Houtskool BBQ, Smoker & Pizza oven

oneConcept Sauenland Speenvarkengrill met Elektromotor braadspit
Sauenland - Speenvarkenbarbecue Speenvarkengrill Zilver Metallic
397,99 €
Smoker, Rookoven Zilver Metallic
373,99 €
Princesize Kamado BBQ keramische barbecue Smoker BBQ | Roestvrij stalen grillrooster | Voor barbecueën, langzaam garen, smoren of bakken | Thermometer tot 425 °C |  Roestvrij stalen frame
Princesize Kamado BBQ Zwart Kamado BBQ
316,99 €
Aberdeen Double houtskoolbarbecue BBQ-Grill Smoker | Grilloppervlak: 92 x 44,5 cm | HeightAdjust System | regelbare ventilatieschuif | Thermometer | Grillrooster: gecoat staal | Zijtafels van hout | Mobiel | Dubbele brandkamer | Roestbestendig
Aberdeen Single houtskoolbarbecue Houtskoolbarbecue Zwart
722,99 €
Klarstein Meat Machine houtskoolbarbecue 45x32,5cm thermometer wieltjes zwart
Meat Machine houtskoolgrill Houtskoolbarbecue Zwart
338,99 €
Klarstein Queensize Kamado barbecue met thermometer zijcomponenten zwart
Queensize Kamado barbecue Kamado BBQ Zwart
818,99 €
Blumfeldt Turion Galg-zwaaigrill vuurschaal BBQ houtskool kettingophanging edelstaal Ø80cm
Turion - Hangende swinggrill 70 cm 1,5 mm 126 cm
352,99 €
Sauenland Mini braadgrill draaispit 4W max. 12kg edelstaal
Sauenland mini-grill Speenvarkengrill Zilver Metallic
121,99 €
Princesize Kamado BBQ keramische barbecue Smoker BBQ | Roestvrij stalen grillrooster | Voor barbecueën, langzaam garen, smoren of bakken | Thermometer tot 425 °C |  Roestvrij stalen frame
Princesize Kamado BBQ Rood Kamado BBQ
332,99 €
Diavolo Napoletana pizzaoven houtoven | materiaal:  roestvrij edelstaal | zijdelingse bergruimte | houtopslag | met pizzasteen |  op wieltjes | slanke schoorsteen | goede interne hitte-isolatie
Diavolo Napoletana pizzaoven 0 76 cm Pizza-oven
1.250,99 €
Diavola Pizzapelletoven met pizzasteen thermometer roestvrij staal
Diavola Pizzapelletoven 0 40 cm Pelletkachel, Pizza-oven
381,99 €
Klarstein Flintstone Steel rookoven 1600W geïntegreerde thermometer rvs
Flintstone Steel rvs rookoven Elektrische rookoven Zilver Metallic
327,99 €
oneConcept GQ5-Beefbutler Smoker houtskoolbarbeque
Beef Butler - Houtskoolbarbecue Houtskoolbarbecue Zwart
198,99 €
Klarstein Beef Brisket smoker barbecue thermometer wielen zwart
Beef Brisket smoker barbecue Houtskoolbarbecue Zwart
319,99 €
Klarstein Flintstone rookoven 1600 W thermometer roestvrij staal zwart
Flintstone rookoven Elektrische rookoven Zwart
344,99 €
Klarstein Stoomlocomotief Smoker Grill 3 mm - zwart staal
Dampflok - Houtskoolgrill Zwart Houtskoolbarbecue
871,99 €
Klarstein Fleischbrocken houtskoolgrill smoker rookoven BBQ-grill zwart
Fleischbrocken - Houtskoolgrill Zwart Houtskoolbarbecue
407,99 €
Klarstein Monstertruck Smoker Grill BBQ rookoven staal zwart
Monstertruck - Rookoven Zwart Rookoven
677,99 €

Pizza oven, Smoker, Houtskool BBQ e.d.: kostelijkheden zelf bereiden

Wat zou een zomer zijn zonder BBQ, de party zonder pizza en worsten zonder rookaroma? Met onze hoogwaardige apparaten tover je altijd de heerlijkste gerechten voor elkaar. Een gemoedelijke sfeer, gelegenheid over je passies te praten en bovendien veel tijd om te genieten. Overtuigde hobbykoks en gelegenheidskoks vinden in ons brede assortiment vast en zeker het juiste apparaat om in de toekomst nog meer te smullen.

Voor echte fans: Pizza oven voor thuis

Ken je het geheim van een kostelijke pizza? Het zijn niet alleen het deel en het beleg dat voor een uniek eetplezier zorgen. Net zo belangrijk is de temperatuur. In de gebruikelijke oven wordt die nauwelijks bereikt. Onze pellet oven levert daarentegen de noodzakelijke hitte waarbij de bodem krokant wordt en het beleg sappig blijft. De pellet pizza oven werkt zonder stroom zodat je jouw pizza oven overal kunt neerzetten. Een geïntegreerde thermometer geeft aan of je kunt beginnen.

