Brauheld Pro maischketel 2500W 35L 30-100°C circulatiepomp roestvrijstaal 35 ltr
Brauheld Pro maischketel 2500W 35L 30-100°C circulatiepomp roestvrijstaal 35 ltr
Brauheld Pro maischketel 2500W 35L 30-100°C circulatiepomp roestvrijstaal 35 ltr
Brauheld Pro maischketel 2500W 35L 30-100°C circulatiepomp roestvrijstaal 35 ltr
Brauheld Pro maischketel 2500W 35L 30-100°C circulatiepomp roestvrijstaal 35 ltr
Brauheld Pro maischketel 2500W 35L 30-100°C circulatiepomp roestvrijstaal 35 ltr
Brauheld Pro maischketel 2500W 35L 30-100°C circulatiepomp roestvrijstaal 35 ltr
Brauheld Pro maischketel 2500W 35L 30-100°C circulatiepomp roestvrijstaal 35 ltr
Brauheld Pro maischketel 2500W 35L 30-100°C circulatiepomp roestvrijstaal 35 ltr

Brauheld Pro maischketel

Mashketel Zilver
828,99 € incl. BTW
Capaciteit:

Brauheld Pro maischketel

828,99 € incl. BTW
Direct leverbaar Levertijd: 3 - 5 dagen
30 dagen retourrecht Gratis bezorging

Top features

Het eigen craftbier: complete set voor het perfecte Home Brewing bier

Afneembaar controlepaneel: MemoryBrew-System met 11 programmeerbare brouwstappen en 9 geheugens voor recepten

Gelijkmatig verwarmen: MashFlow-technologie voor verticaal circuleren van de maische

Productdetails

Licht of donker, boven- of ondergistend, witbier of pils, met de Klarstein Brauheld Pro maischketel bevat zelfgemaakt bier het juiste stamwort. Zelfs leken serveren met dit bierbrouw-apparaat gewoon iets verfrissends en lekkers dat zelf gebrouwen is! Dankzij drie verschillende afmetingen en nogmaals verbeterde handling vindt iedereen hier de passende ketel voor zijn of haar brouwwensen.

Beginner of ervaren hobbyrouwer, de Klarstein Brauheld Pro maischketel levert een eenvoudig compleet pakket om de maisch te maken. Met een overzichtelijk bedieningspaneel met LCD-display kan gedetailleerd en manueel temperatuur, kooktijd en vermogen worden ingesteld. Ons beproefde MemoryBrew-System wordt als bijzonder praktisch ervaren: heel eenvoudig tot 11 brouwstappen programmeren en opslaan. Zo zijn ook na meerdere brouwprocessen de gelijke resultaten gegarandeerd en maximaal 9 geheugens voor recepten maken afwisselende brouwprocessen mogelijk. Snelle starters kunnen direct een van de vier voorgeprogrammeerde recepten voor licht bier of bier met volle smaak, lagerbier of witbier gebruiken. Het bedieningsgedeelte is flexibel met de brouwketel verbonden en kan overeenkomstig gemakkelijk worden weggenomen.
Het verwarmingselement met 100 tot 200 watt vermogen brengt de maische tot koken, naar keuze met 30 tot 100 °C. Om ervoor te zorgen dat ook exact de juiste kooktijden voor de aparte stappen worden aangehouden, kan de timer op de minuut precies worden ingesteld van 1 tot 99 minuten, voor alle tot elf brouwstappen aan toe.  De LC-display toont daarbij precies met welke stap de Brauheld Pro zich op dat moment bezighoudt.

Bijzonder praktisch is het gepatenteerde, 3-dimensionale circulatiesysteem van de Klarstein Brauheld Pro bierbrouwinstallatie: de MashFlow-technologie pompt het beslag van onder naar boven en zorgt zo voor de gelijkmatige verwarming en circulatie. De Anti-Burn-Circulation ondersteunt krachtig bij het roeren doordat ze op de bodem van de ketel voor een constante beweging zorgt.

