! Draai je dus niet af tijdens het koken/braden!

Gecontroleerde beoordeling

die temperaturreglung,sollte man in kleinere schritte vor nehmen können.da die schritte in 300 abständen zu viel hoch ist beim kochen und braten bei manchen produkten.sonnst ein sehr gutes gerät.

de temperatuurregeling zou in kleinere stappen moeten kunnen, aangezien de stappen in 300 intervallen te hoog zijn bij het koken en braden van sommige producten is het een heel goed apparaat.

Gecontroleerde beoordeling

Am Wochenende hat mein Herd den geist aufgegeben hmm was nun hab ich mir gedacht bis Monats ersten war noch bisschen hin so das ich eine alternative brauchte um doch mal was warm zu machen.
So habe ich mich für diese Varicook Platte entschieden.
Habe mir ne Scheibe Leberkäse angebraten und Spiegelei gemacht das hat alles super funktioniert.

Die Platte ist vom Gewicht her nicht schwer lässt sich super leicht verstauen und heizt sehr schnell auf.
Mein Gericht war super schnell fertig.
Reinigen lässt sie sich auch super einfach mit einem feuchten Tuch und etwas spüli drauf. Angebrannt ist mir bisher noch nichts darauf.
Mein neuer Herz zeiht bald bei mir ein aber ich bin mir sicher das ich noch öfters auf diese zusätzliche Platte zurückgreifen werde. Super geeignet auch für unser Wohnmobil wo der Herd nur zwei Platten hat so das man diese auch dort zum Einsatz bringen kann.
Auch hier gute Verarbeitung keine scharfen kanten und gute Leistung .

In het weekend begaf mijn kachel de geest hmm wat dacht ik tot de eerste van de maand het was nog een beetje uit dus ik had een alternatief nodig om iets op te warmen. Dus koos ik voor deze Varicook-plaat. Ik bakte een plakje gehaktbrood en maakte een gebakken ei dat allemaal prima werkte. Het bord is qua gewicht niet zwaar, kan gemakkelijk worden opgeborgen en warmt zeer snel op. Mijn gerecht was heel snel klaar. Het is ook super eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek en wat afwasmiddel. Ik heb er nog niets op gebrand. Mijn nieuwe hart trekt binnenkort bij mij in, maar ik weet zeker dat ik vaker op deze extra plaat zal terugvallen. Ook super geschikt voor in onze stacaravan waar de kachel maar twee platen heeft zodat je die ook daar kunt gebruiken. Ook hier goed vakmanschap, geen scherpe randen en goede prestaties.

Gecontroleerde beoordeling

Für mich ist das Kochen mit Induktion eine neue Erfahrung und bisher habe ich weder auf einem Induktionsherd, noch auf einer Induktionsplatte gekocht.
Dies nur vorab zu den Testbedingungen.
Eingesetzt werden soll die Varicook bei uns als Kochmöglichkeit beim Campingurlaub sowie als Außenkochstelle im heimischen Garten.
Entgegen meiner Erwartung ist das Gehäuse der Platte aus Kunststoff, was mich persönlich nicht stört aber vielleicht erwähnt werden sollte.
Vorteil davon ist, dass sie sich ganz hervorragend reinigen lässt. Einen Nachteil konnte ich bisher noch nicht feststellen.
Die Bedienanzeige ist vernünftig groß und die Menütasten reagieren promt. Mittels drehknopf kann die Temperatur variiert werden.
Hat man das Gerät eingesteckt und eingeschaltet, den passenden Topf aufgestellt (Übrigens erkennt die Varicook, ob es sich um einen geeigneten Topf handelt) springt sie an und man kann die gewünschten Einstellungen wählen.
P steht für die Leistung in Watt und man kann diese in 10er Schritten von 200 - 1800 einstellen.
Die Temperatureinstellung erfolgt über C, auch hier sind wieder Zehnerschritte von 60 Grad - 240 Grad möflich.
Außerdem gibt es noch eine Schaltuhr, mit der man diverse Einstellungen machen kann.
All das ist in der Anleitung gut beschrieben und dargestellt.
Einziger Kritikpunkt ist für meinen Geschmack die Lautstärke, denn geräuschlos ist sie nicht. Zwar macht der Ventilator keinen Heidenlärm, ich war jedoch zunächst etwas irritiert. Da ich sie nicht im täglichen Gebrauch habe, kann ich das jedoch verschmerzen.
Insgesamt also ein durchaus vernüftiges Preis- / Leistungsverhältnis denn die Platte ist derzeit für 49,99 erhältlich.

