14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Draadloze stofzuiger

Stofzuigers zijn populaire reinigingsartikelen, die helpen een gezonde en schone omgeving te creëren. In de loop van de tijd is er al heel wat technische vooruitgang geboekt om aan de groeiende eisen te voldoen. Draadloze stofzuigers zijn in trek omdat het gebruik van kabelgebonden modellen vaak omslachtig is. Lees hier wat ze kenmerkt en welke features een voordeel zijn.

Wat is er zo bijzonder aan een stofzuiger die geen kabel heeft?

Stofzuigers met kabel raken nogal eens in de knoop en beperken aanzienlijk de bewegingsvrijheid. Als je dat wilt voorkomen moet je eens aan een draadloze stofzuiger denken, die dit lastige karwei heel wat comfortabeler maakt. Je kunt je daarmee veel vrijer bewegen, de actieradius is groter en het steeds teruglopen en verplaatsen van de stekker valt weg. De energievoorziening wordt overgenomen door de accu, die de motor van stroom voorziet. Kabelloze stofzuigers zijn bovendien lichter dan de meeste apparaten met kabel en nemen ook minder plaats in. In veel gevallen is een kabelloze accu stofzuiger een groot voordeel:

 • Grote kamers

 • Geen stopcontact dichtbij

 • Lastig toegankelijke plaatsen

 • Lichamelijke klachten

 • Oude mensen vanwege het grotere comfort

Het vermogen van de draadloze stofzuiger is ondertussen aanzienlijk gestegen en de huidige modellen hebben vaak zelfs geen stofzak meer. De stofcontainer kan er heel eenvoudig uitgehaald worden, geleegd en weer teruggezet. Dit ontziet het milieu en ook de portemonnee. De looptijd van de accu varieert. De meeste draadloze stofzuigers kunnen met een opgeladen accu ongeveer een uur lang stofzuigen. De stofcontainer heeft een volume tussen 0,3 en een liter.

Welke verschillende soorten en typen accu stofzuigers zijn er en welke features hebben ze?

Steelstofzuigers lijken op staande stofzuigers, maar zijn kabelloos en licht. Kies tussen staaf- en steelstofzuigers om grote vlakken rugvriendelijk te reinigen of voor een praktische, kleine kruimeldief, zoals de LARMA draadloze handstofzuiger, om tussendoor kruimels, pluis, dierenhaar en dergelijke, snel te verwijderen. Bij moderne apparaten, zoals de LARMA stofzuiger met accu, maar zonder stofzak, past de ingebouwde sensor het vermogen aan de te reinigen vloer aan. Niet alleen in de woning, maar ook in auto, boot en andere plaatsen, zijn draadloze stofzuigers heel populair. Verschillende features zijn aantrekkelijk, bijvoorbeeld:

 • Verschillende vermogensstanden

 • Stofsensor: regelt automatisch het vermogen

 • Flexibele, zwenkbare vloerborstel

 • Extra opzetstukken: voegen- en meubelborstel

 • Ledlampje

 • Muurbeugel met oplaadmogelijkheid

 • Verwisselbare accu

Sommige stofzuigers zijn van ledlampjes voorzien. Hiermee kun je donkere hoeken verlichten. Met natte en droge apparaten, zoals de Caswell nat-/droogzuiger van Klarstein, die over twee watertanken beschikt, kun je je vloer tegelijk stofzuigen en dweilen.

Draadloze stofzuiger kopen - welke wordt het?

In de online shop van Klarstein vindt je een grote selectie hoogwaardige draadloze stofzuigers van toonaangevende fabrikanten. Bestel je apparaat comfortabel online en gebruik, naar wens, de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Staaf- en steelstofzuigers zijn heel geschikt om grote vloeroppervlaktes te reinigen. Van voordeel is een scharnier met een zwenkbereik van 180°. Bovendien kun je de stofzuiger uitbreiden met een handstofzuiger voor een snelle reiniging tussendoor. De nat- en droogzuiger is geschikt voor zowel droge als natte viezigheid. Met een verwisselbare accu kun je de lege vervangen door een volle en zo de looptijd verdubbelen.

FAQ

Wat is een draadloze stofzuiger?

Het huishouden doen moet zo comfortabel mogelijk zijn. Voor het stofzuigen is een snoerloze stofzuiger een moderne, innovatieve hulp. Je hebt geen stopcontact meer nodig, want hij beschikt over een oplaadbare accu. Er zijn kabelloze steel-, hand- en nat/droogzuigers.

Welke voordelen biedt een draadloze stofzuiger?

Met een draadloze stofzuiger kun je je tijdens het stofzuigen vrij bewegen zonder afhankelijk van een stopcontact te zijn. Het is handiger dan een kabelgebonden stofzuiger, die een lang snoer heeft. Verschillende features zijn nuttig, bijvoorbeeld meerdere, inbegrepen zuigborstels en mondstukken, een ledlamp en een wandbeugel.

Voor wie is een handstofzuiger geschikt?

Een snoerloze handstofzuiger is geschikt voor kortstondig gebruik. Hiermee kun je tussendoor, voordat de visite komt, snel nog even de meubels afzuigen en ze van kattenhaar of kruimels ontdoen.
Naar boven