De uitneembare graanhouder met zeef-inzetstuk maakt het erg gemakkelijk de bostel uit de wort te verwijderen. Het snelkoppelingssysteem van de circulatiepomp maakt het mogelijk om met enkele handgrepen de pompslang en afvoerkraan van elkaar te verwijderen.  Dan kan de bereide maische direct in de fermentatietank worden overgegoten. Alle delen zijn van 304-roestvrij staal vervaardigd. Daardoor komt er geen metalen smaak in het bier en de reiniging is bijzonder eenvoudig.

Een fris biertje uit de eigen huisbrouwerij? Niets gemakkelijker dan dat: met de Klarstein Brauheld Pro maischketel behaalt iedere hobby brouwmeester heel ongecompliceerd het juiste stamwort.

Let erop dat in Duitsland voor het brouwen van bier aangifte gedaan moet worden bij de verantwoordelijke overheidsinstantie (Hauptzollamt).

 

Laat meer zien

Kenmerken

Gebruikershandleiding in pdf formaat
 • Manuele of automatische bediening van het maischproces
 • 11 te programmeren maisch-stappen
 • 9 geheugens voor recepten
 • Temperatuur, tijd en vermogen regelbaar
 • Instelbare temperatuur: 30 tot 100 °C
 • Timer: 1 tot 99 minuten
 • Volume van de ketel: 30 / 35 liter (vloeistof met mout / alleen vloeistof)
 • Scala vulstand  binnenin de ketel
 • Weergave van de lopende maische-stappen
 • Afvoerkraan met fijnmazige filterslang
 • Deksel van hittebestendig glas
 • Uitneembare graanhouder voor eenvoudig verwijderen van de bostel
 • Circulatiepomp voor eenvoudig roeren
 • Snelkoppelingsfunctie van het pompslang
 • Inclusief zeef-inzetstuk voor het filteren van het beslag
 • Aparte schakelaar voor pomp en verwarmingssysteem
 • Controlepaneel met LCD-display en kabelverbinding
 • Uitschakelknop aan de voorkant van het apparaat
 • Alle metalen delen van 304 roestvrijstaal
 • Stroomverzorging: 220-240V~ | 50/60Hz
Brauheld Pro maischketel 2500W 35L 30-100°C circulatiepomp roestvrijstaal

Afmetingen & Technische details

 • Afmetingen (met kraan, greep en buis): ca. 49 x 76 x 40 cm (BxHxD)
 • Afmetingen binnenkant: ca. 35 x 40 cm (ØxH))
 • Graanhouder: 30,7 x 38 cm, (ØxH)
 • Snoerlengte bediengedeelte: 80 cm
 • Snoerlengte: ca. 120 cm
 • Gewicht: ca. 9 kg

Omvang levering

 • 1 x ketel met circulatiepomp
 • 1 x rooster
 • 1 x circulatieleiding
 • 1 x filterhouder met afneembaar handvat
 • 1 x filterbuis
 • 1 x glazen deksel
 • 1 x stopper
 • Duitstalige gebruiksaanwijzing (andere talen: Engels)

Omvang levering

Direct leverbaar Levertijd: 3 - 5 dagen

Klantenbeoordelingen

(13 Beoordelingen) Je mening toevoegen
Er zijn nog geen beoordelingen voor dit artikel.