Zodra een pizza oven met hout wordt verwarmd, krijg je de beste smaak, bij pizza, brood, lasagne, groente en dergelijke. Naast de natuurlijkheid is ook de juiste temperatuur belangrijk. Pizza's moeten - naar gelang beleg - bij zeer hoge temperaturen tussen 350 - 400 °C bereid worden, terwijl brood meestal bij 180 - 220 °C wordt bereid. Dat betekent, ieder gerecht heeft zijn individuele gaartemperatuur en -tijd. Bij gebruik van een pizza oven buitenhuis zijn pizza's in de regel na 2 - 4 minuten klaar, terwijl brood circa 40 -50 minuten baktijd nodig heeft.

Houtskool BBQ: klassieker nieuw uitgegeven

Wat zou de openlucht keuken zijn zonder houtskool BBQ? Met de eenvoudige, gebruikelijke variaties hebben onze modellen alleen nog de verhitting gemeen. Onze kogel BBQ beschikt over een ruim BBQ-rooster. Het is een houtskool BBQ met deksel, de warmteontwikkeling kun je door een in te schakelen ventilatie sturen. Barbecueën met deze houtskool BBQ is een schone aangelegenheid: de opvangschaal voor vet voorkomt dat druppend vet met de kolen wordt vermengd. De as va de kolen belandt in een uitneembare opvangbak voor as die je na het afkoelen moeiteloos kunt leegmaken.

Een echte aanwinst is de Kamado BBQ. Zijn bijzonderheid is de dom van keramiek. Het keramiek slaat de hitte bijzonder goed op en geeft het over een lange tijdsperiode weer gelijkmatig af. Met verbazingwekkend weinig brandstof bereikt de Kamado BBQ hoge temperaturen. Door zijn dom-vorm ontstaat een warmtezuigkracht die door ventilatie schuiven geregeld wordt. Daardoor is deze perfecte BBQ voor houtskool ook geschikt om mee te koken, bakken en roken. Naar gelang model gaat de kolen BBQ nog gepaard met geweldige opbergmogelijkheden. Hier kun je BBQ-bestek, kruiden, sauzen en wat je nog meer bij het barbecueën nodig hebt binnen handbereik neerleggen.

Wanneer je bij ons een houtskool BBQ wilt kopen, dan kun je kiezen uit verschillende materialen. We bieden je de houtskool BBQ van roestvrij staal, de BBQ met een beschermlaag tegen hoge temperaturen die ook weerbestendig is en de keramiek BBQ in verschillende kleuren. Liefhebbers van grote porties vlees vinden onze speciale uitvoeringen zoals onze speenvarken BBQ. Deze is verkrijgbaar in meerdere variaties zodat je precies die kunt bestellen die past bij jouw plan.

De zelf gevangen vis, zelfgemaakte soorten worst, kaas en veel meer stem je in de rookoven perfect op jouw smaak af. Ook veganisten en vegetariërs waarderen het tofu en groente naar eigen recepten te bereiden en ze met het rookaroma de smakelijke finishing touch te bezorgen. Bij modellen met kijkglas kun je zelfs zien hoe jouw te roken gerechten het einde van de bereiding naderen. Geheel naar jouw voorkeur kies je het leven aan de binnenkant: opbergvlakken, schalen en haken om op te hangen behoren tot de belangrijkste elementen.

Uitneembare roosters vergemakkelijken het schoonmaken. Ook uitneembaar zijn de opvangschalen waarin zich bij het roken ontsnapte vloeistof en vet verzamelt. Bij modellen met geïntegreerde thermometer bekijk je de temperatuur zonder dat je de deuren moet openmaken. Dit bespaart je verlies van temperatuur en rook, het rookproces wordt niet onderbroken. Aangebrachte ventilatieopeningen dienen ertoe de rookdichtheid van de houtskool BBQ te sturen. Om ervoor te zorgen dat het niet alleen lukt om te roken maar ook dat de veiligheid gegarandeerd blijft, moet je de rookoven alleen buitenshuis gebruiken. De bijbehorende toelichting vind je bij elk passend model.

Smoker als koningsklasse onder de houtskool BBQs

De koningsklasse onder de houtskool BBQs is ongetwijfeld de Smoker resp. BBQ Smoker waarbij de te bereiden gerechten eerder gerookt of gaar gemaakt worden dan gegrild. Als brandstof worden hout, houtskool of briketten gebruikt. Een Smoker wordt in de regel voor de klassieke BBQ en voor het roken van gerechten gebruikt. De bereiding duurt vaak langer dan bij andere houtskool BBQs, vooral bij lage temperaturen. BBQ fans worden echter door het rokerig smakend vlees, dat door de lange bereidingstijd en het indirecte barbecueën bijzonder mals is, meer dan schadeloosgesteld.

Als je de BBQ Smoker voor de eerste keer gebruikt, dan moet je de Smoker erop voorbereiden, bijvoorbeeld hem een keer zonder levensmiddelen aansteken. Deze stap is belangrijk en verhoogt de houdbaarheid van jouw Smoker. Een van de belangrijkste kenmerken van een Smoker in vergelijking met andere typen BBQ is bovendien de aparte brand- en kookkamer. Deze constructie heeft talrijke voordelen:

  • de levensmiddelen kunnen niet verbranden, omdat er geen direct contact met de vlammen is.
  • De bereiding is ook bij lage temperaturen mogelijk.
  • Indirect barbecueën, koken en roken
  • Geen ontsteking van vetdruppels die schadelijke dampen kunnen veroorzaken.
  • Het te bereiden voedsel hoeft niet te worden omgedraaid.
  • Vlees blijft bijzonder mals en sappig.

  • Naar boven