Elektrische deken - Test & Adviesgids

Wanneer je op koude winterdagen op zoek bent naar weldadige warmte en behaaglijkheid, is een elektrische deken de perfecte oplossing. Met een elektrische deken ben je binnen korte tijd weer lekker warm, nestel je je heerlijk op de bank en vergeet je de kou. Ongeacht of je hem op bed, op de bank of in je werkkamer gebruikt: een elektrische deken biedt individueel comfort en een behaaglijke ambiance. Profiteer van de voordelen van een elektrische deken en lees in onze grote adviesgids welke modellen we voor je in het assortiment hebben.

Elektrische dekens: vergelijk van functies en vermogen

Met een elektrische deken heb je de mogelijkheid om de gewenste warmte individueel naar eigen behoefte te regelen. Veel modellen hebben bovendien een timer, die het mogelijk maakt om de elektrische deken automatisch na een bepaalde tijd te deactiveren. Je kunt je dus volledig ontspannen en gaan slapen. Daarnaast bieden sommige elektrische dekens ook een speciale 'snelle verwarmingsmodus', waarmee de deken binnen een paar minuten op de gewenste temperatuur is. Ontdek ons assortiment knusse elektrische dekens in verschillende formaten en vindt degene die precies goed is voor jou.

Dr. Watson XL Heizdecke

Producttip

Dr. Watson XL elektrische deken

Elektrische deken van aangenaam micropluche. De Dr. Watson is superzacht, heeft 3 warmtestanden en is beschikbaar in verschillende kleuren en met verschillende motieven.

 • Uitschakelfunctie na 3 uur
 • Eenvoudig in gebruik
 • Superzacht materiaal
Naar de elektrische dekens

Een warmtedeken is meer iets voor oudere mensen? Nou mooi niet! Onze elektrische dekens zijn beschikbaar in allerlei formaten, kleuren en motieven en zullen ook jou in een handomdraai overtuigen met hun warme omhelzing. Dankzij het eenvoudige gebruik, het superzachte materiaal en veilige uitschakelfunctie zijn ze perfecte winterse huisgenoten.

  Voordelen:​

 • Veilig en eenvoudig in gebruik
 • Zacht en machinewasbaar
 • In veel kleuren beschikbaar

  Nadelen:​

 • Heeft een stopcontact nodig.

Klarstein warmtedeken

Havasia UV 8 Geschirrspüler

Producttip

Dr. Watson XXL elektrische deken

Tweepersoons warmtedeken: Deze elektrische deken is met 180 x 200 cm extra groot en zorgt voor aangename uurtjes.

 • Elektrische deken met 3 warmtestanden
 • Aangenaam coral fleece
 • Afneembare bediening
Naar de warmtedekens

De Klarstein warmtedekens zijn in verschillende kleuren beschikbaar en kunnen aan je huis worden aangepast. Dankzij het bijzonder zachte fleece zijn ze ook als gewone knuffeldeken al een echt highlight. Met de bediening zijn ze heel gemakkelijk in 3 standen in te stelen om je zo goed mogelijk te verwarmen. Bovendien zijn alle elektrische knuffeldekens geschikt voor in de wasmachine.

  Voordelen:​

 • Extra groot en knuffelig
 • Geschikt voor de wasmachine
 • Automatische uitschakeling na 3 uur

  Nadelen:​

 • Heeft een stopcontact nodig.

Klarstein verwarmingsmat

Magic Carpet DLX Heizmatte

Producttip

Magic Carpet DLX verwarmingsmat

Een verwarmingsmat voor warme voeten: Echt een Magic Carpet. Op kantoor, in de caravan, in je studio of waar je maar wilt. Hiermee heb je nooit meer koude voeten.

 • 4 warmtestanden
 • Timerfunctie
 • Antisliplaag
Naar de verwarmingsmatten

Verwarmingsmatten zijn vooral voor in de winter en dan vooral voor mensen die snel koude voeten hebben. Juist tijdens de werkdag aan je bureau, zorgen ze voor heerlijk warme voeten en daarmee ook voor een betere doorbloeding. Onze verwarmingsmatten zijn in verschillende formaten beschikbaar en dankzij het LC display heel gemakkelijk in gebruik.