Klantenmeningen uit andere landen

Gecontroleerde beoordeling

Normalerweise schreibe ich keine Rezesionen, aber diesmal mach ich eine Ausnahme da mir bei dem Brauheld doch ein paar Sachen negativ aufgestoßen sind. Die Lieferung hat sich leider etwas verzögert was am Ende aber nicht schlimm war. Kann passieren und ist kein Weltuntergang. Der erste äußere Eindruck war sehr gut. Die Vorfreude war da, zumindest bis ich mich das erste mal am schlecht verarbeiteten Metall geschnitten habe. Die Kanten sind wirklich gefährlich scharf und hinterlassen keinen guten Eindruck, dafür tiefe Einschnitte. Nachdem ich das Malzrohr aus dem Kessel genommen hatte - der nächste Schnitt in die andere Hand, super! Aber leider war das noch nicht alles. Beim genauen hinsehen war beim Inneren des Malzrohrs Gebrauchsspuren zu erkennen! Wie kann das sein bei einem neuen, originalverpackten Produkt direkt vom Hersteller? Man könnte sagen dass das bei der Herstellung zustande kam, aber wie kommen dann klebrige Würzereste an die Füße des Behälters?! Oberecklig!!! Ich war kurz davor wieder alles einzupacken und mit besten Grüßen zurückzusenden. Da ich den Kessel dennoch behalten wollte, habe ich ihn letztendlich gründlich gereinigt. Aber mal ganz ehrlich, muss das sein? Vielleicht sollte die Retourabteilung das nächste Mal die Rückläufer genau prüfen bevor sie ein neues Set zusammenstellt um es dann wieder als neu zu verkaufen. Ich fand die Aktion irgendwie daneben. Trotzalledem habe ich den ersten Braugang durchgeführt und war schon angetan dass alles in einem Gerät so gut funktioniert. Komisch war nur, dass beim Würze kochen alles schön gesprudelt hat, aber die Temperaturanzeige bei 98 Grad stehen blieb und der Counter dadurch nicht gestartet ist und ich dadurch die Hopfenzugaben nicht einstellen konnte. Schon schade. Ich hoffe mal dass das eine Einstellungssache ist und ich mich noch einarbeiten muss. Ansonsten muss ich hier noch einen Nachtrag machen. Womit ich nicht gerechnet habe war das Gewicht des vollem Malzrohrs beim Versuch es anheben. Man sollte sich vorher überlegen wo der Brauheld steht um die Maische abtropfen zu lassen. Am besten in Bodennähe oder man hat eine helfende Hand oder eine Hebehilfe. Das waren meine erste Erfahrungen mit Klarstein. Nicht die besten, aber mal sehen was die Zukunft bringt.

Normaal schrijf ik geen recensies, maar deze keer maak ik een uitzondering omdat een paar dingen over de Brauheld mij als negatief overkwamen. Helaas liep de levering wat vertraging op, maar dat viel uiteindelijk mee. Het kan gebeuren en het is niet het einde van de wereld. De eerste externe indruk was zeer goed. De verwachting was er, in ieder geval totdat ik mezelf voor het eerst sneed aan het slecht bewerkte metaal. De randen zijn echt gevaarlijk scherp en laten geen goede indruk achter, maar diepe inkepingen wel. Nadat ik de moutbuis uit de ketel had gehaald - de volgende snee in de andere hand, geweldig! Maar helaas was dat niet alles. Bij nader inzien waren er gebruikssporen te zien aan de binnenkant van de moutpijp! Hoe kan dat met een nieuw, origineel verpakt product rechtstreeks van de fabrikant? Je zou kunnen zeggen dat het tijdens de fabricage is gemaakt, maar hoe komt het plakkerige wort dan op de bodem van de container terecht?! Geweldig!!! Ik stond op het punt alles weer in te pakken en met vriendelijke groeten terug te sturen. Omdat ik de ketel toch wilde houden, heb ik hem uiteindelijk grondig schoongemaakt. Maar eerlijk gezegd, moet het zo zijn? Misschien moet de retourafdeling de volgende keer de retourzendingen eens goed controleren voordat ze een nieuwe set samenstellen en deze vervolgens weer als nieuw verkopen. Ik vond de actie op de een of andere manier verkeerd. Ondanks dit alles heb ik de eerste brouwbeurt uitgevoerd en was onder de indruk dat alles zo goed werkte in één apparaat. Het enige vreemde was dat alles mooi borrelde als het wort gekookt was, maar de temperatuurweergave bleef op 98 graden staan en de teller startte niet en ik kon de hoptoevoegingen niet aanpassen. Jammer. Ik hoop dat dit een aanpassingsdingetje is en dat ik er nog aan moet wennen. Anders moet ik hier een addendum maken. Wat ik niet had verwacht, was het gewicht van de volle moutpijp die hem probeerde op te tillen. Bedenk vooraf waar de brouwheld de puree laat uitlekken. Het liefst dichtbij de grond of je hebt een helpende hand of een tilhulpmiddel. Dat was mijn eerste ervaring met Klarstein. Niet de beste, maar laten we eens kijken wat de toekomst brengt.

