14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Raclette grills & Tafelgrills


Raclette Grill - Geniet en droom

Een gezellige avond met vrienden, een romantische maaltijd voor twee: heel het jaar door, maar vooral tijdens de herfst en winter, is raclette het perfecte gerecht. Een raclette-avondje vereist niet veel voorbereiding. Al wat u moet kopen voor een raclette is de grill, kaas en ingrediënten. Daarna kiest elke gast wat hij of zij graag lust. U kunt de kleine pannen van de raclettegrill en de hete steen of rooster opnieuw vullen zoveel als u wilt. Het hoeft ook niet steeds iets hartigs te zijn. Naast de originele raclette met alleen kaas en brood, zijn variaties met fruit, vlees en groenten mogelijk.

Van mini-raclette tot barbecuewonder

Uw levensstijl en eetgewoontes zijn belangrijk bij de zoektocht naar de beste racletteset. Is de kleine grill met slechts twee pannen ideaal voor u? Of droomt u van een keukenapparaat waarmee u niet enkel dit traditioneel kaasgerecht kunt bereiden maar ook mee kunt grillen en bakken? Ook belangrijk bij de aankoop van een raclettegrill is de vraag of u het traditionele Zwitserse gerecht voor uzelf wilt maken, als koppel of met zoveel mogelijk vrienden.

Wat legt u op de raclettegrill?

Veganistisch, vegetarisch of vlees? Hiermee bent u vrij te genieten van uw eigen voorkeuren. Originele raclettekaas mag dan wel een klassiek basisingrediënt zijn, een veganistische kaas kan even goed zachtjes smelten zoals raclette. Naast hun speciale kaas zouden vegetariërs ook kunnen kiezen voor gesneden of kleine groenten, zoals kerstomaten, pepers of courgette om te grillen of gratineren. Worst geschikt om te grillen kan even goed werken op hete steen of rooster als stukken rundvlees, varkensvlees of gevogelte, die ideaal zijn om te braden in de pan. Of u zelf saus maakt of snel iets van de supermarkt koopt, is ook geheel uw keuze. Het gerecht wordt het beste geserveerd met een assortiment van broden en aardappelen.

Waar komt raclette vandaan?

De Zwitsers beweren natuurlijk dat zij het bekende gerecht hebben uitgevonden. Maar waar komt raclette vandaan? Het Zwitserse antwoord op deze vraag is: van het kanton Wallis. In feite kan volgens tradities de geschiedenis van het kaasgerecht teruggeleid worden tot in de Middeleeuwen. Een van de eerste geschreven verslagen waarin gesmolten kaas als een origineel gerecht terug te vinden is, dateert uit het begin van de 19de eeuw, toen "geroosterde kaas" vermeld werd. Het was een snel bereide, gewone maaltijd; omdat de ingrediënten steeds beschikbaar waren, zelfs voor herders. De simpele maaltijd veranderde al snel in een feestmaal. De gewone raclette van kaas en brood proefde nog beter met een scheutje kirsch of witte wijn op de kaas. Nu zijn Bündnerfleisch, tafelzuur en andere ingemaakte producten samen met zachte, kleine aardappelen ook integrale componenten van Zwitserse raclette.

Raclettes en meer - de beste grill voor u

In de traditionele kaasgrill wordt een stuk kaas gebruikt dat smelt en zeer smeuïg wordt. De ingrediënten worden op een kleine rooster gelegd boven de kaas. Gekend en populair voor het kaasgerecht is de raclette tafelgrill. Nu komen de kleine pannetjes aan bod. Een anti-aanbaklaag zorgt ervoor dat ze makkelijk schoon te maken zijn. Speciaal gecoate roosters maken dit ook makkelijker. De keuze is aan u om stenen of metalen raclettegrillplaten kiest: metaal wordt warmer en de korst knapperiger; een stenen plaat bewaart de warmte langer en verzekert dus zacht sissen en koken. Visueel is steen erg indrukwekkend.

Als u meer functies in één apparaat wilt, om bijvoorbeeld plaats te besparen in de keuken, heeft u ook opties. Met twee elementen die apart opgewarmd kunnen worden, kunt u de Vario grill inschakelen wanneer nodig. Als u slechts met twee bent, is één helft genoeg. Als er vrienden op bezoek komen, verhoogt dit apparaat de actie. Sommige ontwerpen op tafelformaat vergemakkelijken raclette en fondue bereidingen, zodat u spontaan kan kiezen welk gerecht u verkiest. Misschien is een multifunctionele interessant voor u. Verwissel simpelweg de platen en u kunt de rooster, de vormen voor hash browns en pannenkoeken, of de stenen plaat voor biefstukken en groenten gebruiken. U kunt zelfs de grill bestellen in combinatie met een pizzaoven. Laat het feest beginnen!

Traditionele raclette gelegenheden

Het kaasgerecht is vooral populair tijdens de kerstvakantie en op Oudejaarsavond. Het feit dat er weinig voorbereiding nodig is en geen lange kooktijd vereist, heeft zeker bijgedragen aan de populariteit. Zelfs al is het hectisch op deze dagen, is er nog steeds tijd om vlees te bestellen en te kopen, groentjes te snijden en bijpassende kommen te vullen met augurken, tafelzuur en sauzen. Bovendien is het Zwitserse gerecht de ideale maaltijd voor wanneer u gasten ontvangt. Er is genoeg ruimte voor conversatie en gezellig, ontspannen samenzijn. Iedereen neemt zoveel en wat die wilt. Tijdens een raclette kerstfeest kan de kok ontspannen en wachten op het uitdelen van de cadeaus. Op Oudejaarsavond gaat het raclettefeest door tot iets voor middernacht. Ingrediënten worden voortdurend toegevoegd tot stipt 12 uur wanneer een nieuw jaar start. U hoeft zich echter niet te beperken tot de feestdagen om de kaasgrill te gebruiken. Het is nuttig wanneer u onverwachte gasten hebt, u kunt steeds de belangrijkste ingrediënten in huis hebben.

Raclette schoonmaken is makkelijk

Zoals raclette eten, is het hele proces snel en gemakkelijk. Verwijderbare platen worden grof gereinigd en gespoeld. Vaak zijn de kaaspannen geschikt voor een vaatwasser. Het is belangrijk het vet langs de zijkanten te verwijderen zodat u geen onaangename geurtjes hebt tijdens uw volgende kaasavond. Speciale schoonmaakmiddelen zijn niet nodig. Gewoonlijk zijn een zachte spons en water om te spelen genoeg. Als u het schoonmaken nog makkelijker wilt maken, vet dan de pannen en rooster een beetje in voor gebruik. Gebruik een tang die geen krassen op het oppervlak van het materiaal achterlaat om het eten om te draaien. Voor de pannen zijn er speciale schrapers beschikbaar, die vaak inbegrepen zitten in de set of die apart verkrijgbaar zijn. Hiermee kunt u uw creaties van de grillpan op uw bord overbrengen zonder het gecoat oppervlak te beschadigen.

Naar boven