  Voordelen:​

 • Zorgt voor warme voeten
 • Intuïtief gebruik
 • Eenvoudig design

  Nadelen:​

 • Niet geschikt voor de wasmachine
 • Heeft een stopcontact nodig.

Klarstein warmtemat

Magic-Carpet DX Heizteppich

Producttip

Magic-Carpet DX warmtemat

Gemakkelijk in gebruik en altijd net zo warm, als je het graag hebt: Met een Klarstein warmtemat zeg je dag tegen koude voeten!

 • Gemakkelijk in gebruik met kleurrijke leds
 • 40 x 60 cm groot
 • Korte opwarmfase
Naar de warmtematten

Warmtematten zijn handig en helpen op elk moment tegen koude voeten. Maar ook voor het drogen van schoenen of warme slaapplaats voor huisdieren is de mat heel geschikt. Een echte allrounder dus, die een gezellige en warme omgeving creëert. Denk ook jij aan een kleine warmtemat voor de winter?

  Voordelen:​

 • Eenvoudig in gebruik
 • Overtrek wasbaar
 • Antisliplaag

  Nadelen:​

 • Zonder display
 • Heeft een stopcontact nodig.

Elektrische dekens vergeleken

Dr. Watson XL elektrische deken Dr. Watson XXL elektrische deken Magic Carpet DLX verwarmingsmat Magic-Carpet DX warmtemat
Prijs / Kwaliteit​​​​​ Goed, 110,99 euro Heel goed, 89,99 euro Heel goed, 71,99 euro Heel goed, 71,99 euro
Productafmetingen​​​​​ 180 x130 cm 200 x 180 cm​ 40 x 98 cm​ 40 x 60 cm
Gewicht 2 kg​ 2,6 kg​ 0,8 kg​ 0,6 kg​​
Vermogen 120 watts 120 watts 100 watts 75 watts
Temperatuurstanden 3​ 3​ 4​ 3​
Materiaal Micropluche Coral fleece Met antisliplaag aan de onderkant
Soort elektrische deken Grote elektrische deken Warmtedeken voor 2 personen Verwarmingsmat voor de voeten Warmtemat voor de voeten
Functies ​​ Automatisch uitschakelen na 3 uur, 3 warmtestanden Oververhittingsbescherming, 3 warmtestanden, automatisch uitschakelen na 3 uur Timerfunctie, antisliplaag Timerfunctie, antisliplaag, oververhittingsbescherming
Bijzonderheden​ Analoge bediening met digitale weergave, wolwasprogramma wasmachine, 2 m stroomkabel Analoge bediening met digitale weergave, wolwasprogramma wasmachine, 2,35 m stroomkabel LC display, handwas, 2 m stroomkabel Bediening met kleurrijke leds, op 30° wasbaar (fijnwasprogramma), 2 m stroomkabel
Kleurselectie​​​​​​ Grijs, bruin, rood, beige, zwart Antraciet met motief, bruin met motief, groen met motief, beige, beige met motief Antraciet Antraciet

De juiste elektrische deken aanschaffen

Als je een elektrische deken wilt kopen, moet je allereerst op de afmetingen letten om er zeker van te zijn dat hij op je bed of bank past. Controleer ook de kwaliteit van het materiaal en let erop dat het om een zacht en aangenaam weefsel gaat. Controleer of de warmtedeken over verschillende warmtestanden beschikt zodat je de warmte volgens je eigen persoonlijke voorkeur kunt instellen. Tenslotte is het aan te raden op veiligheidskenmerken, zoals een oververhittingsbescherming of een automatische uitschakeling, te letten om een veilig gebruik te garanderen. Heb je eerder koude voeten of spierstijfheid tijdens kantooruren, dan is een verwarmingsmat of warmtemat aan te raden. In elk geval is ook het stroomverbruik een aandachtspunt. Zo kun je het voor jou perfecte artikel kopen!