Gecontroleerde beoordeling

Vorab: Wer in diesem Preissegment ein ausgereiftes All-in-one Produkt sucht muss weiter suchen. Der Brauheld Pro30 ist ein solider Braukessel. Die Bedienung ist verständlich und übersichtlich. Wer dazu eine Hilfestellung brauch dem empfehle ich Youtube. Dort findet man einige Videos, von versierten Brauern, die hilfreich im Umgang mit dem Gerät sind. Wer etwas geschickt ist, kann auf der Grundlage dieses Kessels, mit ein paar Änderungen an den Verschraubungen/Dichtungen, einen Super langlebigen Brauhelfer kreieren, da dort nicht so ganz hochwertige Teile verbaut sind. Aber alles in Allem verdiente 4 Sterne bei dem Preis.

Allereerst: als je op zoek bent naar een volwassen alles-in-één product in dit prijssegment, moet je blijven zoeken. De Brauheld Pro30 is een degelijke brouwketel. De bediening is begrijpelijk en duidelijk. Ik raad YouTube aan aan iedereen die hulp nodig heeft. Daar vindt u enkele video's van ervaren brouwers die behulpzaam zijn bij het gebruik van het apparaat. Als je een beetje slim bent, kun je op basis van deze ketel een super duurzame brouwhulp maken met een paar wijzigingen aan de schroefverbindingen/afdichtingen, aangezien er niet erg hoogwaardige onderdelen zijn geïnstalleerd. Maar al met al verdient het 4 sterren voor de prijs.

Gecontroleerde beoordeling

Habe mir den Brauheld gekauft, da die ersten Brauversuche mit einem Einwegschnellkochtopf zu mühsam und aufwendig waren. Meine Erwartungen waren, durch den Brauheld ein genaueres, entspannteres und schnelleres Bierbrauen zu Hause zu ermöglichen. Nach kurzem Studieren der Bedienungsanleitung konnte der Brauheld in Betrieb genommen werden. Es hat super funktioniert. Begeistert war ich von der Wärmeleistung die dieses Gerät bringt. Innerhalb kürzester Zeit konnten 40 Liter auf die Rasttemperatur gebracht werden. Leider hat sich gleich beim Ersten Brauen die Pumpe verabschiedet. Diese wurde jedoch anstandslos vergütet und ich konnte eine Ersatzpumpe einbauen. Die Steigleitung der MashFlow-Technologie war leider nicht ganz dicht und ich musste hier selber nachbessern mit Dichtungen etc. . Aus meiner Sicht ist die anti-burn-circulation etwas zu schwach, vor allem wenn die MashFlow-Technologie gleichzeitig zugeschalten ist. Mir ist beim Brauen der feine Anteil des Malzes durch das Malzsieb geflogen, am Boden angebrannt und dadurch hat sich die Steuerung abgeschalten was im Endeffekt zu einem Erfolglosen Brautag geführt hat. Ich habe den Brauheld mit einem Rüher und Motor Marke Eigenbau versehen, damit das nicht mehr passiert und nun sollte es keine Probleme mehr geben. Aus meiner Sicht ist das ein toller Braukessel mit dem gutes Bier gebraut werden kann. Die antiburn circulation könnte etwas stärker sein. Die Qualität ist wirklich gut, dafür dass hier selbst noch Optimierungen vorgenommen werden müssen, finde ich das Preis/Leistungs Verhältnis nicht angemessen.

Ik heb de Brauheld gekocht omdat de eerste pogingen om te brouwen met een wegwerp snelkookpan te omslachtig en tijdrovend waren. Mijn verwachting was dat de Brauheld thuis preciezer, relaxter en sneller bier zou brouwen. Na een korte bestudering van de gebruiksaanwijzing kon de Brauheld in gebruik worden genomen. Het werkte geweldig. Ik was onder de indruk van de warmteafgifte die dit apparaat met zich meebrengt. Binnen zeer korte tijd kon 40 liter op rusttemperatuur worden gebracht. Helaas gaf de pomp het op zodra ik voor het eerst brouwde. Dit werd echter zonder aarzelen vergoed en ik kon een vervangende pomp installeren. Helaas was de stijgbuis van de MashFlow-technologie niet helemaal strak en heb ik die zelf moeten verbeteren met afdichtingen etc. . Naar mijn mening is de anti-verbrandingscirculatie iets te zwak, vooral als tegelijkertijd de MashFlow-technologie wordt ingeschakeld. Toen ik aan het brouwen was, vloog het fijne deel van de mout door de moutzeef, verbrandde op de grond en de besturing viel daardoor uit, wat uiteindelijk leidde tot een mislukte brouwdag. Ik heb de Brauheld voorzien van een zelfgemaakte roerder en motor zodat dit niet meer gebeurt en er nu geen problemen meer zouden moeten zijn. Wat mij betreft een prima brouwketel waar goed bier mee gebrouwen kan worden. De antiverbrandingscirculatie zou iets sterker kunnen zijn. De kwaliteit is echt goed, maar ik vind de prijs/prestatieverhouding niet geschikt voor het feit dat hier nog optimalisaties moeten worden doorgevoerd.