Koken met inductie is een nieuwe ervaring voor mij en tot nu toe heb ik nog niet gekookt op een inductiekookplaat of op een inductieplaat. Dit alleen vooraf aan de testcondities. De Varicook is door ons te gebruiken als kookmogelijkheid op kampeervakanties en als buitenkookplek in de eigen tuin. Tegen mijn verwachting in is de behuizing van de plaat gemaakt van plastic, wat mij persoonlijk niet stoort maar misschien wel vermeld moet worden. Het voordeel hiervan is dat het zeer eenvoudig schoon te maken is. Tot nu toe heb ik geen nadeel gevonden. Het bedieningsdisplay is redelijk groot en de menuknoppen reageren snel. Met de draaiknop kan de temperatuur gevarieerd worden. Nadat je het apparaat hebt aangesloten en aan hebt gezet, de juiste pan hebt geplaatst (de Varicook herkent overigens of het een geschikte pan is) begint het en kun je de gewenste instellingen selecteren. P staat voor het vermogen in watt en je kunt dit in stappen van 10 instellen van 200 - 1800. De temperatuur wordt ingesteld via C, ook hier zijn stappen van tien van 60 graden - 240 graden mogelijk. Ook zit er een timer op waarmee je verschillende instellingen kunt maken. Dit alles wordt goed beschreven en geïllustreerd in de instructies. Het enige punt van kritiek naar mijn smaak is het volume, omdat het niet geruisloos is. Hoewel de ventilator niet veel geluid maakt, was ik in het begin een beetje geïrriteerd. Aangezien ik ze niet elke dag gebruik, kan ik daar wel overheen komen. Al met al een zeer redelijke prijs/prestatieverhouding want de plaat is momenteel verkrijgbaar voor 49,99.