Elektrische deken FAQ

Ja, een elektrische deken kan bij correct gebruik als veilig en gezond worden beschouwd. Het is echter van belang op veiligheidskenmerken, zoals een oververhittingsbescherming of automatische uitschakeling, te letten en de elektrische deken niet overmatig te gebruiken.

De keuze tussen een warmtekussen en een elektrische deken hangt van je individuele behoefte af. Een warmtekussen is meestal kleiner en meer geconcentreerd op een specifieke zone, zoals bijvoorbeeld de rug of nek. Het biedt doelgericht warmte en kan bij pijn of spierstijfheid heel effectief zijn. Een elektrische deken is daarentegen groter en dekt een groter oppervlak af, zoals het hele bed of de bank. Ze biedt een gelijkmatige warmte en maakt het mogelijk je er helemaal in te nestelen. Als je dus een warmtebron met een groot oppervlak zoekt, is een elektrische deken de beste keuze. Uiteindelijk komt het op je persoonlijke voorkeur en het gebruiksdoel aan.

Ja, het is mogelijk om met een elektrische deken te slapen. Veel mensen vinden dat aangenaam en ontspannend. Let er wel op dat de elektrische deken over een beveiliging beschikt, zoals een oververhittingsbescherming, en volg de aanwijzingen van de fabrikant. Het is aan te raden om de elektrische deken voor het slapen gaan uit te schakelen of een timer te gebruiken om een veilig gebruik te garanderen.

Er zijn geen nauwkeurige regels voor hoe lang je op een elektrische deken mag liggen. Het wordt echter aanbevolen om haar niet overmatig lang te gebruiken. Het is van belang de aanwijzingen van de fabrikant in acht te nemen en de elektrische deken niet langdurig zonder toezicht ingeschakeld te laten. Sommige elektrische dekens beschikken over een automatische uitschakelfunctie, die na een bepaalde tijd actief wordt. Het is aan te raden om regelmatig pauzes in te lassen en op je eigen comfort en gevoel van welzijn te letten. Als je gezondheidsproblemen hebt of onzeker bent is het verstandig een arts te raadplegen.

Elektrische dekens zijn veilig zolang ze correct worden gebruikt. Ze beschikken over veiligheidsfuncties zoals een oververhittingsbescherming en een automatische uitschakeling. Het is belangrijk de aanwijzingen van de fabrikant te volgen, de elektrische deken in goede conditie te houden en haar niet overmatig te gebruiken. Net als bij alle elektrische apparaten moet je er voorzichtig mee omgaan en bij onregelmatigheden het gebruik staken.

Het stroomverbruik van een elektrische deken kan per model, verwarmingsstand en gebruiksduur variëren. Normaal gesproken verbruikt een elektrische deken tussen de 50 en 200 watt. Om het nauwkeurige stroomverbruik te bepalen kun je een blik werpen op het energielabel of de specificaties van de fabrikant. Bedenk echter dat het daadwerkelijke stroomverbruik afhangt van verschillende factoren, zoals de gebruiksduur en de gekozen warmtestand. Om energie te besparen is het aan te raden om de deken niet onnodig lang ingeschakeld te laten en haar op tijd weer uit te schakelen, wanneer ze niet meer nodig is.

Een elektrische deken functioneert door elektrische weerstandsverwarming. Binnenin bevinden zich verwarmingselementen, waar elektrische stroom doorheen gaat wat warmte produceert. Deze warmte wordt dan gelijkwaardig verdeeld via het materiaal van de verwarmingsdeken en creëert zo een aangename warmtebron.

Om een elektrische deken te wassen kun je het beste de aanwijzingen van de fabrikant volgen. De Klarstein elektrische dekens zijn bijna allemaal op 30° in het wolwasprogramma te wassen. Daarvoor hoef je alleen de bedieningsmodule van de deken maar te verwijderen en daarna kan hij zo de wasmachine in.

Naar boven