14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Voedseldroger Test & Advies

Een voedseldroger maakt het zacht drogen van fruit, groente, vlees en kruiden mogelijk om lekkere en gezonde snacks te produceren. Bij de aanschaf van een voedseldroger moet je rekening houden met verschillende factoren, zoals capaciteit, vermogen en aanvullende functies. In deze gids lees je alles wat je weten moet om de juiste keuze te maken. We zullen het ook over droogmethodes en tips hebben om het beste uit je voedseldroger te halen. Vindt met ons de perfecte voedseldroger, die aan al je wensen voldoet.

Voedseldroger: vergelijken van functies en vermogen

In onze grote adviesgids leggen we uit hoe je voor de beste voedseldroger kunt kiezen. Want deze apparaten hebben verschillende functies. Voedseldrogers bieden regelbare temperaturen, timerfuncties en meerdere niveaus voor een gelijkmatige droging. Geavanceerde modellen hebben programmeerbare instellingen en automatische uitschakelfuncties. We presenteren met plezier een aantal voedseldrogers uit ons assortiment en helpen je zo voor de beste voedseldroger te kiezen.

Klarstein voedseldroger

Bananarama voedseldroger

Producttip

Bananarama voedseldroger

De voedseldroger met stapelsysteem is beschikbaar in twee kleuren. Timer, temperatuurinstelling en gering bedrijfsgeluid inclusief.

 • Eenvoudig te bedienen apparaat
 • Formaat naar behoefte regelbaar
 • Eenvoudig design
Naar de voedseldrogers

Klarstein voedseldrogers zijn met verschillende systemen en in verschillende stijlen en kleurvariaties beschikbaar. Belangrijk daarbij is altijd het formaat d.w.z. het oppervlak waarop gedroogd kan worden. Door een stapelsysteem kan dit individueel vergroot of verkleind worden. Bovendien zijn alle apparaten voorzien van een timer en een flexibele temperatuurinstelling. Handig, toch?

  Voordelen:​

 • Gering bedrijfsgeluid
 • Intuïtieve bediening
 • Bevat geen BPA

Klarstein fruitdroger

Tutti Frutti voedseldroger

Producttip

Tutti Frutti voedseldroger

Fruit op 4 niveaus drogen: Met de Tutti Frutti voedseldroger kinderlijk eenvoudig. Het apparaat neemt maar weinig ruimte in, maar biedt veel plaats voor fruit, groente, vlees en meer.

 • Kleurrijk design
 • 3D-circulatie voor gelijkmatig drogen
 • Met leddisplay
Naar de fruitdrogers

Klarstein fruitdrogers vinden in elke keuken plaats Van een klein, compact apparaat tot aan grote modellen is de keuze geheel aan jou. Met handige rvs schappen wordt het drogen en aansluitend de reiniging heel eenvoudig. Ook qua kleur en design is de keuze groot.

  Voordelen:​

 • Praktisch inschuifsysteem
 • Gelijkmatige hitteverdeling
 • Verschillende designs

  Nadelen:​

 • Verhoudingsgewijs klein

Klarstein infrarood voedseldroger

Florida Jerky voedseldroger

Producttip

Florida Jerky voedseldroger

Infrarood voedseldroger met innovatieve techniek gecombineerd met een elegant en edel design. De Florida Jerky droogt snel en gelijkmatig.

 • Innovatieve infraroodtechniek
 • Met touch display & 4 programma's
 • 5 niveaus
Naar de infrarood voedseldrogers

Nieuwste infraroodtechniek voor een zacht, maar snel droogproces. Bij infrarood voedseldrogers hoef je niets anders te doen dan je levensmiddelen over de schapjes verdelen en het benodigde programma te selecteren: Fruit, groente, vlees of andere levensmiddelen. Je kiest en het apparaat neemt de optimale instellingen over. Zo simpel kan het duurzaam conserveren van levensmiddelen zijn.

  Voordelen:​

 • Innovatieve techniek
 • Snel drogen
 • Eenvoudig design

Klarstein voedseldroger gastro

Master Jerky 300 voedseldroger

Producttip

Master Jerky 300 voedseldroger

20 rvs schapjes, eenvoudige bediening en 3 m² plaats voor levensmiddelen. Dit brengt de Master Jerky allemaal mee

 • Veel plaats voor te drogen levensmiddelen
 • Eenvoudige bediening
 • Timer en temperatuur regelbaar
Naar de voedseldrogers

Ook in de gastronomie zijn voedseldrogers erg handig. Paddenstoelen, vruchten, bessen of kruiden: Wie zelf droogt kan zijn creaties bijzondere flair geven. Met gastro voedseldrogers van Klarstein kunnen grote hoeveelheden levensmiddelen worden gedroogd en dus geconserveerd en geconcentreerd worden.

