Keukengerei
- Keukengerei kopen
- Nuttige keukenhulpjes in allerlei variaties
- Waar worden de verschillende keukenhulpjes voor gebruikt?
- Waar moet ik bij de aanschaf van keukenaccessoires op letten?
- FAQ
Keukengerei kopen
Voor koken of bakken, bij snijden, roeren en bewaren: Met de passende accessoires gaat het allemaal heel eenvoudig. Van de basisuitrusting via een speciale bakplaat voor stokbrood tot aan een steekvorm voor ravioli - de keuze is reusachtig groot. Wat je werkelijk nodig hebt, hangt natuurlijk van je gewoontes, je persoonlijke voorkeuren en de grootte van je huishouden af.
Nuttige keukenhulpjes in allerlei variaties
Kooklepels, spatels, pollepels en een garde behoren bij de basisuitrusting voor iedere keuken. Voordat er daadwerkelijk gekookt wordt, moeten er eerst wat ingrediënten worden voorbereid. Naast een schaal, een zeef, een weegschaal en een maatbeker mogen hier vooral de geschikte messen niet ontbreken. Maar ook een rasp, een keukenschaar en een blikopener moet je in huis hebben - net als bak- en braadpannen, kookpotten en koekenpannen.
Ook voorraadpotten en bakjes voor het hygiënisch bewaren van levensmiddelen behoren bij het onmisbare keukengerei. Niet absoluut noodzakelijk, maar heel handig zijn dingen als een aardappelschilmesje, een knoflookpers, een ijslepel of een speciale lepel voor spaghetti en co. Metaal of kunststof, hout of glas: kookbestek, schalen en houders zijn beschikbaar van verschillende materialen en hebben overeenkomstig verschillende eigenschappen.
Waar worden de verschillende keukenhulpjes voor gebruikt?
Afhankelijk van het gebruiksdoel worden je keukenaccessoires aan tafel, op het fornuis, op het werkblad, in de koelkast of in de oven gebruikt. Terwijl de basisitems, zoals een kommetje of ovenschaal, veelzijdig gebruikt worden, zijn items als een deegroller, maatlepel of vijzel met stamper bedacht voor speciale doeleinden. Kookbestek, waarmee je in de pannen werkt, kunnen het beste van hout of kunststof zijn, zodat ze de pannen niet beschadigen.
Om zo effectief mogelijk te kunnen werken, is het aan te raden de belangrijkste accessoires onder handbereik te plaatsen. Kooklepels en spatels horen, bijvoorbeeld, bij het fornuis en niet achterin de la. Een messenblok en snijplank bevinden zich, in het ideale geval, direct naast het werkblad. Keukenitems, die je maar weinig gebruikt, kun je daarentegen rustig in een keukenlade leggen.
Waar moet ik bij de aanschaf van keukenaccessoires op letten?
Je hebt keukengerei nodig? Bedenkt dan eerst vooraf welke items je precies wilt aanschaffen. Wie, bijvoorbeeld, maar zelden iets bakt, heeft niet bepaald vijf verschillende bakvormen nodig, en wie maar weinig plaats beschikbaar heeft, heeft voldoende aan een stapelsysteem. Als je graag kookt en ook graag steeds nieuwe dingen uitprobeert, kun je je uitrusting met de tijd uitbreiden. Theeflessen of ontbijtplankjes, serveerwagen, kinderservies of Japanse messenset - met de juiste accessoires wordt het koken twee keer zo leuk.
Een laatste tip: Denk bij het maken van een keuze ook aan het werk dat erbij komt kijken. Hoe gladder en eenvoudiger je keukengerei is, des te gemakkelijk er sneller zijn ze schoon te maken.