Gecontroleerde beoordeling

Leider hält der Apparat die Temperatur nicht exakt. Die Steuerung lässt sich gut bedienen.

Helaas houdt het apparaat de temperatuur niet exact vast. De bedieningselementen zijn gemakkelijk te gebruiken.

Gecontroleerde beoordeling

Hält was er verspricht nach dem ersten Sud bin ich vollauf zufrieden. Mir sind bis jetzt keine negativen Dinge aufgefallen. Auch passt das Preis-Leistungs-Verhältnis im Vergleich zu anderen Anbietern.

Doet wat het belooft na het eerste brouwsel ben ik helemaal tevreden. Tot nu toe heb ik nog geen negatieve dingen gemerkt. De prijs-prestatieverhouding past ook in vergelijking met andere aanbieders.

Gecontroleerde beoordeling

Nur 3 Punkte da besonders in der Reinigung gegensätzlich zu den Rezessionen hier noch definitiv Verbesserungspotential herrscht! Rille unten im Topf nicht geschlossen sondern mit Spalt so dass die Reinigung schwierig ist. Der Aufschraubfilter ist billig verarbeitet. Dichtungen unbedingt selbst nachziehen! Waren bei mir locker und gab eine kleine Überschwemmung! Größtes Manko, Programmierung nicht auf 100 Grad stellen, Messung erreicht die 100 Grad nicht auch wenn dass Wasser bereits brodelt, so dass die Programmierung nicht startet! Hier sollte dringend softwareseitig nachgebessert werden! Auch das Koch Verhalten ist nicht konstant und führt in Spitzenzeit dazu dass es überhäuft! Nicht gut! Ansonsten macht es was es soll. Wenn hier noch nachgebessert würde wären 5 Sterne drin!

Slechts 3 punten omdat er, in tegenstelling tot de recessies, zeker ruimte voor verbetering is, vooral in de schoonmaak! Groef aan de onderkant van de pot is niet dicht maar met een opening zodat schoonmaken lastig is. Het opschroeffilter is goedkoop gemaakt. Zorg ervoor dat u de afdichtingen zelf vastdraait! Waren bij mij los en gaven een kleine overstroming! Grootste manco, zet de programmering niet op 100 graden, de meting komt niet op 100 graden ook al borrelt het water dus start de programmering niet! De software moet dringend verbeterd worden! Ook het gedrag van de kok is niet constant en leidt op piekmomenten tot overbevolking! Niet goed! Anders doet het wat het moet doen. Als dit verbeterd zou zijn, zou het 5 sterren zijn!

Gecontroleerde beoordeling

Guter, solider Brauautomat. Man kann damit zuverlässig gutes Bier brauen. Das Gerät hat nur 2 Schwachstellen: Einmal der Auslauffilter im Boden. Er ist leicht verstopft und das Anstellen der Würze läuft nicht. Hier würde ich dazu raten den anlageninternen Filter abzuschrauben und das Bier nach dem Auslaufhahn über einen Monofilament Filterbeutel 150 µm laufen zu lassen. Außerdem sollte man den Anschluss im beweglichen Pumpenrohr (oben neben dem Glasdeckel) mit einer zusätzlichen Dichtung verstärken. Beim Umpumpen der Maische kann es in diesem Bereich leicht zu Undichtigkeiten kommen. Ansonsten finde ich den Braukessel sehr gut. Bei 45l Kessel kommt man mit einer 8 kg Schüttung und 30l Wasservorlage, bei 24l Anschwänzwasser gut auf 44l Kochwürze. Nach dem Kochen erreicht man ca. 38l Ausschlagwürze mit ca. 12,5 °P.