Gecontroleerde beoordeling

Qual’è la tecnica delle piastre cottura ad induzione? Il calore viene generato da un campo elettromagnetico. Quando si posa un recipiente metallico ferroso sopra alla piastra, un induttore elettrico che è presente sotto alla piastra genera un campo magnetico. Questo campo crea all’interno della pentola delle correnti chiamate di “Focault” dal nome dell’inventore. Queste correnti trasformano l’energia magnetica in calore, provocando il riscaldamento della pentola che così scalda le pietanze al suo interno. Il campo magnetico, e di conseguenza il calore, si sprigiona solo a contatto con la pentola e solo all’interno del suo diametro.
- Sicurezza: non ci sono fiamme, il calore infatti è sprigionato dal campo magnetico e solo all’interno del diametro della pentola entro cui si vuole cucinare. Non si rischia quindi di scottarsi toccando la piastra vicino al bordo.
- Pulizia: non essendo calda la piastra non si formano incrostazioni dovute all’accidentale fuoriuscita di liquidi.
- Design: per chi ama lo stile moderno e minimalista, le cucine ad induzione sono bellissime, lineari e lisce.
- Velocità nel riscaldare i cibi: ad esempio per una normale pasta, il tempo per portare ad ebollizione l’acqua praticamente si dimezza (dipende ovviamente dalla potenza usata).
- Assenza del pericolo di fughe di gas,
- Controllo molto preciso della variazione di temperatura della pentola (tramite display digitali): si può bloccare l’ebollizione, mantenere un fuoco molto basso o molto alto, con una precisione elevata che non si può ottenere con il tradizionale fornello a gas.
- Costo di utilizzo non superiore a quello a gas: l’energia elettrica costa di più, ma la cucina ad induzione entra in funzione solo quando serve, i tempi di utilizzo sono inferiori e il rendimento è del 90%.
- Pentole speciali richieste che devono essere costruite con acciai ad alto contenuto ferroso, non possono essere usate quelle in alluminio, vetro, terracotta, o ceramica, e in genere più costose (anche se ne ho trovate per esempio all’Ikea di piuttosto economiche).
- Modo diverso di cucinare: chi è abituato ai classici fornelli a gas, deve rivoluzionare le abitudini e i tempi di cottura.
- Produce campi elettromagnetici di media frequenza, che comunque non dovrebbero essere nocivi. Per questi motivi, e per qualche altro, ho scelto la piastra cottura Klarstein VariCook Single, bella da vedere nella sua veste in acciaio inox e vetroceramica, display a LED e manopola di regolazione. Progettata per pentole con diametro tra i 12 ed i 26 cm, potenza totale pari a 1800W regolabile su 10 livelli o in alternativa temperature da regolare tra 60° e 240°C. Scarsa emissione di calore nell'ambiente circostante. Protezione contro il surriscaldamento. Raffreddamento a ventilazione, alimentazione: 220-240V, 50/60Hz.
Uno dei punti di forza è la sua potenza e la modalità di temperature, con la VariCook si possono utilizzare programmi temporizzati di cottura con spegnimento automatico dopo la fine della cottura, scegliendo la temperatura oppure la potenza. Contemporaneamente allo spegnimento, la piastra emetterà un suono che vi segnalerà la fine del programma.
Livelli di potenza: 200W, 400W, 600W, 800W, 1000W, 1100W, 1200W, 1400W, 1600W, 1800W
Temperature: 60 - 240°C - in scatti da 20°C.
Timer da 1 minuto a 3 ore.
Manuale di istruzioni in Tedesco e inglese.
Provata per la cottura della pasta, l’acqua bolle veramente in circa metà del tempo impiegato sul gas, la temperatura dispersa è insignificante e si può programmare anche lo spegnimento della piastra, evitando di trovare la pasta stracotta. Utile per single o per lo show cooking unisce la praticità alla bellezza estetica. Un altro uso per cui utilizzare Klastein VariCook è la necessità di mantenere inalterata la temperatura di cottura del cibo.



