14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Glazen & Drinkbekers

Geen huishouden zonder glazen en bekers. Ze behoren tot de basisuitrusting van de keuken en mogen niet ontbreken. En laten we eerlijk zijn: Koffie, latte macchiato, thee en co. smaken toch veel beter in een mooi glas dan in een kopje, toch? De inhoud lijkt dan gewoon veel smakelijker en esthetischer. Tenslotte drinkt het oog ook mee!

Van beker tot glazen karaf

Niet al het glas is hetzelfde: Er zijn veel verschillende glassoorten die allemaal bepaalde eigenschappen hebben. Verschil vindt je zowel in formaat als in het volume en ook in de vorm. Ook de verwerking kan heel verschillend zijn. Zo hebben dubbelwandige glazen, bijvoorbeeld, uitstekende temperatuurregulerende en isolerende eigenschappen. Dat betekent dat koude drankjes langer koud blijven en hete dranken langer heet. Dat is vooral bij een cappuccino of een ijskoffie heel belangrijk. Ook gevoelsmatig heeft een dubbelwandig glas een positief effect. Zo verbrandt je, bijvoorbeeld, nooit je vingers omdat er tussen de beide glazen wanden een isolerende laag lucht zit. Bij koude drankjes beslaat het glas niet en blijven je handen dus droog. Een glazen kan beschikt vaak over een theezeefje: Dat is hartstikke handig en vereenvoudigt het zetten van thee. Er zijn daarnaast ook glazen kannen met een inzet of spies voor vruchten: Voor wanneer je je water een smaakje wil geven.

Glazen kopen: De belangrijkste features

Wil je je koffie op de traditionele manier (en voor veel mensen ook de enige echte manier) bereiden, kies je met een French Press voor de enige juiste optie. Deze cafetières zijn gemaakt van temperatuurbestendig en robuust borosilicaatglas en scoren punten door de kinderlijk eenvoudige bediening. Als je graag op je balkon of terras van je koffie geniet, heb je een koffieglas met deksel nodig. Daarmee bescherm je insecten tegen verdrinken en voorkom je tegelijk dat je knoeit tijdens het vervoeren van je kopje richting het balkon. Je hebt liever thee? Dan zul je dol zijn op een glazen kan met theestoof! Daarmee kun je je favoriete drank urenlang warm houden.

Waar moet ik op letten als ik glaswerk wil kopen?

Bedenk allereerst waar je het glaswerk voor nodig hebt. Voor hete of koude dranken, voor koffie of thee, voor kleine porties of voor de grote dorst? Glazen kannen met inzet zijn, bijvoorbeeld, optimaal wanneer je vaak losse thee gebruikt of graag drankjes met vers fruit drinkt. Dubbelwandig glaswerk biedt dankzij de isolerende kwaliteit veel voordelen en kan veelzijdig ingezet worden. Goed om te weten: Met borosilicaatglas kun je eigenlijk nooit de mist in gaan!

FAQ

Wat is borosilicaatglas?

Borosilicaatglas in een hoogwaardig, temperatuurbestendig en bijzonder breukvast glas, dat zich perfect voor allerlei soorten drankjes is. Het absorbeert geen luchtjes of smaakjes.

Mag een dubbelwandig glas in de vaatwasser?

Wanneer het dubbelwandige glas van borosilicaat gemaakt is, mag het normaal gesproken in de vaatwasser. En niet alleen dat: De speciale thermische glazen mogen zelfs in de magnetron!

Wat doe ik met theebloemen?

Theebloemen komen in glazen of glazen karaffen prachtig tot hun recht. Nadat ze met heet water overgoten zijn gaan ze open en ontplooien hun schoonheid.
Naar boven