Stofzuigers van Klarstein

Privé, op het werk of in een ander gebouw: een schone vloer geldt als een visitekaartje. De zuiger is hierbij van groot belang. Met het juiste apparaat wordt schoonmaken een fluitje van een cent. Wie een stofzuiger wil kopen, vindt een grote selectie in de online shop.

Stofzuigers - verschillende soorten

Er zijn vele soorten in de handel. Naast prestaties, hanteerbaarheid en functionaliteit zijn ook de eigen eisen, gewoonten en de grootte van het huis of gebouw doorslaggevend. De meest voorkomende variant is de sledestofzuiger. Je kunt dankzij de 2-in-1 functie veel apparaten als vloer- en handstofzuiger gebruiken. De laatste is bijvoorbeeld geschikt om kruimels tussendoor te verwijderen. Vaak worden naast de zuigmond andere opzetstukken meegeleverd zoals bijvoorbeeld een kierenzuigmond die je naar behoefte kunt bevestigen. De apparaten zonder zak beschikken over een stofbak of een opvangbak waarvan je de inhoud bij het huisvuil kunt deponeren. Dit is goed voor het milieu en het budget, want je hoeft geen nieuwe stofzuigerzakken te kopen.

Draadloze stofzuiger of steelstofzuiger

Dankzij de geavanceerde accutechnologie kun je draadloos stofzuigen, zelfs op plaatsen zonder netstroom. Trappen, het interieur van de auto of het tuinhuisje kunnen er moeiteloos mee worden schoongemaakt. Moderne, krachtige oplaadbare accu's hebben de ontwikkeling van grotere flexibele stofzuigers mogelijk gemaakt. Een lange looptijd heeft bijvoorbeeld een 25,2 volt Li-Ion accu, zodat je tot 50 minuten kunt stofzuigen zonder snoer. Als je een stofzuiger wilt kopen, moet je naast de schoonmaakprestaties ook letten op acculooptijd. Na gedaan werk wordt de stofzuiger in het laadstation opgeladen. Een ander voordeel van de handige snoerloze stofzuiger is zijn slanke ontwerp. Hij kan dus in elke hoek van de kamer ruimtebesparend worden opgeborgen en is net zo snel weer bij de hand.

Nat-droogzuiger

Voor het reinigen van sterk vervuilde vloeren zijn nat-droogzuigers zijn zeer geschikt. Ze nemen zowel vast als vloeibaar vuil op, terwijl de gebruikelijke stofzuigers beschadigd kunnen raken door vochtigheid. Je kunt er ook bekleding en tapijten mee reinigen. Daarom worden ze ook vaak alleszuigers genoemd. De nat-droogzuigers komen uit de industrie, maar ondertussen worden de multifunctionele apparaten ook gebruikt in particuliere huishoudens. De vuile hal bij de ingang in de herfst en winter is een goed voorbeeld voor de toepassing. Ook buiten bewijzen ze goede diensten, bijvoorbeeld om gemorste potgrond op te ruimen.

Industriële stofzuiger

De krachtige industriële stofzuigers hebben zich voor het reinigen van machines en buitencomplexen waargemaakt. Ze kunnen ook zware vervuiling en grote hoeveelheden aan. Industriële stofzuigers zijn bijzonder krachtig en ideaal voor commercieel gebruik. De meeste apparaten zijn ontworpen als multifunctionele stofzuigers voor het met een hoge zuigkracht verwijderen van verschillende soorten nat en droog vuil, maar ook van grof materiaal zoals bouwpuin. Normale stofzuigers bereiken hier snel hun grenzen. Ook voor privéhuishoudens zijn industriële stofzuigers, die verkrijgbaar zijn met verschillend zuigvermogen en verschillende opvangvolumes, soms een lonende investering.

Robotstofzuiger

De moderne robotstofzuigers maken een automatische reiniging mogelijk en zijn daarom een bijzonder handige manier om harde vloeren en laagpolige tapijten schoon te maken, zelfs als je er niet bent. Je kunt een robotstofzuiger programmeren zodat hij op het ingestelde tijdstip start. Om obstakels te herkennen hebben de apparaten speciale sensoren. Deels zijn ze app-gestuurd en hebben ook een wisfunctie zodat ook nat reinigen mogelijk is.

Stofzuiger kopen

Er zijn tegenwoordig veel verschillende stofzuigers. Of het nu gaat om een gebruikelijk apparaat, een draadloze stofzuiger, een nat-droogzuiger, een industriële stofzuiger die ook vloeistoffen kan opzuigen of een volautomatische robotstofzuiger, de keuze is enorm.

Naar boven