Wat eten we vandaag?

Inspiratie voor afwisseling

Wilt u uw geliefden met wat nieuws verrassen? Of gewoon zelf iets nieuws uitproberen? Geen probleem! Hier vindt u geweldige ideeën en inspiratie voor een iets andere manier van zoet en hartig. In de wereld van recepten van Klarstein vindt u onze top 5 recepten passend bij elk jaargetijde of bij elke gelegenheid.

Appel/karamel taart

Appeltaart

Warme appeltaart met karamel... een perfecte combinatie! We stellen u vandaag de krokante vruchtentaart met de vreselijk lekkere combinatie van appel en karamel voor. Kinderlijk eenvoudig te bakken en ongelooflijk lekker!

Voorbereiding
10 minuten

Wachttijd
35 - 40 minuten

Ingrediënten


  • 600 g appel
  • 3 eieren
  • 250 g meel
  • 100 g basterdsuiker
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 150 g margarine
  • 1 pak bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 citroen
  • 1 vanillestokje
  • 200 g boter
  • 5 el witte suiker

Bereidingswijze

1. Eerst warmt u de oven tot 190 graden op. Dan zoekt u de springvorm van uw voorkeur en vet die goed in. Meel, margarine, eieren, bakpoeder, zout en 5 el suiker kneedt u tot een deeg, dat u een half uur in de koelkast laat rusten.

2. Terwijl het deeg daar tot het gebruik ervan wacht, kunt u zich al met de vulling bezighouden. Eerst wordt de karamel gemaakt. Hiervoor doet u de boter met basterdsuiker, gecondenseerde melk en het merg van het vanillestokje in een pan en laat u alles samen tot een goudbruine karamel massa versmelten.

3. Nu doet u de geschilde appel, zonder klokhuis en in schijfjes gesneden samen met de karamelmassa en een beetje citroensap in een kookpan. Het deeg kan nu weer uit de koelkast worden gehaald en nog eens goed worden gekneed. Vervolgens wordt de springvorm ermee bekleed. Belangrijk is dat alles gelijkmatig wordt aangedrukt en vergeet ook de rand niet!

4. Nu vult u alleen nog de appel/karamelmassa boven op het deeg en strooit er enkele stukjes amandel overheen. De taart wordt nu 35 minuten in de oven gebakken - klaar! Smakelijk eten!

Courgettesoep met parmezaanblaadjes

Courgettesoep

We houden van de combinatie van tegengestelde richtingen van smaak! Een van onze absoluut favorieten is courgettesoep met zoete, licht prikkelende toets. Met agavesiroop en verse rozemarijn geef ik de soep het zoet warme aroma. Citroen en gember zorgen voor de prikkelende smaakcomponenten. De puntjes op de i van onze courgettesoep zijn de gebakken parmezaanblaadjes. Ze maken het lekkere voorgerecht courgettesoep af met een krokante aromatische garnering af.

4 porties

Bereiding
20 minuten

Ingrediënten


  • 40 g boter
  • 1 sjalotje, 1 teentje knoflook
  • 50 g gember
  • 750 ml verse groentebouillon
  • 30 g agavesiroop
  • 250 g jonge kaas
  • peper en zout
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1-2 tl citroensap
  • rasp van een halve bio-citroen
  • peterselie
  • 150 g parmezaan

Bereidingswijze

Bereiding parmezaanblaadjes:

Zorg eerst voor de parmezaanblaadjes. Rasp de kaas met de grove kant van uw rasp. Leg telkens ongeveer een eetlepel van de geraspte kaas met een afstand van ongeveer 5 centimeter op een met bakpapier bedekte bakplaat en druk de hoop kaas vlak.

Laat de parmezaan in de voorverwarmde oven in het midden bij 200 graden Celcius goudbruin bakken. Laat de parmezaanblaadjes vervolgens afkoelen, voordat u die van het bakpapier losmaakt.

Bereiding courgette soep:

Maak vervolgens de groente klaar. Pel het sjalotje en snijdt het in fijne blokjes. Vervolgens de knoflook pellen en fijn hakken. Was uw courgette goed af en snij de groente, nadat u die heeft afgedroogd, in fijne schijven. Neem ongeveer 50 gram van de schijven courgette en snijd ze in kleine blokjes. Maak de gember schoon en snij die in fijne schijfjes.

Verhit de boter in een pan en fruit daarin de sjalot en de knoflook samen met de gember, Voeg nu acht courgetteblokjes toe en braad ze tot ze helemaal krokant zijn en het zacht pittige aroma van de gember hebben aangenomen. Neem de groentecroutons uit de pan en zet de krokante groente apart. Wanneer u niet wilt, dat de gember zijn scherp aroma aan de soep afgeeft, moet u ook de schijfjes gember uit de pan halen.

Voeg nu de agavesiroop toe en wacht kort tot die vloeibaar wordt. Nu kunt u de overige courgetteschijfjes in de pan doen en lichtjes stoven. Blus het geheel vervolgens met de groentebouillon af, die u tevoren al hebt gemaakt. Laat de soep nu ongeveer 15 tot 20 minuten zachtjes doorkoken. Vergeet niet af en toe om te roeren.

Nu moet u nog de rozemarijn fijn hakken en samen met de verse kaas en de citroenrasp in de soep doen en nog eens 5 minuten op een zacht vuur laten trekken. Doe de soep in de mixer en pureer de soep, tot die een mooie romige consistentie krijgt. Breng de soep op smaak met citroensap, peper en zout. Vul de terrine met de soep en garneer die met de kruidige courgetteblokjes.