Wat is de techniek van inductiekookplaten? Warmte wordt gegenereerd door een elektromagnetisch veld. Wanneer een ferro-metalen container bovenop de plaat wordt geplaatst, genereert een elektrische inductor onder de plaat een magnetisch veld. Dit veld creëert stromingen genaamd "Foucault" van de naam van de uitvinder in de pot. Deze stromingen zetten de magnetische energie om in warmte, waardoor de pan opwarmt en zo de vaat erin verwarmt. Het magnetische veld, en dus de warmte, komt alleen vrij in contact met de pot en alleen binnen zijn diameter. - Veiligheid: er zijn geen vlammen, sterker nog, de warmte komt vrij door het magnetische veld en alleen binnen de diameter van de pan waarin je wilt koken. Er is dus geen risico om u te verbranden door de plaat aan de rand aan te raken. - Reiniging: aangezien de plaat niet heet is, ontstaan er geen korsten door het per ongeluk morsen van vloeistoffen. - Design: voor degenen die van een moderne en minimalistische stijl houden, zijn inductiekookplaten mooi, rechtlijnig en glad. - Snelheid bij het opwarmen van voedsel: bijvoorbeeld voor normale pasta wordt de tijd die nodig is om water aan de kook te brengen praktisch gehalveerd (uiteraard afhankelijk van het gebruikte vermogen). - Afwezigheid van het gevaar van gaslekken, - Zeer nauwkeurige controle van de temperatuurvariatie van de pan (via digitale displays): het is mogelijk om het koken te stoppen, om een zeer lage of zeer hoge hitte te behouden, met een hoge precisie die niet kan worden verkregen met het traditionele gasfornuis. - Gebruikskosten niet hoger dan die van gas: elektriciteit kost meer, maar de inductiekookplaat start alleen wanneer nodig, gebruikstijden zijn korter en het rendement is 90%. - Er zijn speciale pannen nodig die gemaakt moeten zijn van staal met een hoog ijzergehalte, die van aluminium, glas, terracotta of keramiek kunnen niet worden gebruikt en zijn over het algemeen duurder (hoewel ik bijvoorbeeld vrij goedkope heb gevonden bij Ikea). - Andere manier van koken: wie gewend is aan traditionele gasfornuizen, moet een revolutie teweegbrengen in kookgewoonten en -tijden. - Het produceert elektromagnetische velden met een gemiddelde frequentie, die echter niet schadelijk zouden moeten zijn. Om deze en nog enkele andere redenen heb ik gekozen voor de Klarstein VariCook Single kookplaat, die met zijn roestvrijstalen en glaskeramische gedaante, LED-display en instelknop een lust voor het oog is. Ontworpen voor potten met een diameter tussen 12 en 26 cm, totaal vermogen gelijk aan 1800W regelbaar op 10 niveaus of als alternatief regelbare temperaturen tussen 60° en 240°C. Lage warmteafgifte in de omgeving. Bescherming tegen oververhitting. Ventilatiekoeling, voeding: 220-240V, 50/60Hz. Een van de sterke punten is het vermogen en de temperatuurmodus, met de VariCook kunt u getimede kookprogramma's gebruiken met automatische uitschakeling na het koken, waarbij u de temperatuur of het vermogen kunt kiezen. Gelijktijdig met het uitschakelen laat het bord een geluid horen om het einde van het programma aan te geven. Vermogensniveaus: 200W, 400W, 600W, 800W, 1000W, 1100W, 1200W, 1400W, 1600W, 1800W Temperaturen: 60 - 240°C - in stappen van 20°C. Timer van 1 minuut tot 3 uur. Gebruiksaanwijzing in het Duits en Engels. Bewezen voor het koken van pasta, het water kookt echt in ongeveer de helft van de tijd die op het gas nodig is, de verspreide temperatuur is onbeduidend en je kunt de plaat ook programmeren om uit te schakelen, om te voorkomen dat de pasta te gaar wordt. Handig voor alleenstaanden of voor showcooking, het combineert bruikbaarheid met esthetische schoonheid. Een ander gebruik waarvoor u Klastein VariCook kunt gebruiken, is de noodzaak om de kooktemperatuur van het voedsel ongewijzigd te houden.

Gecontroleerde beoordeling

Habe das Kochfeld nun schon seit ein paar wochen und muss echt sagen für mich als Single reicht es völlig aus, bin echt zufrieden gestellt worden. Leistung des Gerätes ist optimal und lässt sich sehr einfach bedienen. Zusätzlich lässt es sich einfach transportieren und gut verschauen. Danke nochmal an den Hersteller Klarstein!

Ik heb de kookplaat nu een paar weken en ik moet zeggen dat het voor mij als alleenstaande meer dan genoeg is, ik ben echt tevreden. De prestaties van het apparaat zijn optimaal en zeer eenvoudig te bedienen. Bovendien is het gemakkelijk te vervoeren en gemakkelijk te bekijken. Nogmaals bedankt aan de fabrikant Klarstein!

Gecontroleerde beoordeling

Die Induktionskochplatte bietet genau das was die Produktbeschreibung verspricht. Schlichtes modernes Design trifft auf leichten praktischen Nutzen. Leicht zu verstauen und ggf. für einen Campingausflug geeignet. Optimal für eine kleine Küche wie in meinem Singlehaushalt geeignet.

De inductiekookplaat biedt precies wat de productbeschrijving belooft. Eenvoudig modern design gecombineerd met licht praktisch gebruik. Makkelijk op te bergen en eventueel geschikt voor op de camping. Ideaal voor een kleine keuken zoals in mijn eenpersoonshuishouden.

Meer klantenbeoordelingen weergeven Minder klantbeoordelingen laten zien