Goede degelijke brouwmachine. Je kunt er betrouwbaar goed bier mee brouwen. Het apparaat heeft slechts 2 zwakke punten: Ten eerste het uitblaasfilter in de vloer. Het is een beetje verstopt en het wort gaat niet aan. Hier zou ik adviseren om het interne filter van het systeem los te schroeven en het bier na de tapkraan door een 150 µm monofilament filterzak te laten lopen. Bovendien moet de aansluiting in de beweegbare pompslang (boven naast het glazen deksel) worden verstevigd met een extra afdichting. In dit gebied kunnen gemakkelijk lekkages ontstaan bij het verpompen van het beslag. Anders vind ik de brouwketel erg goed. Met een ketel van 45 liter kunt u 44 liter kookwort krijgen met een vulling van 8 kg en 30 liter waterreserve, met 24 liter spoelwater. Na het koken krijg je ongeveer 38l wort met ongeveer 12,5 °P.

Gecontroleerde beoordeling

Die Lieferung erfolgte schnell, bereits 2 Tage vor Termin. Das Gerät war sehr gut verpackt. Habe das Gerät bereits ausprobiert. Steuerung relativ einfach zu bedienen. Reinigung ist auch schnell erledigt. Die Schrotkörnung darf allerdings nicht zu fein sein, funktioniert die Umwälzung nicht sauber. Alles in allem ein gutes Gerät für Menge bis 35 Liter Endprodukt

Levering was snel, 2 dagen eerder dan gepland. Het apparaat was zeer goed verpakt. Ik heb het apparaat al geprobeerd. Besturing relatief eenvoudig in gebruik. Ook het schoonmaken is snel gedaan. De korrelgrootte mag echter niet te fijn zijn als de circulatie niet goed werkt. Al met al een goed apparaat voor hoeveelheden tot 35 liter eindproduct

Gecontroleerde beoordeling

Super Produkt

Superproduct

Gecontroleerde beoordeling

Lieferung, Verarbeitung Qualität an sich gut. Aber. Der Rohr Filter verstopfte permanent beim Brauen, dass kein Durchfluss mehr gewährleistet war. Das Hat mich sehr viel Ärger gekosten. Mit viel Mühe war der Brauvorgang doch gelungen , aber der Filter ist nix. Nach Kontakt zu einigen Youtubern, wurde das Problem mehrfach bestätigt, und die Meisten arbeiten , ohne das Filter Rohr. Bin gespannt wie der nächste Brautag wird

Levering, verwerkingskwaliteit zelf goed. Maar. Het leidingfilter zat tijdens het brouwen constant verstopt waardoor de doorstroming niet meer gegarandeerd was. Dat heeft me veel moeite gekost. Met veel moeite is het brouwproces gelukt, maar het filter stelt niets voor. Na contact te hebben opgenomen met enkele Youtubers, werd het probleem meerdere keren bevestigd en de meeste werken zonder de filterbuis. Ik ben benieuwd hoe de volgende brouwdag zal zijn

Gecontroleerde beoordeling

Habe das Gerät bisher einmal im Einsatz gehabt, dabei funktionierte der automatische Programmablsuf nicht. Ich denke aber, es war ein Bedienungsfehler. Habe dann alle Schritte manuell ausgeführt und es hat super geklappt. Die zugesagten Lieferzeiten wurden eingehalten.

Ik heb het apparaat al een keer eerder gebruikt en de automatische programmarun werkte niet. Maar ik denk dat het een bedieningsfout was. Daarna heb ik alle stappen handmatig gedaan en het werkte prima. De beloofde levertijden werden gehaald.

Gecontroleerde beoordeling

Sehr gute Verarbeitung.

Zeer goed vakmanschap.

Gecontroleerde beoordeling

Bis jetzt sehr gut... Erstes Bier ist gebraut... Kann es empfehlen...

Tot nu toe erg goed... Eerste bier is gebrouwen... Aanrader...

Meer klantenbeoordelingen weergeven Minder klantbeoordelingen laten zien