Doe de soep in hittebestendige glazen en garneer die met de parmezaanblaadjes en wat peterselie. De soep smaakt overigens ook voortreffelijk, wanneer u die in plaats van de courgettecroutons met kruidige gebraden scampi verfijnt.

Pompoensoep in pompoen

Pompoensoep

Pompoensoep - zo heerlijk smaakt de herfst! Bij dit recept wordt de pompoensoep met pittig citroengras, verse gember en scherpe chili gekruid en in de Steam Spa zacht gegaard - in de pompoen zelf. Een wonderschoon idee de verwarmende herfstsoep te serveren.

2 porties

Voorbereiding
10 minuten

Bereidingstijd
30 minuten (voor het stomen + de pompoen)

Ingrediënten


  • 2 hokkaido pompoenen, 2 bundeltjes citroengras
  • 5 g gember
  • 1/2 rode chili
  • 250 ml room
  • 110 g boter
  • 1 muskaatnoot
  • 200 ml groentebouillon
  • vleugje zeezout
  • 50 g geroosterde pompoenpitten
  • 2 el pompoenpitolie

Bereidingswijze

1. De kleine pompoenen eerst grondig van zand ontdoen, wassen en, om ze later makkelijker te kunnen snijden, 5 - 7 minuten stomen.

2. In de tussentijd het citroengras van de buitenste bladeren ontdoen en de zachte kern zo klein mogelijk hakken. De gember schillen en in kleine blokje hakken.

2. De pompoenen uit de Steam Spa nemen, met een scherp mes de stronk wigvormig losmaken en het vruchtvlees in de kern met een grote lepel uitkrabben. Het deksel bewaren.

De overige ingrediënten in de pompoen doen en met het deksel afsluiten. Alles samen nog eens 30 minuten stomen. Voor de perfecte smaakbeleving de soep met pompoenpitolie en pompoenpitten verfijnen. De schil kan en moet worden meegegeten.

Veganistische pancakes met lente-uitjes

Pancakes

Onze veganistische pancakes met lente-uitjes zijn ongelooflijk ongecompliceerd bereid. Gelukkig, want de eierkoeken smaken dankzij de prei en de aromatische kruiden bijzonder hartig en smaken naar meer. De kruidige pancakes vervolmaken elke soep en zijn ook met een dipsaus als snack tussendoor zeer geschikt.

8 stuks

Voorbereiding
15 minuten

Ingrediënten


  • 150 g meel
  • 120 ml heet water
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 2 lente-uitjes
  • 2 tl kokosolie
  • plantaardige olie
  • zout

Bereidingswijze

1. Meng eerst het meel met een goed snufje zout in de mengkom van uw keukenmachine. Voeg nu de kruidige poeder van knoflook en uien toe, zodat de pancakes later hun geweldige hartige smaak krijgen. Giet nu het hete water erbij en laat uw keukenmachine de ingrediënten tot een glad deeg kneden. Voeg zo nodig wat meel toe, zodat het deeg ook echt mooi vast wordt.

Nadat het deeg de juist consistentie heeft bereikt. laat u het kort staan, zodat het later makkelijker kan worden uitgerold. In de tussentijd kunt u de groenten voorbereiden. Was de lente-uitjes goed af en snij ze in dunne ringen.

2. Deel nu het deeg in acht even grote stukken en vorm daaruit bollen, die u vervolgens dun uitrolt en met de plantaardige olie bestrijkt. Daardoor worden de pancakes in de pan mooi knapperig en fijn schilferig. Strooi nu de ringen lente-uitjes op de pancakes en rol het deeg daarna op, voor u het tot een slak vormt. Druk de slak voorzichtig vlak en rol die opnieuw uit.

Nu kunt u de pancakes in een pan met aanbaklaag braden. Doe daarvoor eerst wat kokosolie en een snufje zout in de pan. Dan wordt de smaak extra versterkt. Elke pancake met lente-ui moet gedurende 1 tot 2 minuten in de pan worden gebraden, al naargelang u ze knapperig wilt hebben. Smakelijk eten!

Wentelteefjes met gekarameliseerde bananen

Wentelteefjes

Franse toast is een goede mogelijkheid om resten te verwerken. Voor de zogenoemde 'wentelteefjes' hebt u niet meer dan een paar sneetjes oud brood en een mengsel van ei, melk, room, kaneel en suiker nodig. Het geheel wordt afgemaakt met gekarameliseerde bananen. Gewoon ongelooflijk lekker!

2 porties

Bereiding
20 minuten

Ingrediënten


  • 4 sneden geroosterd brood (of een witbrood naar uw keuze)
  • 2 eieren
  • 50 ml melk
  • 50 ml room
  • 5 el suiker
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl vanillesuiker
  • 1/2 snufje zout
  • boter
  • 2 bananen
  • 1 handvol bosbessen
  • slagroom om te garneren

1. Eerst klopt u de beide eieren met de melk , room, 2 el suiker, kaneel en het snufje zout los. U maakt het eimengsel het beste in een ovenschaal, dan kunnen de sneetjes zich beter onderdompelen.

2. Trek nu de sneetjes geroosterd brood aan beide kanten langs het vochtige mengsel. Laat u dat ca. 30 seconden inwerken. Verhit wat boter in een pan en bak de sneetjes geroosterd brood aan beide kanten op matig vuur goudbruin en knapperig.

Nu de bananen schillen en halveren. Verhit dan wat boter in een tweede pan en roer de overige 3 el suikers erbij. Voeg, zodra de suiker gesmolten is, de schijven banaan toe en braad ze aan aan beide kanten tot ze gekarameliseerd en zacht zijn.

Garneer alles samen met een paar bosbessen en een dot slagroom op uw bord.
Bon Appétit!

Naar boven