  Voordelen:​

 • Veel plaats
 • Efficiënt droogproces
 • 20 niveaus

  Nadelen:​

 • Neemt veel plaats in
 • Verhoudingsgewijs duur

Voedseldrogers vergeleken

Bananarama voedseldroger Tutti Frutti voedseldroger Florida Jerky voedseldroger Master Jerky 300 voedseldroger
Temperatuurbereik 40 tot 70°C 35 - 80 °C 35 tot 75 °C 40-90 °C
Etages 6 4 5 20
Vermogen 550 Watt 400 Watt 500 Watt 2000 Watt
Gewicht 3,4 kg 2,85 kg 6,5 kg 42 kg
Afmetingen (per etage) 42 x 28,5 cm 24,5 x 20,3 cm 30 x 24 cm 40 x 38 cm
Bijzonderheden - Timer: 1 - 48 uur
- LC display
- 3D-circulatie
- Leddisplay
- Infraroodtechniek
- 4 programma's: fruit, vlees, groente of yoghurt
- Timer tot 24 uur
- Krachtige motor

De juiste voedseldroger kiezen

Voor thuis of in de gastronomie: Als je een voedseldroger wilt aanschaffen, zorgen wij ervoor dat je een goed geïnformeerde beslissing kunt nemen. Je vraagt je waarschijnlijk af waar je zoal op moet letten? Wij vertellen het je!

  • Capaciteit: Bedenk hoeveel je per keer wilt drogen en kies een voedseldroger die groot genoeg is of met een voldoende aantal niveaus.
  • Vermogen: Let op het vermogen om er zeker van te zijn dat het apparaat snel en efficiënt droogt.
  • Temperatuurcontrole: Controleer of de voedseldroger een regelbare temperatuur biedt om verschillende levensmiddelen correct te kunnen drogen.
  • Timerfunctie: Een timer maakt het mogelijk de droogtijd nauwkeurig te sturen.
  • Reiniging en onderhoud: Let erop of de voedseldroger gemakkelijk schoon te maken is en of afneembare onderdelen in de vaatwasser kunnen.
  • Volume: Denk ook aan het bedrijfsgeluid van de voedseldroger, vooral als je hem in een geluidgevoelige omgeving wilt gebruiken.
  • Prijs: Vergelijk de prijzen van de verschillende modellen en houdt daarbij rekening met de geboden functies en vermogen.

FAQ

Een voedseldroger droogt levensmiddelen bij lage temperaturen door langzaam het vocht te onttrekken. De levensmiddelen worden op niveaus geplaatst terwijl een ventilator voor een gelijkmatige luchtcirculatie zorgt. De temperatuur ligt gewoonlijk tussen 40°C en 70°C. Het droogproces duurt, afhankelijk van het levensmiddel en vochtgehalte, meerdere uren tot meerdere dagen. Aan het einde heb je dan houdbare levensmiddelen die langer bewaard kunnen worden. Een infrarood voedseldroger gebruikt infraroodstraling om levensmiddelen zacht en efficiënt te kunnen drogen.

Een voedseldroger kan heel veel verschillende levensmiddelen drogen, waaronder fruit, zoals appels, bananen, bessen, tomaten en mango's, groentes, zoals wortels en paprika, kruiden en specerijen, vlees en vis, noten, zaden en paddenstoelen, maar ook bloemblaadjes voor decoratieve doeleinden. De mogelijkheden zijn bijna onbegrensd, zolang de levensmiddelen maar de juiste grootte en voorbereiding heeft.

Het stroomverbruik van een voedseldroger varieert per model, vermogen en gebruiksduur. Over het algemeen ligt het stroomverbruik van voedseldrogers in een bereik van circa 300 tot 600 watt per uur. Sommige modellen kunnen een hoger vermogen hebben, vooral wanneer ze aanvullende functies hebben, zoals programmeerbare instellingen of meer capaciteit. Voedseldrogers voor het gastronomische bereik hebben een vermogen tot 2000 watt.

De droogtijd voor appelringen in een voedseldroger ligt meestal tussen de 6 en 12 uur, afhankelijk van de dikte van de ringen, de droogtemperatuur en de gewenste droogtegraad.

Het drogen van levensmiddelen kan een gezonde bereidingswijze zijn omdat de voedingsstoffen grotendeels behouden blijven en het geen extra conserveringsmiddelen of suiker vereist. Het is belangrijk om kwalitatief hoogwaardige levensmiddelen te gebruiken en ze correct te bewaren. Drogen moet gezien worden als aanvulling op een evenwichtige voeding.

Het benodigde vermogen (watt) hangt van verschillende factoren af, zoals de grootte van het apparaat, het aantal niveaus en de gewenste droogtijd. Over het algemeen hebben de meeste voedseldrogers een vermogen van 400 tot 1000 watt. Minder vermogen kan voldoende zijn wanneer je maar af en toe kleine hoeveelheden wilt drogen. Als je daarentegen vaker of grotere hoeveelheden wilt drogen, kan een voedseldroger met meer verhogen efficiënter zijn. Het is belangrijk de informatie van de fabrikant te controleren en rekening te houden met je eigen wensen en voorkeuren om zo te bepalen welk vermogen voldoet voor jouw voedseldroger.

Naar boven